|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stajica:DA ali NE
2.6.2008 17:13:26   
Anonimen
Razlika med varnostjo in omejevanjem je odvisna od pogleda posameznika – in večina od nas o tem ne razmišlja zelo logično. Vsem nam se zdijo stajice sporne (pa naj jih zagovarjamo ali ne), posteljica pa je nekaj samoumevnega. Uporabljamo jo, da otroci ne bi padli ali se skobacali iz postelje, večini od nas pa ni všeč misel na mrežo na vrhu, da otrok ne bi splezal iz nje. Vsak si mora izoblikovati svoje lastno mnenje v zvezi s tovrstno opremo. Pri tem pa je morda najbolje izhajati iz njenih posledic za otroka.
V stajici je dojenček zaprt v majhnem prostoru, ki ga je mogoče popolnoma nadzirati in je zato povsem varen. Dokler se še ne zna premikati, je že sam po sebi omejen na določen prostor, in odrasli nujno nadzirajo, karkoli zaide vanj, zato mu na tej razvojni stopnji stajica ne škodi in nobenega razloga ni, zakaj je ne bi uporabljali, če imajo dovolj prostora zanjo.
Ko pa se dojenček začne plaziti, se vse spremeni. Zdaj mu stajica pravzaprav preprečuje početi dve stvari, ki si ju najbolj želi: premikati se in raziskovati. Isto si za svojega dojenčka želijo tudi starši. Postavljeni pa so pred nalogo, da ga med raziskovanjem ne izpostavljajo nevarnostim in ga ne zavarujejo na račun raziskovanja. V nekaterih družinah poiščejo kompromis, tako da dojenčku večino časa prepustijo svobodo na tleh, včasih pa sebi privoščijo oddih in ga posadijo v stajico.
Otrokova varnost in svoboda za raziskovanje sta obe tako pomembni, da si velja prizadevati za ravnotežje med njima, ne pa za izključevanje ene možnosti. Najboljše ravnotežje dosežete, kadar je otrok na varnem, hkrati pa se ne počuti omejenega, zato je zavarovano območje za igro boljše od stajice; spalna vreča, v kateri ne more plezati iz posteljice, je boljša od mreže, ki ga uklešči.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stajica:DA ali NE
2.6.2008 21:47:42   
Naja30
Samo toliko, da moja hčerka je znorela, če sem jo podnevi dala v spalno vrečo.
Vsaka stvar ima slabe in dobre lastnosti in za stajico si jih dobro opisala. Mislim, da v mejah normale je stajica čist fajn zadeva. Nič ni anrobe s tem, če je otrok npr.90% časa na tleh in se prosto giblje, ostali čas pa malo v stajici.
Naša se ni nikoli dobro počutila v stajici in takrat sva si z možem želela, da bi kdaj pa kdaj se lepo zaigrala notri. Namesto tega je samo žalostno ven gledala. Ravno danes sva se pogovarjala o tem, ali naj stajico prodava ali naj ostane za nasl. otročka. Pa sva rekla, da verjetno tudi naslednji ne bo kaj dosti v njej in če smo pri prvi preživeli brez, bomo tudi pri drugem.
Kot sem rekla, pa mislim, da tudi če je otrok malo v stajici, ni nič narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stajica:DA ali NE
2.6.2008 22:08:22   
msambo
Mene pa zanima: A ni potem bolše prenosno postlco kupit, če moraš nujno kam skočit npr. na wc al pa poštarju odpret daš otročka not, pa je. Pa še za spanje jo lahko uporabljaš, pa za na potovanja. No samo sprašujem, ker jo imam namen kupit.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stajica:DA ali NE
2.6.2008 22:49:22   
Naja30
Ja, boljše je prenosno posteljico kupit. Če bi še enkrat kupovala bi ziher to raje kot stajico. Posteljica ti pride prav tudi, če kam greš. V bistvu je pa tisto nekaj malega časa lahko otrok tudi v njej čez dan.
Pa še cenejša je.

(odgovor članu msambo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stajica:DA ali NE
2.6.2008 23:18:05   
Anonimen
Jaz je sicer nisem uporabljala pri veliki in zaenkrat še tudi ne pri mali, čeprav se mi zdi, da pri slednji zadeva ne bi škodovala user posted image , ker je postala pravi atlet v puzanju.  Mislim z moje strani bi bila stajica prav dobrodošla in nekaj časa bi verjetno v njej zdržala tako kot pri vseh ostalih aktivnostih in dogodivščinah user posted image .  So mi pa bolj všeč stajice, ki so lahko posteljice, stajice in varovalne ograje v enem.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 8:43:48   
kristinaj
zakaj pa ne? meni se ne zdi sporna, če jo ne izkoriščaš s tem, da otroka noter daš, samo da imaš mir pred njim.... tega NE odobravam in taki starši so zelo NEodgovorni

našo sem s 3m dala v njen kotiček na tla.. in je počela kar je hotela...... imam tudi stajico in jo uporabljam redko a takrat je učinkovito... med tednom sem sama in če ji moram kopalnico pripravit da se greva kopat ali tuširat jo dam v stajico in imam mir, vem, da se  ne bo nič zgodilo..... in ona tudi uživa..kakšenkrat prosi, da jo dam noter.... stara je 14m

če ne drugega pride prav zvečer, ko gre mala spat......zmečeš noter vse igrače in je en dva tri pospravljeno....

sem pa proti temu, da bi otrok bil cel dan v stajici, tega ne odobravam, ker otroku s tem onemogočaš željo po gibanju in s tem zaviraš njegovo motoriko in željo doseči igračo na drugem koncu prostora........ in tudi mi odrasli, se v zaprtem prostoru ne počutimo najbolje....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 8:54:44   
frutka_
Moj je stajico sovražil. Večino je bil na tleh, ko sem morala na WC recimo, sem ga dala v stolček za hranjenje in privezala sem ga.
Stajica ne škodi, če je ne izkoriščaš v nedogled in če se otrok v njen dobro počuti. Saj v bistvu to drži za večino stvari.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
3.6.2008 9:20:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 9:27:06   
Anonimen
Mi imamo stajco, vendar je zelo malo noter. Kakšen dan niti 2 sekundi. Res ga omejuje. Nekaj časa se npr. lepo igra, potem pa začne kar riniti z glavo v mrežo, ker bi pač šel naprej. Uporabljam jo izključno za namene, če grem npr. na WC al pa kaj podobnega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 9:38:03   
Mišni
zato je zavarovano območje za igro boljše od stajice; spalna vreča, v kateri ne more plezati iz posteljice, je boljša od mreže, ki ga uklešči.


Ja, ali pa če mu noge zvežeš, to je tudi fajn. Samo da ni stajica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 9:45:51   
frutka_
user posted image user posted image user posted image  ojoj, sem se zdaj nasmejala!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 10:23:21   
BAMBINA_
Jp, to sem že prečitala (KLIKNI).
Vsem nam se zdijo stajice sporne (pa naj jih zagovarjamo ali ne), posteljica pa je nekaj samoumevnega.
Primerjava stajice in posteljice se mi zdi totalno nesmiselna, ker se posteljica uporablja takrat, ko otrok spi in se torej v tem času ne more počutiti omejenega.

Dokler se še ne zna premikati, je že sam po sebi omejen na določen prostor, in odrasli nujno nadzirajo, karkoli zaide vanj, zato mu na tej razvojni stopnji stajica ne škodi in nobenega razloga ni, zakaj je ne bi uporabljali, če imajo dovolj prostora zanjo.
In ravno zato, ker se otrok še ne premika, ni razloga, zakaj bi otroka dajali v zaprt prostor. Je pa že bolje, da leži na kakšni igralni blazini, ki spodbuja otrokove motorične spretnosti, raziskovanje itd.

Mi stajice sploh nismo kupovali. Raje, kot da bi ga omejevala, sem umaknila nevarne predmete. Ajde, saj je bilo naporno obdobje, ko se je začel postavljati na noge, spustiti nazaj pa se še ni znal. Takrat sem mu pač bila non-stop za ritjo. In sedaj, ko je shodil in so njegovi koraki še včasih malo majavi, enako.
včasih pa sebi privoščijo oddih in ga posadijo v stajico.
"Oddih" si pa privoščim tako, da mu ponudim kakšno igračko ali knjigico, s katero se zamoti za nekaj časa. Edino, ko grem na wc ali kaj podobnega, ga dam v prenosno posteljico. Ampak, če seštejem, je tam res maksimalno pol ure/dan. Sama sem malce klavstrofobična, zato sem morda še toliko bolj proti kakeršnemkoli prostorskem omejevanju otroka.




_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 12:10:09   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

zato je zavarovano območje za igro boljše od stajice; spalna vreča, v kateri ne more plezati iz posteljice, je boljša od mreže, ki ga uklešči.


Ja, ali pa če mu noge zvežeš, to je tudi fajn. Samo da ni stajica.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 12:17:37   
kaya2007
naša noče bit v stajici, edino če še jaz zlezem notri user posted image  meni je pa všeč, bi z veseljem poležavala v njej user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 13:25:18   
honey
Jaz sem od začetka stajico uporabljala bolj za to, da sem lahko šla v miru na wc, ne da sem razmišljala kam mi bo splezal in kaj si bo nase prekucnil. Ko pa je naš razbojnik rasel, tam nekje pri 10. mesecih, mu je bila pa stajica všeč, ker se je lahko prijel za ročaj in hodil ob opori. Takrat je bil pa mogoče malo dlje notri - recimo 1 uro v celem dnevu v intervalih po 5, 10 min, odvisno od njegovega razpoloženja. Da bi ga pa dala v spalno vrečo, pa še ponoči ni bilo šans, kaj šele čez dan. Po moje bi se drl kot štirje user posted image  Tako da uporaba v mejah normale se mi zdi čisto o.k. Je pa res, da se vedno najde nekaj, kar "ni dobro za otroka". Tako npr. hojica ni dobra za ne vem kaj že, ampak naš je bil veliko v njej in mu danes ne manjka popolnoma nič. Mislim, da če se otrok nekje dobro počuti, pa če je to karkoli, ni nič narobe. Narobe pa je, če ga starši silimo, da počne nekaj, kar on ne mara.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Stajica:DA ali NE
3.6.2008 21:38:47   
Anonimen
Mi uporabljamo stajico od 9. meseca. Na začetku ni hotel biti v njej. Sedaj pri 11 mesecih je zelo rad v njej do ene mere. Zelo se zamoti v njej. Pa še uredu je da lahko kuham kosilo ali karkoli že, grem na wc brez skrbi. Drugače ne morem nič naredit , še posebno sedaj ko vstaja sam gor.



Spalno vrečo uporabljamo pa ponoči za spat, drgače kar spleza gor. Sam zdej moram kupit večjo ker tala je že mala.
Strinjam pa se z honey.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo...
photo
ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?