|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stalno oz. začasno prebivališče
12.6.2007 21:54:15   
pajkica
Kje moram ob rojstvu prijaviti otroka.
Jaz imam stalno preb. v eni občini, mož pa v drugi. Začasno pa imava skupaj v moževi občini, vendar pa ne na njegovem stalnem naslovu. Sem zakomplicirala ane user posted image
Ali moram otroka stalno prijaviti pri sebi, da lahko koristim porodniški dopust?
Najraje bi ga pa prijavila pri možu, ker njegova občina daje denarno pomoč ob rojstvu, moja pa ne. A se potem kaj zakomplicirala pri koriščenju porodniške?
Začasno pa bi ga vsekakor prijavila tukaj, kjer midva skupaj živiva.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stalno oz. začasno prebivališče
12.6.2007 21:56:48   
NEVA-1
Mislim, da je otrok avtomatsko prijavljen tam, kjer je prijavljena mama...

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.6.2007 22:05:51   
Anonimen
Če imata vidva urejen začasni naslov, bo motral na tem naslovu začasno biti prijavljen tudi otrok. Ker sam nekje pač ne more bivati. Za stalno je pa lahko na očetovem naslovu prijavljen.

(odgovor članu NEVA-1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.6.2007 23:02:26   
darinkan
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Če imata vidva urejen začasni naslov, bo motral na tem naslovu začasno biti prijavljen tudi otrok. Ker sam nekje pač ne more bivati. Za stalno je pa lahko na očetovem naslovu prijavljen.

Ja. Ni nujno da je na maminem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2007 4:30:13   
Anonimen
Otroka se avtomatsko prijavi na materinem stalnem prebivališču, lahko pa mati zahteva tudi drugače, torej na očetovemu stalnemu prebivališču. Kolikor je meni znano, mati in otrok ne moreta imeti različnih stalnih bivališč, torej prijava otroka na začasnem bivališču matere ali očeta ni možna. Otrok mora imeti skupno stalno bivališče z enim od staršev. Lahko pa se tudi otroku prijavi začasno bivališče na začasnem bivališču kateregakoli od staršev, kar se potem smatra kakor dejansko bivališče skupaj z enim ali obema od staršev.
Denarno pomoč občine ob rojstvu dobi mati (ali oče, če se tako dogovorita) samo v primeru, da je otrok stalno prijavljen v tisti občini, kjer je stalno prijavljena tudi mati (ali oče) in da imata mati in otrok skupno gospodinjstvo (če sta torej mati in otrok stalno prijavljena v občini A, ki ne daje pomoči, oče pa v občini B, ki jo daje, potem ni od te pomoči nič - oče ne more zaprositi zanjo, ker otrok uradno ne živi v občini B).
Koriščenje porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka nima s stalnim bivališčem nobene povezave - ta dva dopusta ti pripadata na podlagi pravic iz delovnega razmerja in zakona o starševskem varstvu in na podlagi dejstva, da je otrok živorojen. Drži pa, da oče ne more uveljavljati bolniškega dopusta za otroka, v kolikor ni prijavljen na istem naslovu kakor otrok (stalno ali začasno). Torej je priporočljivo, da imajo vsi trije družinski člani vsaj skupno začasno bivališče, čeprav s tem ne morejo dvigniti potrdila o skupnem gospodinjstvu (imajo pa potrdilo o prijavi začasnega bivališča z UE, kar je dovolj).
Tudi koriščenje očetovskega dopusta ni povezano z bivališči - dovolj je dejstvo, da je otrok živorojen in da je oče priznal očetovstvo, v kolikor se le tega ne prizna avtomatsko (pri poročenih parih).

Amen. user posted image

(odgovor članu pajkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2007 7:48:02   
puncica
Živimo na naslovu, kjer ni nobenga prijavljenga. Mož je na svoje stalnem jaz na svojem, s tem da je med nama 100 km razlike, živimo v kraju moževega stalnega prebivališča, ker je bilo za vse bolje smo otroke prijavili na stalno bivališče moža tako da imam jaz samo začasno tukaj. Skratka da ne dolgovezim otroc so prijaevljeni na stalnem naslovu, kjer je mož, pa sem vseeno lahko koristila porodniško brez problema, s tem da sem si jo morala it urejat 100 km stran, za otroka, otroški dodatki pa vrtec pa to pa urejamo v kraju stalnega prebivališča moža.

Tako da po moje ni problema kam ga prijavite, lahko tud pri možu, porodniško boš lahko koristila vseen, tud če nimaš otroka prijavljenega pri sebi. Začasno pa ga po moje ni treba prijavljat, sam en opravek več boš imela.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2007 7:49:36   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Kolikor je meni znano, mati in otrok ne moreta imeti različnih stalnih bivališč...

Tole pa ni res, jaz nimam nobega prijavljenga na mojem stalnem pa vse ok funkcionira. Res pa je da imam začasno tam kjer imajo mož in otroci stalno.

Mater je vse skup zakompliciran user posted image user posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2007 0:21:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: puncica
jaz nimam nobega prijavljenga na mojem stalnem pa vse ok funkcionira. Res pa je da imam začasno tam kjer imajo mož in otroci stalno

No, saj sem povsod poleg "mati" pripisala "ali oče, po dogovoru", tukaj pa sem očitno pozabila. user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2007 21:57:41   
birdy
O.K. a lahko zame posebi, ko sem malo neumna. Jaz sem stalno prijavljena v kraju A, moj fant pa v kraju B. V kraju B bo prijavljen tudi otrok, predvsem zaradi tistega denarja, ki ga da občina. Je to O.K.?
Samo nekaj mi pa res ne gre skupaj. Kako pa potem babca ve kam pridet, k meni ali k otroku?

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2007 22:01:38   
TONČI.
Samo nekaj mi pa res ne gre skupaj. Kako pa potem babca ve kam pridet, k meni ali k otroku?

V zd pokliči in povej patronažni sestri= babica. Povej, da boš nekaj časa žiela pri fantu z dojenčkom in prosi, da pride tja. Iz porodnišnice bodo poslali tvoj naslov. Če pa sta to še dve oddaljeni občini, ki imata vsaka svoj zd, pa moraš poklicati na oba konca.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2007 22:02:46   
Anonimen
Za denar je v redu, Birdy. Kam naj se pa babica naslika, pa tako ali tako poveš v porodnišnici. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2007 22:07:52   
birdy
Hvla za odgovore. Res sem malce blonduser posted image  Sem že misnla, da bom mogla it uredit začasno bivališče za dojenčka ravno zarad te user posted image  babce.user posted image
Pa ne da bi ble babice user posted image , sam če bi pa samo zarad tega mogla spet po občini letat bi blo pa hudič!!

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2007 22:09:18   
Anonimen
Jst sm mela z bivališči sicer dokaj urejen, ampak sm hotla pr Bertiju met isto babico kukr pr Janu, tko, da sm kr sama poklicala na patronažno službo in se zmenila, da je točno una pršla. Pa tut ni blo panike. Sej so kr kul tle u LJ, za vaš konc pa nimam pojma. user posted image

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2007 22:15:38   
triša
Birdy, pazi če boš otroka prijavla stalno na partnerjevem naslovu, ne boš mogla koristit bolniške ko bo bolan in boš ti v službi. Ker po njihovi logiki ne živita skupaj. Pri bolniški ti upoštevajo samo stalno prebivališče. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2007 22:16:40   
Anonimen
Za med porodniško je vseeno. Po koncu porodniške pa sebe in otroka prijavi skupaj, pa je vse OK. user posted image

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2007 22:22:38   
triša
Vprašanje če se to sploh splača,ker maš pol tolko birokracije in stoškov s spremebami, da glih faj ponucaš tistih par evrov ki jih dobiš za pomoč. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2007 22:25:07   
birdy
Sej po cerka enem letu gremo pa k njemu, tako da takrat bom pa že na njihovem naslovu. Sej sem tud razmišljala, da bi se kr k njemu prijavla, samo pol je pa treba vse na njihovi občini urejat, to pa pomen bus do Ljubljane, pa trola do Medvod, pa najdt občino... Pa če ti kej manjka na občini, pa pač ponovi vajo.
To je pa to, če nimaš izpita za avtouser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2007 22:25:22   
Anonimen
Osebna za mulca je dobrih 13 €, za odrasle pa 2x tolk. Ni hudga. user posted image

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
16.6.2007 9:52:09   
dorina
A potem ni treba posebej hodit prijavljat stalnega prebivališča za novorojenčka, če je isto kot mamino? Je to avtomatsko urejeno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.6.2007 21:02:48   
TONČI.
A potem ni treba posebej hodit prijavljat stalnega prebivališča za novorojenčka, če je isto kot mamino? Je to avtomatsko urejeno?

Če je isto kot mamino ne. Če pa je tako kot od očeta pa ja. Mene v porodnišnici niso nič spraševali. Je padel avtomatsko pod moj naslov.

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.6.2007 21:04:44   
TONČI.
Prehitro mi je poslal. No sej ima oče od otroka enakega kot jaz. Samo npr. na roj. listu sploh ni pisalo ime očeta. tako da sva morala iti v dom. kraju na občino to uredit. V porodnišnici me sploh ni nič spraševala o otrokovem očetu.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.6.2007 22:49:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dorina

Če želiš, da je otrok prijavljen na istem naslovu kakor ti, potem ne potrebuješ posebnega sprehoda user posted image  na UE. Če ga pa želiš prijaviti kam drugam, potem pa pot pod noge. user posted image

(odgovor članu dorina)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
17.6.2007 16:17:51   
birdy
Se pravi, da grem lahko že prej uredit, da ima moj otrok drugje stalno prebivališče (pri svojem očetu)? Na katero UE pa moram, na svojo ali njegovo?
Matr sem jaz zoprna z temi vprašanji, a neuser posted image ?

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?