Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 11:54:57
|
|
|
|
uškinamama
|
Nisem proti rednemu cepljenju otrok( to verjetno misliš obveznemu di-te- per + omr ) sem proti cepljenju mojega otroka. Razlog: dokazana probčutljivost . Komisijsko, da ne bo kakšen halo , spet. O živem srebru, pa zdaj mi je šlo že iz glave...če se ne motim vsebuje tiomersal (razpade na živo srebro) le še cepivo za hepatitis in cepiva za gripe. Je pa bil cel halo ravno zaradi tiomersala na madžarskem - lahko poiščem link.
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 11:59:49
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama Nisem proti rednemu cepljenju otrok( to verjetno misliš obveznemu di-te- per + omr ) sem proti cepljenju mojega otroka. Razlog: dokazana probčutljivost . Komisijsko, da ne bo kakšen halo , spet. O živem srebru, pa zdaj mi je šlo že iz glave...če se ne motim vsebuje tiomersal (razpade na živo srebro) le še cepivo za hepatitis in cepiva za gripe. Je pa bil cel halo ravno zaradi tiomersala na madžarskem - lahko poiščem link. A tako. A potem cepiva proti oššpicam, rdečakam in za kaj še cepijo otroke, tega živega srebra ne vsenujejo?
|
|
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 12:03:39
|
|
|
|
uškinamama
|
Ne, kot sem razumela, ga ta "otroška " cepiva ne vsebujejo več. Samo ne me držat za besedo, bo prišla kakšna iz branže pa napisal kaj več.
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 12:18:04
|
|
|
|
Felicita
|
http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228 v us ga nobeno otroško cepivo (do 6. leta) ne vsebuje več kot 'trace amounts' tiomersala - to se govori o delčkih mikrogramov. pri nas mislm da tudi, lahko pa preverim. je pa tko, da več živega srebra pojemo s tuno (v konzervi ga je npr tud do 50x več kot v cepivu za gripo) in nanesemo nase z maskaro... s tem da tuna vsebuje metilirano živo srebro, ki je bolj nevarno kot etilirano, ki 'nastane' iz tiomersala.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 12:45:19
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228 v us ga nobeno otroško cepivo (do 6. leta) ne vsebuje več kot 'trace amounts' tiomersala - to se govori o delčkih mikrogramov. pri nas mislm da tudi, lahko pa preverim. je pa tko, da več živega srebra pojemo s tuno (v konzervi ga je npr tud do 50x več kot v cepivu za gripo) in nanesemo nase z maskaro... s tem da tuna vsebuje metilirano živo srebro, ki je bolj nevarno kot etilirano, ki 'nastane' iz tiomersala. Ja v čem pa je potem problem tega cepiva za gripo, s katerim cepijo pri nas? Sem mislila, da v tem živem srebru ...
|
|
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 12:54:48
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: Felicita http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228 v us ga nobeno otroško cepivo (do 6. leta) ne vsebuje več kot 'trace amounts' tiomersala - to se govori o delčkih mikrogramov. pri nas mislm da tudi, lahko pa preverim. je pa tko, da več živega srebra pojemo s tuno (v konzervi ga je npr tud do 50x več kot v cepivu za gripo) in nanesemo nase z maskaro... s tem da tuna vsebuje metilirano živo srebro, ki je bolj nevarno kot etilirano, ki 'nastane' iz tiomersala. Ja v čem pa je potem problem tega cepiva za gripo, s katerim cepijo pri nas? Sem mislila, da v tem živem srebru ... sej je (med drugim). vsebuje tiomersal, cepivo za novo gripo vsebuje 5mikrogramov tiomersala. samo ta tiomersal povzroča cel kup kontraverznosti, delajo raziskave, ki jih potem drugi ovržejo etc etc... recimo tuki en tak kratek pregled: http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy problema cepiva za gripo ni. problem cepiva za novo gripo je pa, da je blo, če citiram 'narjeno na hopa cupa in premalo testirano in mi ne bomo (nočemo bit) poskusni zajčki.'
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 12:57:02
|
|
|
|
Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: Felicita http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/SafetyAvailability/VaccineSafety/UCM096228 v us ga nobeno otroško cepivo (do 6. leta) ne vsebuje več kot 'trace amounts' tiomersala - to se govori o delčkih mikrogramov. pri nas mislm da tudi, lahko pa preverim. je pa tko, da več živega srebra pojemo s tuno (v konzervi ga je npr tud do 50x več kot v cepivu za gripo) in nanesemo nase z maskaro... s tem da tuna vsebuje metilirano živo srebro, ki je bolj nevarno kot etilirano, ki 'nastane' iz tiomersala. Ja v čem pa je potem problem tega cepiva za gripo, s katerim cepijo pri nas? Sem mislila, da v tem živem srebru ... sej je (med drugim). vsebuje tiomersal, cepivo za novo gripo vsebuje 5mikrogramov tiomersala. samo ta tiomersal povzroča cel kup kontraverznosti, delajo raziskave, ki jih potem drugi ovržejo etc etc... recimo tuki en tak kratek pregled: http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy Ja pa če praviš, da ga s konzervo tune pojemo 50-krat več in to v nevarnejši obliki ... ne razumem.
|
|
|
|
RE: Starši, ki ste proti rednemu cepljenju otrok 9.11.2009 12:58:17
|
|
|
|
Felicita
|
e, vidiš, to pa tut mene intrigira. ampak ok, to ti bo verjetno bolj znal povedat kdo ki se je bolj v to poglabljal (?).
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?