Barči78
|
Ja, naša 2,5 letnica ima ponoči čudne izpade. Zbudi se okoli 2h, in ona bi zaključila s spanjem. In potem sledita 2 hudi uri, najprej božanja, stiskanja, potem pregovarjanja, na koncu pa itak izgubiš živce. Ona bi gledala risanko, poslušala pravljico, šla lulat, pila čaj, šla bi h mamici, vse samo spala ne bi. Vse skupaj se je začelo, ko je septembra v vrtec, prej je pridno spala od večera pa tudi do 9h zjutraj. Pa popoldan od 2 - 3 ure. V vrtcu je vse drugače popoldan manj spi, čez cel dan je utrujena, sitna, no zdej se pa še ponoči dokazuje. Ali je mogoče krivo - sem ji včeraj pošlatala dlesni (petice), pa sem imela krvav prst, raste ji zgornja petica, čist natrgano dlesen ima, na drugi strani ji je pa zobek ravno ven pokukal. Samo zakaj nikoli ne potoži, da jo boli. Je pa imela v zadnjem mesecu že 3x vneta ušeska, mogoče je tudi kaj povezano. - sem jo zadnjič prišla zbudit za v vtrec in je mala MOČNO zacvilila. Res sem se ustrašila, sem mislila, kaj ji je, pa jo vprašam, Neja kaj je narobe, pa ona v pol snu pravi, da pajki zunaj plezajo , očitno ima hude sanje, samo nimam pojma od kje ji straj pred pajki, ker tak strah je naučen, mi je pa nikoli z ničemer ne strašimo. Kaj naj storimo ponoči, da bo nazaj zaspala, dere se tako, da se zbudi še manjši bratec, mož zgublja živce, ker on trenutno leži pri njej v dnevni sobi, jaz sem pa z Žanom v spalnici, jih nimava v isti sobi, ravno zaradi teh zbujanj. Drugo leto bosta imela vsak svojo sobo, pa bo verjetno lažje, trenutno pa nimamo dovolj prostora, da bi ju dala spat drugam. Da ne omenim, kako se zjutraj dere, ko jo zbudim za vrtec, ker itak da je zaspana, da bi spala, začaran krog, nam se pa meša. No, če se je kateri dalo tole brati, bi res rabla nasvet, ker to ne vodi nikamor, jest se nočem vse noči sekirat, kaj ji je, zakaj ne spi. Pa hvala za mnenja v naprej.