Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 11:51:18
|
|
|
|
Paštetka
|
Malemu je stalni zobek izrinil mlečnega. Ker je stalni precej širok se je zapičil v mlečnega ob levi strani. Tudi na desni strani ga omejuje mlečni zob, pod katerim se že vidi, da mu raste stalni znotraj iz dlesni. Ta mlečna zobka se še ne majeta, sta zdrava, ampak se vidi, da je vse že na knap. Dlesni so premajhne, zobki preveliki. Sem klicala v zobno in pravijo, da to ni nič takega, da to ni nujno in da mlečne ne pulijo. Vem, da so nekaterim mlečne zobke izpulili, da je stalni spodaj lahko rastel ravno. Skrbi me, da mu bodo zobki zaradi tega rasli poševno, nepravilno. Kaj naj stroim? A naj teživ in grem vseeno, da mu pogledajo zobke ali naj mirno gledam, kako se "krivijo" Gremo namreč na dopust in me je strah, da bo tisti drugi stalni zob ta čas čist ven na notranji strani dlesni pogledal.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 16.2.2012 11:53:48 >
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 12:30:38
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Mi imamo isti problem. Ima že kar precej stalnih in zdaj en stalni (nameščen med stalnimi) raste malo pod kotom, ker je enostavno preširok in nima mesta. Malo peljem na pregled na pol leta in tudi zdaj smo zmenjeni, da se pokažemo aprila in potem se bo zdravnica odločila kako naprej. Sicer ne vem kaj je trenutno za narediti, ker ravnanje ne pride v poštev, ker so zobek ob zobek in tudi na sredini nima luknjice, da bi lahko kaj zapolnili. Bomo videli kaj bo pokazal april. Če dobiš termin pojdite pokazat, samo ne vem kaj bi vam naredili. Jaz ne bi dala na silo pulit mlečnih.
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 12:55:34
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
jaz sem imela podobno, stalni zobki so mi rastli čez mlečne, vse je bilo krivo in nagužvano. meni so mlečne zobke ven pobrali in takrat sem zacela hoditi h ortodontu
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 13:15:38
|
|
|
|
lenika83
|
Mojemu bratu je en stalni zob zgoraj rastel eno vrsto nad ostalimi (tako je izgledalo) in so mu potem pri zobozdravniku malo pobrusili zoba levo in desno od tega, pa se je sčasoma sam postavil na pravo mesto in je zdaj (dobrih 15 let kasneje) vse normalno. Pri teh stalnih zobkih se mi zdi, da je finta v tem, da so ful veliki in otrok še nima tako velikih dlesni, da bi imeli vsi prostor, potem se pa čez čas sami uravnajo, ko glava zraste (posledično dlesen, čeljust in vse). Jaz se na tvojem mestu ne bi kaj preveč sekirala zaradi tega, ker bo verjetno tako in tako stalni zob mlečnega ven porinil in bo ok.
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 13:35:57
|
|
|
|
petruska
|
Tudi mi imamo isti primer, ko zob raste za dvema mlečnima zoboma (spodaj levo za dvojko in trojko). Sem klicala v ambulanto in pravi, da lahko pridemo šele ko smo naročeni (konec marca) in nič prej. rekla mi je tudi še, da je jezik tako močan organ, da bo, ko bosta mlečna izpadla, preprosto pomaknil stalni zob na svoje mesto.
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 14:52:20
|
|
|
|
HHH
|
Tudi moji hčerki so stalni prišli ven na čisto nepričakovanih mestih. Kar nekje zgoraj nad mlečnimi. Videti je bilo naravnost grozno. Jasno, da smo že iskali ortodonta in podobne neumnosti. Zobozdravnica mi je lepo povedala naj še malo počakamo, saj se te stvari ponavadi same uredijo in postavijo na pravo mesto. Tako je tudi bilo. Danes ima lepe ravne stalne zobe brez posegov. Po tem sem bila malo pozorna na druge "škrbaste" otroke in sem videla, da res tisti prvi stalni vsem prihajajo zelo čudno ven. Dokler so skupaj mlečni in stalni je res ful hecno / grozno za videti.
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 15:19:39
|
|
|
|
Paštetka
|
Sva obiskala zobozdravnika in je rekla, da je to splošen problem pri tistih, ki imajo velike zobke in majhno čeljust, sploh, pri tistih, kjer zobki hitro pokukajo ven. Nam je pa pokazala vajo, ki jo mora na dan vsaj 150 x ponoviti. Z jezikom mora zobke potiskati navzven, da se mlečni razlugajo in hitreje izpadejo in da stalni lahko normalno rastejo ven. Je rekla, da bo paç aparat nosil. No meni so ti aparati, tak. Zakaj bi si mogli delati stroške z aparatom, pa hoditi ne vem kolikokrat k ortodontu, če bi to lahko prej porihtali. pa ni tukaj samo vprašanje €, ampak tudi psiha, pa zbadanje sošolcev, ...
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 16:29:10
|
|
|
|
Tejči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka pa ni tukaj samo vprašanje €, ampak tudi psiha, pa zbadanje sošolcev, ... Danes so in tisti, ki imajo aparat... Mi smo tudi mislili, da imamo problem: spodnja enica je rastla za mlečnim, v drugi vrsti in je bilo prav grozno videt. Ampak je izpodrinila mlečnega in ko je le-ta padel ven, se je stalni sam pomaknil naprej in poravnal kot je treba. Brez vaj in vsega. Tako, da brez skrbi
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 18:52:08
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka me je strah, da bo tisti drugi stalni zob ta čas čist ven na notranji strani dlesni pogledal. To se je bubiju zgodilo - spodnja enka je za mlečnim zrasla, mlečnega so mu izpulili in se mi zdi, da se je stalni pomaknil naprej. Zdaj mu še sosednja spodnja enka zadaj ven raste. Trenutno ima 21 zobkov, še nobene šestice
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 16.2.2012 20:10:16
|
|
|
|
Paštetka
|
Saj to, da nima šestic, se mi zdi še najbolj super. Ker tam zadaj čistit zob, je prav težko. Bodo vsaj dalj časa cele ostale. Jaz sem pa mislila, da če bo imel lepe snažne in bele zobke, da mu bodo mlečni kasneje izpadli. Jao...mati In mi ga je prav težko gledati kako lepi beli zobki padajo ven, rastejo pa spodaj velikani . Samo se spomnim, ko so mlečni rasli ven in so se ti tudi zdeli veliki v tistih malih ustecih. No, čeprav ima v primerjavi z drugimi res velike mlečne zobe.
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 17.2.2012 19:36:02
|
|
|
|
Ajda A
|
Pri moji hčerki je bilo isto - stalni zobek je začel rasti še predno se je mlečni začel majati in sem klicala v šolsko ambulanto in mi je rekla naj jo pripeljem in so ji ga izruva. Pri naslednjem zobku je bilo pa isto...
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 3.5.2012 8:28:48
|
|
|
|
bori2
|
Imam 10 letno Marušo, ki ji je do sedaj izpadel samo en mlečni zob - zgornja enica. Izruvali smo spodnje in eno zgornjo enico, vse štiri dvojke, ter dve trojki. Še dve imamo naročeni v tem mesecu. Tudi mi smo se od 7 leta dalje hodili kazat na 3 mesece, vendar ni bilo nič od tega. Imela je dve vrsti zob - v prvi vrst mlečne, v drugi stalne, po 3-4 stalne v vrsti za lepimi, zdravimi mlečnimi zobki. Ko se je začela spodnja stalna enica obračati pravokotno, je rekel otrodont dovolj in smo začeli z ruvanjem. Na začetku je bilo to stresna katastrofa za hčerko in vse nas - ko je dovolila dati inekcijo in sama ugotovila, da je z inekcijo manj boleče, gredo zobi ven brez problema. Sama pravi, da je dlesen ne "napenja" več tako, da je ne boli med umivanjem in je zadovoljna. Smo pa res eni redkih, kot pravi zobozdravnik, ki jim je treba mlečne zobe ruvat. Sploh se jim zdi to čudno, ker imava oba z možem (ves čas gledajo tudi najine zobe ) zelo redke zobe,... Baje da je dedno,...
|
|
|
|
RE: Stalni zobek nima prostora 6.5.2012 16:06:28
|
|
|
|
Tutan
|
Joj punce, samo ne dovolit, da bi imeli otroci predolgo mlečne zobke - sem en dober primer - zadnjega mlečnega so mi izruvali v 8.razredu!!!! Rezultat; kot s fračo nametani stalni zobje. Ok, so me doma z mlečnimi driblali, zobki povsem neuničeni, pa niso šli ven. Sicer stalni so krasni in lepi, vendar nametani. Za povrh mi je ortodont zatrdil, da se bodo z leti sami popravili v vrsto, ker zasnove se odlične. No, se niso. Po 18letu je aparat plačljiv, pri nas od 2000-3000€, čez mejo v zagrebu sem dala 1500€ (3leta nazaj). Osebno bi dosti raje pregurala tisto leto ali dve z aparatom v osnovni ali srednji šoli, kot pa da sem se do 25leta obremenjevala z svojo obupno postavitvijo zob. Pa poleg tega se zdaj dobijo že tako nobel aparati z majhnimi doplačili (osnovni je zastonj za otroke), da so prav luštni in kar nekaj otrok jih nosi. Moje mnenje: zobna higiena je pomembna, ampak še bolj pomembno pa je, da se zobozdravniku ne pustiš kar odpikati. Vztrajat! Stalni zobje so pa res samo eni
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?