|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stanovanje v najem
15.1.2011 13:27:39   
muco
Po stričevi smrti bom podedoval stanovanje( pogodba...). Ker pa stric v njem ne živi in hoče, da jaz z njim upravljam že zdaj sem se odločil , da ga dam v najem ( stric se strinja). Tukaj se mi pa pojavi nekaj neznank.
-kdo plačuje položnice? ( če se zmenimo da jaz, ali jih lahko prejemam na moj naslov ki je drugje?)
-moram uradno prijaviti, da dam ljudi noter ? (sedaj plačujem komunalo za enega potem bodo trije), ( se lahko potem uradno prijavijo na tem naslovu?)
-kabelska je notri, hočjo internet kar je možno, a kdo ga naroči...?
-
-
-
Pa še veliko podobnih vprašanj imam, ker nimam s tem izkušenj. Verjamem, da vas je tukaj veliko, ki živite v najemniškem stanovanju zato lepo prosim za kakšno informacijo, nasvet, kakšna je navada v praksi...
HVALA !user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stanovanje v najem
15.1.2011 13:41:35   
ursi
Mi smo v podnajemnikem stanovanju.

Pačujemo:
- najemnino
- položnice sami
- sami smo si zrihtali priključek za internet in telefon (lastnici pač ni bilo v interesu) in ko bomo šli bomo številko vzeli s sabo

Prijavljeni smo pod začasno prebivališče (od števila stanovalcev je odvisen tudi račun za komunalo).

(odgovor članu muco)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2011 14:36:02   
enea
Jao meni, tak post, in mi napiše: we are.... saj veste, neuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
V glavnem sem napisala, da živim v stanovanju stan. sklada(občina), plačujemo vse položnice, ki pridejo,.voda,elektrika,plin,komunala,tv,siol,... siol, prej tudi kabelska, smo naročili sami, plačujemo uporabnost sami, če gremo ven gre to z nami,.. če veš da boš ti kdaj rabil internet,.. naroči, uporabnost naj plačuje najemnik,..
Aja, pa tole, če je stanovanje v stan. bloku, se plačuje tudi rezervni sklad, po zakonu ga plačuje lastnik,.. zemljišče po zakonu plačuje najemnik, (pridejo nekje v juniju dve položnici) če pa veš da najemnik ne bo več kot leto dni v najemu, ga lahko plačaš ti oz lastnik. Sej tega je res še pa još, če te še kaj zanima vprašaj, imam nekaj izkušenj s tem, ker prej ko smo živeli pri mami, je bila predstavnica stanovalcev v stan. bloku in sem ji veliko pomagala pri raznih problemih, tudi sedaj, ko smo sami v najemu, so me stanovalci določili za predstavnico, ker imam kar nekaj izkušenj in vedo da se name lahko zanesejo, pa še upravnik se me zelo boji, ker vem čigava semuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2011 14:51:22   
valerija77
sem bila v takem stanovanju. položnice so prihajale na lastnika, jaz sem mu denar nakazala on pa meni kopije plačanih položnic. odvisno kako se zmeniš z najemniki. glede bivališča je pa tko da se lahko najemnik prijavi za stalno, s tem pa ne pridobi nikakršnih pravic nad stanovanjem. s tem se samo vodi uradna evidenca kje pač tisti najemniki živijo in nič drugega. ker opažam prej tega, ko lastniki tega ne dovolijo, ker pač mislijo da imajo potem tisti notri kake pravice do stanovanja. je pa to preverjena informacija, sem se glede tega pozanimala na upravni enoti, ker tudi meni ni dovolil tega. pa ok, pača ni želel. s tem pa ko dovoliš da se prijavijo, je tudi uradno da ga oddajaš v najem, torej moraš tudi ti potem pri odmeri dohodnine oddati podatke o prihodkih iz naslova oddajanja stanovanja v najemu. glede interneta, vedno je dobrodošel. lahko sam napelješ kabel za internet, če imate pred vrati omarico (midva sva si sama po predlogu našega operaterja) in potem ti priklopijo in plačaš samo to, najmnik pa naj plačuje uporabo le-tega in tv seveda. Nikoli pa ne veš, če ga boš ti kdaj rabil. Rezrvni sklad plačuje lastnik stanovanja, vse ostale stroške vezane na to stanovanje pa najemnik. za položnice pa si lahko plačaš na pošti preusmeritev pošte in ti pač vso pošto ki je za ta naslov pač pošiljajo na tvojega, pride pa cca.20-25 eur za 1 leto.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2011 15:23:39   
jeannetka
Ko sem bila jaz v najemu, sem plačevala najemnino v kateri so bili zajeti tudi stroški. Vse položnice je plačeval lastnik, jaz jih nisem niti videla. Ker je bila cena ugodna, sem to opcijo sprejela, drugače pa ne vem, če je ravno fajn ta najemnina v kateri so že zajeti stroški.

Sama sem si uredila le internet, ga plačevala in ga potem tudi vzela s seboj.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2011 18:45:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: muco
-kdo plačuje položnice? ( če se zmenimo da jaz, ali jih lahko prejemam na moj naslov ki je drugje?)

Lahko. Samo pošiljatelja obvesti.
-moram uradno prijaviti, da dam ljudi noter ? (sedaj plačujem komunalo za enega potem bodo trije), ( se lahko potem uradno prijavijo na tem naslovu?)

Najemnikov ti uradno ni treba prijaviti, ampak sklepam, da veš, da s tem odgovarjaš tudi za posledice. Neprijava najemnikov je prekršek, potencialno skrivanje najemnina pa KD (kaznivo dejanje) utaje davka.
Sicer bodo pa tako ali tako sosedje zašpecali upravniku, da se plačuje za enega, noter so pa trije.

Kdorkoli - ti na svoje ime ali pa najemniki na svoje.
Pa še veliko podobnih vprašanj imam, ker nimam s tem izkušenj.

Just ask... jaz vem vse. user posted image

(odgovor članu muco)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2011 22:47:29   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: muco

Zelo odvisno koga bos imel v stanovanju. ce pa hoces dejansko imeti nadzor nad placevanjem poloznic ( da so res in redno placanje) jih placuj ti. lahkos e dogovoris, da ti za vsak mesec skupaj z najemnino - ki ti svetujem , da je vnaprej po sistemu 15 v mesecu za naslednji mesec, placajo tudi stroske za nazaj oz. prejsnji mesec ( pavsalno izracunate, ce ni vseh poloznic).

Ce sam ne prijavis stevila prebivalcev jih bodo sosedi. Sicer s tem (da jih skrivas) nekaj prisparas najemnikom, sebi pa znas narediti veliko nepotrebnih tezav. prijava bivalisca - ce prijavijo bivalisce - stalno ali zacasno, racunaj, da bos placal davek - pametno ker te sicer zna vsak lolek izsiljevat s prijavo na davcno.

Naj ga sami narocijo. Narocijo in placujejo. Ce ne placujejo nimas ti tezave temvec nosilec pogodbe. Brezveze je tebi skrbet za nekaj kar ti ne potrebujes. Od tebe alhko samo zahtevajo podpisano izjavo, da dovolis, da v tem stanovanju vpeljejo internet kabel ali karkoli ze.

Pa še veliko podobnih vprašanj imam, ker nimam s tem izkušenj. Verjamem, da vas je tukaj veliko, ki živite v najemniškem stanovanju zato lepo prosim za kakšno informacijo, nasvet, kakšna je navada v praksi...
HVALA !user posted image

Bolj potrebujes informacije nekoga, ki oddaja. To sta razlicna tabora in ti bos v taboru "oddajalcev".

Pred oddajo stanovanje poslikaj in naredi primopredajo tako, da je navedeno vse - od stevila kljucev, ki jih das naprej, do seznama opreme in njeno stanje. Obvezno napisi kaj so krivdni razlogi za odpoved pogodbe o najemu brez odpovednega roka itn... kaj se zgodi, ce zamujajo s placilom... itn... Vsekakor ne pozabi vzeti varscino.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu muco)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.1.2011 23:13:12   
mateyka
mi plačujemo vse stroške lastniku in on nam da kopije plačanih položnic (vse lepo natančno urejeno v kuverti).

internet pa smo mi sami vzeli na naše ime in sami plačujemo (ločeno). je pa moral lastnik popisat da dovoli, da pridejo v stanovanje napeljat uno črno škatlico za optiko. ampak to je en podpis, nič posebnega (se dobi dokument - npr. nam so ga dali pri T2, ko sem šla tja sklenit pogodbo).

če jih ne prijaviš - to ti je pa že Kerensa napisala, je kaznivo ker ne plačaš davka.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2011 11:57:35   
scarlett_
Smo najemniki. Plačujemo vse položnice, razen rezervnega sklada (a tudi tega plačam jaz, potem pa znesek odbijem od najemnine in nakažem toliko manj le te), potem pa vsake 3 mesece v kuverti pošljem fotokopirane odrezke.
Internet je na moje ime, ko bomo šli ven, bom pač pogodbo prekinila ali pa prenesla na lastnikovo ime, odvisno od dogovora.
Prijavljeni smo vsi za stalno prebivališče.
Pogodba je vsekakor zelo dobra tako zate, kot za najemnike. Mi imamo uradno sklenjeno pri notarju.
Lastnike sva do zdaj videla samo enkrat, ko so nam menjali okna. Smo najeli to stanovanje preko nepremičninske agentke od katere sem imela jaz že prej najeto stanovanje in imamo obojestransko zaupanje.
Moraš pa vedet, da je zelo pomemben "fer plej", tako lastniki kot najemniki se morajo potrudit za stanovanje in odnos, pa bo lahko vedno vse ok.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?