|
Stalen jok v varstvu pri 16m, kaj narediti? 12.3.2010 9:23:24
|
|
|
|
AnaOnimna
|
Na pomoč, ne vem, kaj narediti?! Naša 16-mesečnica je šla po bolezni ponovno v varstvo in včeraj je bil menda cel čas hud jok in stok in jo je morala imeti varuška skoraj ves čas v rokah. V bistvu je bila doma skoraj 6 tednov, s tem, da je vmes bila en teden v varstvu in sedaj po 10 dneh je halo za znoret. (Za)spala je sicer normalno, ampak očitno to varuško to tako obremenjuje, da mi je že po telefonu totalno prizadeto in slabe volje rekla, da tako hudo pa res še nikoli ni bilo in da bo za otroka najbolje, da ji uredimo varuško, ki bo pazila samo njo, češ, da otrok ne bo pod takim stresom. Podobno situacijo z jokom smo imeli po 14-dnevni odsotnosti za novo leto, trajala je ene 4 dni, potem pa se je počasi umirilo. V varstvu smo od oktobra lani. Varuška ima skupaj 7 otrok in menda ji noben ne dela takih problemov, kot naša. Saj verjamem, da jo to dodatno obremenjuje, ampak jaz sem čisto obupana in ne vem, kaj narediti. Tudi na začetku je trajalo en čas, da se je mala aklimatizirala, ampak potem je bilo OK. Denarja za varuško, ki bi pazila samo njo, nimamo (da ne govorimo o tem, da je dobro in zanesljivo varuško težkooo najti). Pa tudi po moje to ni rešitev, ker se bo mala morala pač navaditi, da ni edina in ne bo vedno po rokah. V vrtcu bo verjetno še slabše, tudi tega ne moremo dobiti akr tako, jaz pa službe ne morem pustiti, ker ne bi mogli preživeti z eno plačo. Prosim, svetujte, kaj bi vi naredili v tem primeru ali pa me vsaj potolažite, če ste imeli kak podoben primer, da je bilo s časom boljše in da moram samo varuško prositi, če lahko malo potrpi?? Zadeva me resno obremenjuje, ne spim, se počutim kot paralizirana in me vse boli, ko samo pomislim na vse skupaj.
|
|
|