mojca345
|
Zdravo punce, Midva sva v kočljivi situaciji, vsekakor pa nisva edina in ne prva in ne zadnja... Potrebujeva stanovanje, kjer bova lahko živela. Do sedaj sva gledala na najem. Cene so res nabite od 400 do 600 eur + stroški za 1 sobno ali dvosobno. Gledala sva v Lj in v okolici.. V okolici se da dobiti tudi za 300 eur, samo kaj ko te pride bencin potem spet toliko, ko se voziš, da prideš zelo hitro na isto, če v Lj ali širši lj dobiš stanovanje za 500E. Ena varijanta je bila, da bi bila v okolcii Lj, kjer je npr. vlak, da se pelješ. DOčim bi to za njega bilo zanimivo, jaz pa če moram prevažat kak estvari to odpade in se moram v vsakem primeru peljati... Sedaj sem živela na vrh nad želimljami. to je 60 km tja in nazaj do šiške, brez da se peljem še kam drugam, v center ali btc. vsak dan ali samo 5 dni na teden...300 km na teden...1200 km na mesec...zdaj sem izbirala dneve kdaj grem, pa sem dala za bencin 180 eur. najemnino sem imela 300 eur. pa smo že na 480 eur brez stroškov a ne ? hrana se je tudi podražila...vsak dan sem si kuhala, sem dala za sebe 250 eur...pa si ne delam nobenih zalog...kuppim kar pojem.. stanovanj za najem pa so obupna po večini, razen mogoče tista za 800 eur in več..samo tista sploh ne gledam...nazadnje sva bila odločena za dvosobno za 490 eur na mesec. potem pa je hotla 2 najemnini takoj in še varščino.. vprašala sem jo kje naj najdem 1500 eur takoj ??? človek ki ima tako plačo, si raje potem kupi stanovanje in plačuje kredit, kot da bi najel stanovanje...ljduje nimajo denarja, potem pa spodnji del hiše nekaj na hitro preuredijo pa nabijejo ceno...in to je to... danes sem klicala enega in spraševala kako je glede plačila ogrevanja, ker je bila ck...spodaj je bilo 70 kvadratov, slabo opremljeno ( malo kosov pohištva ). vprašala sem ga koliko litrov porabi hiša na zimo..kaj je to 1500 ali 1800 litrov ?? pa je reku da tukaj ne kje, bi porabil za 70 kvadratov... ..ja seveda je rekel moj dragi : hiša njegovuh staršev ki je okoli 200 kvdratov, pa imajo toplo, pravzprav že vroče, porabijo za 900 eur...seveda je mislil lastnik, da bi midva vse plačala, on bi se pa potem grel rit gor... na vsakem koraku te hočejo ucuriti... jaz nimam take plače...minimalca imam..pa še njegovih 400..zdaj sva oba doma. jaz sem se preselila domov, ker sva zdaj imela poroko in sva jo v celoti plačala. pa mi ni več zneslo, da sem v stanovanju, ker ne bi imela za poroko, poleg tega sem se iz bivšega stanovanja izselila, ker ni bilo izolirano, pa sem zelo zbolela, saj je bilo ko v sibiriji. seveda vaščine še nisem dobila. sva pa poslikala vse in će ne bo vrnil, ga bova prijavila k inšpekciji. eni ljudje se prav okoriščajo z oddajo stanovanj na račun strankinega denarja in zdravja in mira. nobene kvalitete življenja ni v teh stanovanjih, ki se oddajajo oz. moraš imeti že kar precejšno srečo z lastnikom in stanovanjem. sem zamenjala že kar nekaj stanovanj zdaj, pa seveda izgubila denar, ker so hotel za varščino in mi je potem niso vrnili nazaj...ah te varščine so taka caka, da to ni res... oddajo ti stanovanje kjer ti prej vse obljubijo, potem pa pokradejo... zdaj sva razmišljala, da bi kupila...bi bilo vsaj najino...samo kaj si lahko sploh kupiva....mislim za koliko denarja... sva že gledala cene, pa je ogromno denarja...pri obeh je problem, ker sva oba študenta. jaz izredni, on redni. samo študira tako smer, kjer si lahko sam izmišljuje kdaj bo delal...jaz pa ne...zelo težko je študirati in še delati...vem...ko prideš zlajnan domov pa se ti ne da odpret bukel... kako ste ve reševale prvi stanovanjski problem ? jaz sem od staršev nekaj dobila...on pa nič... se vam zdi bolje najeti kot kupiti ??? problem je seveda denar, če ga imaš, se ne obotavljaš in če veš, da ga boš imel za ziher, ni problem.. poznate morda kakšne bonuse ali razpise ali karkoli, da ti pomagajo priti lažje do prvega stanovnja ?
|