|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Starševksa šola oz. materinska šola
23.10.2007 12:55:32   
KRISSY
živjo,
mene pa zanima kaj je s to starševsko (materinsko) šolo? Ali je to eno in isto? Kdaj je priporočljivo da greš? Ali sploh greš? Kaj te tam naučijo?
Pa če je katera iz Kranja me zanima kako je tam?
Pa zasledila sem tudi da če hoče bit očka pri porodu mora imeti potrdilo iz te šole? Je to res.. za Kranj predvsem?

Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Krissy
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Starševksa šola oz. materinska šola
23.10.2007 14:57:10   
sončnica14
Živjo!

Ja, mislim da je to eno in isto. Jaz sem hodila leta 2005 v Kranj.  Če rodiš v Kranju za partnerja ne potrebuješ potrdila, da je obiskoval ta tečaj. Samo nekaj malega  plačaš zato, da je lahko zraven ob porodu (pa če je hodil na starševsko šolo ali ne).
Mi smo se takrat dobili 5 x (5 popoldnevov v času 2 tednov). Razdeljeno je bilo na sklope - enkrat je bilo o negi dojenčkov, drugič o porodu samem (ta sklop je vodila ginekologinja), enkrat smo si šli ogledat porodnišnico, pa o zobozdravstveni negi dojenčkov in malčkov) in še kaj je bilo.
Ene user posted image so bile same, druge s partnerji.  Prijaviš se pa kar pri tvoji ginekologinji oz. pri sestri na posvetovalnici. Najbolje nekje v 7. mesecu.

LP!  

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2007 15:05:39   
Tanayya29
Pa zasledila sem tudi da če hoče bit očka pri porodu mora imeti potrdilo iz te šole? Je to res.. za Kranj predvsem?

ni res

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu sončnica14)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
23.10.2007 16:48:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KRISSY)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2007 18:14:36   
Anonimen
Mislim, da je to ista šola. Koristi nekaj, škodi ne, tako da le pejta.

Glede potrdila je praksa po različnih porodnišnicah različna, za Kranj ne vem.

(odgovor članu KRISSY)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2007 21:45:10   
*lenc@*
IZVIRNO SPOROČILO: KRISSY

živjo,
mene pa zanima kaj je s to starševsko (materinsko) šolo? Ali je to eno in isto? Kdaj je priporočljivo da greš? Ali sploh greš? Kaj te tam naučijo? osnov za začetek bivanja s tvojim bejbijem(previjanje, handling, porod...)
Pa če je katera iz Kranja me zanima kako je tam?
(če ima potrdilo manj plača. Ni slabo, da bi tvoj hodu zraven v šolo, moj je, tud poslušal je o porodu pa je bil kar vseen presenečen pr dejanskem porodu, so doživetja posebna...)
Hvala za odgovore in lep pozdrav. (ni za kaj :))
Krissy

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2007 9:11:51   
petrika
Mislim, da ni nič slabega, če se udeležiš šole za starše. Nekaj pa že slišiš, kar ti bo pomagalo, ko pride dojenček. Nič ne škodi, če je zraven tudi partner, naj se tudi on kaj nauči!
V LJ je bilo tako: partner je moral prinesti potrdilo, da je obiskoval ta tečaj in nekaj plačati, da je lahko bil zraven pri porodu. Mislim, da je bilo dražje, če tečaja ni obiskoval! Vsaj tako je bilo pred tremi leti. Zdaj čakava na 2. sončka, pa se nisva udeležila tečaja - spomin na vse je še dokaj svež!

(odgovor članu KRISSY)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.10.2007 10:38:27   
butt3rfly
midva z mojim sva oba hodila v šolo, ker sem jaz vztrajala pri tem, da mora ati tud tja itiuser posted image koristilo mi je predvsem prikaz povijanja in kopanja in drugih nasvetov glede dojenčka. sama vaja dihanja med popadki pa je bila izguba časa. do poroda sem tako pozabila, kak so nas naučili, dihala pa sem tako po svoje, kak je pač men najbol pasalo.user posted image

(odgovor članu petrika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2007 10:44:10   
Naja30
Moj je bil z mano v šoli za starše na vseh predavanjih, ker je imel ravno čas. Večina očkov pa pride samo na predavanje o porodu, ko dobijo tudi potrdilo za prisotnost pri porodu.

Če se splača hodit? Za prvonoseče ja. Ti marsikaj uporabnega pokaže. Za tiste, ki imajo že otroka, pa ne. Ker marsikaj sam delaš potem drugače. Je pa dobro imet eno osnovo.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2007 14:05:43   
majuška
Pozdravljena krissy!

Informativno: pred leti se je ta šola imenovala materinska šola, ker je bila v glavnem namenjena bodočim mamicam. Z leti pa se je s prakso vse skup spremenilo. Zaradi velikega pozitivnega vpliva prisostvovanja očetov pri porodu, so šolo preimenovali v šolo za starše, ki je namenjena tako bodoči mamici kot očku.
Pri nas v MS se obiska šolo 5 krat (v 5 tednih) in je dobro da jo obiščeš nekje s 7 mesecem (odvisno, kakšne termine imate na voljo ==> se moraš pozanimat). Slišala sem, da obstajajo tudi šole za zgodnjo nosečnost. Pozanimaj se v ustanovi, kjer boš hodila in sem prepričana, da boš izvedela vse kar boš želela.
Priporočena je pa vsekakor če še nisi nikoli bla.

Lepo te pozdravljam

majuška

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?