|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srečno življenje?
27.1.2006 12:35:49   
mi3=
Človek vidi, sliši, prebere vse sorte stvari... Več žalostnih kot veselih, več pretresljivih kot navdušujočih... In najbrž se vsak od nas ujame v krog večnih vprašanj - zakaj se meni dogajajo hude stvari, zakaj ne dobim službi, zakaj se s partnerjem ne razumeva ipd. Po drugi strani pa zmeraj najdeš primere, ko gre marsikomu še slabše in si rečeš - še dobro, da je tako kot je, biti moramo hvaležni za zdravje, dom, nenazadanje za življenje...
Po vsem tem silnem filozofiranju vas sprašujem - kako najti tisto pravo smer zase. Ste jo našli? Ste srečni? Ja, vem marsikdo bo napisal - sreča je skrita v majhnih stvareh - in povsem se strinjam, toda te majhne stvari je v danem trenutku tako težko opaziti, če ti nad glavo visi kakšna velika skrb... Jaz vidim te male stvari bolj za nazaj - pa se zalotim v nostalgičnih - oh kako je bilo lepo - spominih... Sreča za sproti, zavedanje in preprosto življenje v sedanjosti pa mi ne uspeva najbolje. Kako vam uspeva? In kako se otresete črnih misli in tistih brezveznih skrbi in preganjvavic v stilu kaj pa če...
Pišite svoje srečne zgodbe, ljudje jih potrebujemo. Za navdih.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Srečno življenje?
27.1.2006 12:42:54   
daddy
   Sreče ti ne more nihče podariti. ne partner, ne otrok, ne starš, nobena materialna stvar ..... srečo moraš poiskati v sebi.

Srečnih zgodb si želiš? Ozri se vendar okrog sebe, kolikor hočeš jih najdeš. In vedi to, da kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu mi3=)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2006 12:51:03   
ZARA
Če sem srečna?? Včasih sem, včasih ne...odvisno od tega, kaj me osrečuje...Če dobro pomislim,  je sreča v teh čudnih časih že kar redkost...
lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu mi3=)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2006 13:15:35   
nejcko
Nekako tako kot Zara. Pravzaprav pa je sploh vprašanje, kaj je sreča, kako jo definirati; je to nek absolut ali le trenutno stanje, jo razumeti kot celoto ali le kot del nečesa. Ne vem, težko bi rekla, da je nekdo resnično srečen v vseh omenjenih pogledih, torej da mu gre na vseh področjih čisto vse super in fajn. Mogoče kakšni multi bogataši, ampak potem pa bereš, da so pod vplivom alkohola in drog ali pa se jim sfižijo otroci - torej spet ne moremo govoriti o njihovi absolutni sreči.
Strah, upanje po boljšem, pričakovanje boljšega in lepšega, teženje k boljšemu, boleči spomini, demoklejevi meči nad glavami ... vse to nam v danem trenutku ne pusti do popolne sreče, a hkrati brez tega človek sploh nima prihodnosti, ker le-to so sile, ki človeka silijo naprej, v prihodnost, v življenje, v uresničevanje in aktivnosti. Vse to nas spodbuja k sreči, pa čeprav globoko v sebi vemo, da bo vedno enako - ker konec koncev mora biti. Ker brez pričakovanj in sanj smo pravzaprav duševno mrtvi - to pa vendarle ne more biti sinonim za srečo. Ali pač???

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2006 13:26:53   
mi3=
Ja, saj to je najbrž res... Najbrž smo po svoje preobremenjeni s samim pojmom "sreča", kot nam ga ponuja svet, predvsem pa mediji. srečen boš, če boš lep, večno mlad, brez gub, pa če boš nosil to in to znamko oblačil. Namesto, da bi človek vsak dan poiskal pravo srečo v sebi kot pravi daddy, se neprestano primerja z drugimi in trati čas za nesmiselne reči.
Ampak včasih se mi zdi, kot bi imela eno nevidno zaveso čez oči in menda tudi čez srce, ki bi mi preprečevala videt lepe stvari. Prav učit se moram otroško čudit se stvarem, si pustit navdušenje, se ne skrivat pred novimi stvarmi, ki prinašajo tveganja a tudi veselje. Najbrž sem samo premalo samozavestna in preprosto preveč preplašena, da bi se upala enostavno ŽIVETI. Najbrž lahko človek največ naredi za svoje bližnje, če je uglašen na svojo srečo - takšno, ki ni sebična, ampak odprta za dobroto, razumevanje, nežnost...

Danes mam pa filozofski dan, ni kaj...

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2006 13:29:46   
Anonimen

Ne vem...

Lahko pa pises 22x11.. sem ze enkrat opisal to metodo..

Napises nekaj kar si zelis v sedanjiku... recimo "Imam krasno in dobro placano, delo, ki me osrecuje" ali kaj podobnega.. in nato to pises 11 dni zapored in sicer 22 krat in zraven napises se svoje misli, ki se ti pojavijo.. Obicajno so to tisti CEji in druge crne misli.. ali pa malo manj crne..

Na primer...

1. Imam krasno in dobro placano, delo, ki me osrecuje
   - misel 1
   - misel 2

2 Imam krasno in dobro placano, delo, ki me osrecuje
   - misel 1
   - misel 2

3. Imam krasno in dobro placano, delo, ki me osrecuje
   - misel 1
   - misel 2

4. Imam krasno in dobro placano, delo, ki me osrecuje
   - misel 1
   - misel 2

.
.
.

22. Imam krasno in dobro placano, delo, ki me osrecuje
   - misel 1
   - misel 2

Tko pises 11 dni, brez prekinitve.. in nato 11 dni nic ne pises.. potem pa lahko spet.. kaj drugega ali pa isto zadevo.. tako programiras svojo podzavest v podzavesti pa je vse.. od srece... denarja... bolezni, prepirov in smrti..

Druga metoda.. Napises si pozitivne afirmacije in jih nalimas po staovanju in jih velikokrat preberes..

Tretja metoda.. zadenes na lotu user posted image user posted image  in je ze vsaj za odtenek lazje.. ali pa se tezje, ce te to prevec navdusi..

Da bi kar iz neba padla resitev tvojih priloznosti za resit.. tega se nisem dozivel.. in dvomim, da bos ti.. Ce pa bos.. pa bo to krasno..

Ko bodo ljudje srecni.. bojo propadle religije&politika ki nacrtno ljudi hocejo drzat v bedi, da lahko oni fajn zivijo.. In ce ta dusna mafija propade.. bo tudi mnogo ljudi srecnejsih.. Nekako je to zacaran krog.. Nehati bi morali sodelovat v tej igri politike in sistemov in za zacetek recimo naj ne bi vec nihce sel na volitve ali oddal dohodnino..

Ne poznam pa cloveka ki bi bil skoz srecen.. ampak dozivljamo samo obcasne odsotnosti nesrece..

Ja pa nujno moras zamenjati besedni zaklad..

Problema ni vec.. amapak je priloznost za resiti..
Ne zmorem.. ne obstaja vec...
Ne verjamem.. ne obstaja vec..
Ne bo mi uspelo... zamenjas z .. "Vem, da mi bo uspelo"
itd...

To je zelo preprosto, ce si pripravljen na nekaj dela na sebi! Srecno!

(odgovor članu mi3=)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2006 13:33:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mi3=

Danes mam pa filozofski dan, ni kaj...

To je zaradi tega ker je od vceraj luna v kozorogu kar pomeni...

Vpliv Lune v Kozorogu
na nase razpolozenje
user posted image
Kako vpliva na nase razpolozenje

Ko se Luna premakne iz odprtega in navdusenega Strelca v resnega in zadrzanega Kozoroga, boste tezko spregledali spremembo. Luna se nahaja v znamenju svojega izgona, kjer najteze izraza svoje dobre lastnosti. Zato se pocutimo utesnjeni, obremenjeni in nesprosceni.
Ohlajeni odnosi

Luna v znamenju Kozoroga ustvarja sumnicavo in hladno vzdusje, kar se se kako odraza v nasih medsebojnih odnosih. Previdni smo pri vsakem stiku, situacije ne vidimo objektivno, tezko nas je prepricati in navdusiti za katerokoli novo idejo, nam kaj dopovedati ali razloziti.
Delovni dnevi

To so resni poslovni dnevi in v tem casu si zastavljamo konkretne cilje, obveznosti in odgovornosti. Nas pogled je usmerjen v prihodnost, na katero pa v glavnem gledamo s strahom v oceh. Zato se poskusamo dolgorocno organizirati, predvideti razlicne poteke dogodkov in stvari. Nasa pozornost je se posebej mocno usmerjena na status, ponos in cast. Skrbi nas za videz in polozaj, tako profesionalno kot zasebno.
Vse poskusamo nadzorovati

Nikakor si ne dovolimo dogajanja prepustiti nakljucnim vplivom. Vse poskusamo imeti pod nadzorom in najteze se soocamo s situacijami, kjer se pocutimo izgubljeni. Vsi smo v skrbeh za svoj materialni polozaj, preobremenjeni smo in hladni do drugih. Vse to boste se posebej opazili, ce boste koga prosili za denar ali uslugo; pripravite se na razlicne izgovore in dolge, neomajne razlage, kako bi sicer zelo radi pomagali, vendar pa...
Zdaj ni cas za zabavo

To je stabilno obdobje, ko se ukvarjamo z ≈resnicno pomembnimiÓ stvarmi. Zabavo in razbrzdanost prihranimo za drugic. Danes se bomo tezko sprostili in v glavi imamo prevec tezav, da bi se lahko prepustili brezskrbnemu uzivanju. Mozno je tudi, da bomo imeli hud zobobol ali nas bo zagrabila revma ipd.
Razmisljajte pozitivno

Luna v Kozorogu spodbuja nas um prej k negativnemu kot pozitivnemu razmisljanju. Zato je dobro, da se zaposlimo, umsko in telesno. Morda lahko to obdobje najbolje izkoristimo tako, da koncamo vse tiste nadlezne, dolgotrajne, enolicne in duha ubijajoce posle, ki se jih s tako tezavo lotevamo in jih odlasamo iz dneva v dan. Ali pa obiscimo starejse, izkusenejse ali ljudi na visokih polozajih; vse tiste, na katere nas ne vezejo le custvene, temvec prej poslovne ali druge resnejse vezi.
Umirite se

To je cas za umiritev in aktiven pocitek, kot je, na primer, sprehod v naravi in gozdu ali obisk planinske koce. Teknila vam bo mocna, domaca, kmecka hrana, gozdni sadezi in snovi, ki vsebujejo veliko kalcija, magnezija in zeleza. Pijte veliko tekocine.
Nekaj nasvetov

Oblecite se v zemeljske barve; verjetno si boste izbrali temnejso zeleno ali drugo umirjeno, nevtralno barvo. V Luni v Kozorogu lahko se posebej obcutimo moc kristalov. Izberite si oniks, hematit ali zad. Ce pa se zelite znebiti utesnjenosti in nesproscenega pocutja, si nadenite mlecni ali roznati kremen ali aventurin. Na dneve, ko je Luna v znamenju Kozoroga, je primerno in priporocljivo za disavno lucko v prostoru etericno olje brina, cedre, timijana, majarona, rozmarina, sivke, mete in melise.
Vir.. http://www.lunin.net/vplivlune/kozorog.php

Bobra stran za astrologijo

(odgovor članu mi3=)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2006 13:42:27   
mi3=
user posted image user posted image user posted image

No, zdaj mi pa jasno. Frdamana luna. Pa bo kmalu bolje, ali sem obsojena na filozofiranje tudi čez vikend?
Zdaj pa resno. Kdaj pa ti rečeš, da si srečen?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2006 13:51:54   
Anonimen

No, zdaj mi pa jasno. Frdamana luna. Pa bo kmalu bolje, ali sem obsojena na filozofiranje tudi čez vikend?

Ja do nedelje... user posted image

Potem pa bo mlaj.. v nedeljo ob 15:16h kar pomeni... se melanekost hujs.. ampak hkrati gre tudi v Vodnarja.. in lahko upas, da lahko poberes kaj lastnosti vodnarja.. ta je mal boljsi.. lahko si gres tja prebrat.. da ne bom sem kopiral vse..

http://www.lunin.net/koledar/

Prazna Luna - Mlaj
user posted image
Kako vpliva na nase razpolozenje

Luna se zadrzuje v istem znaku kot Sonce. Ta zdruzena energija nam daje veliko nove moci - zato smo nemirni, iscemo zabavo, vlece nas ven. Lazje zacnemo z novim delom, se lotimo novih projektov in stvari, ki smo jih ze dolgo odlagali. Dogovarjamo se za poslovne zmenke ali druzabne prireditve, lotimo se velikega ciscenja.
Vcasih se njuna zdruzena moc izrazi tudi negativno; skozi jezo, agresijo in celo krutost. Nasi instinkti so povecani, imamo vecji apetit. Obcutimo lahko tesnobo, depresijo ali samo nerazlozljivo nezadovoljstvo.
To je dobro obdobje za zacetek cesarkoli novega (tudi Luna zacenja svoj nov ciklus po nebu), saj se nam poti kar same odpirajo in vse peljejo le naprej.
Ko Luna raste - od prazne do polne Lune - je custveno obdobje, cas za duhovne, spiritualne in ljubezenske zadeve. V tem casu je tudi priporocljivo strizenje las.

(odgovor članu mi3=)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2006 13:59:18   
Anonimen

Zdaj pa resno. Kdaj pa ti rečeš, da si srečen?

Tik pred orgazmom recimo... user posted image user posted image   tudi v hecu je nekaj resnice... obicajno se najvec..

Pa...... hmmmmm.. jah nooo to bi bilo kar vse... user posted image user posted image   ne sej se hecam...

Takrat ko delam, kar mi je vsec.. ko sem lahko svoboden.. kot nudist na plazi recimo.. se vedno pocutim nadpovprecno v redu..
Pa ko pridem na kaksen cilj.. s kolesom ali pes... vrh hriba recimo..
Ko mi sef rece,. da mi bo placo povecal.. to je tudi kar ok obcutek..
pa ko "tinika" s tega foruma ali kako ze ma nik.. napise, da se spet strinja z mano... user posted image user posted image

Pa ko sem sam sezidal kuhinjo.. ker si je moj zidar nogo zlomil..
Pa ko Flip (sincek 11 mes)  prespi celo noc..

Full veliko je tega...

Pa ti?

(odgovor članu mi3=)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2006 14:54:17   
CIPRESA
Jaz pa pravim hvala bogu da nimam vsega in da nisem popolna in hvala bogu da me kdo spravlja ob živce in mi skače po glavi, in da me občasno še kaj boli ....tako vsaj vem da živim. In ja srečna sem zato ker še vedno lahko hrepenim po nečem novim, ker si še vedno želim da mi bo npr. zjutraj avto vžgal, ker se bojim da se otroku nebo kaj zgodilo, ker upam da bom nekoč zgubana stara sedela na stolu in gledala svoje vnuke...to je življenje in to je zame sreča. Dokler ostaja hrepenenje in upanje in želja po nečem takrat si še srečen, ko pa nimaš več po čem hrepeneti in ko ni več stvari ki bi si jo še želel takrat pa res ni več sreče....ostane samo bedno življenje!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2006 17:07:32   
tehnofil
Sreče se spominjamo vedno samo za nazaj, saj takrat ko smo srečni jo vpijamo, uživamo v njej in jo živimo. Kdo pa ima takrat čas razmišljati o sreči? Saj nisi neumen. Rajši jo doživljaš. Ko pa imaš čas, pa o njej razmišljaš in se je spominjaš.

Kar se tiče življenja sem z njim zadovoljen. Če bi imel možnost izbire, bi razen popravkov manjših narejenih napak, želel biti ravno na tem mestu, kjer sem danes.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.1.2006 17:11:21 >

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2006 0:41:58   
lelaval
Kot piše že tehnofilm - kakšno srečo imamo ugotavljao - za nazaj. V srečnih trenutkih pa se itak počutimo srečni, saj smo srečni.
Jaz sem tudi vesela, da nimam vsega, Da lahko po nečem hrepenim In, ko to dobim, sem najsrečnejši človek na svetu.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.2.2006 14:32:26   
Nixxon
Uf, tale je pa kar težka. Trenutno:

V splošnem sem trenutno srečen. Imam super zaročenko, s katero pričakujeva septembra otroka, maja se poročiva. Super.

S službo sem še kar zadovoljen. Nisem srečen, ker ne bom nikoli delal to kar imam res rad. Da bi to začel študirati sedaj je prepozno, tako po letih, pa tudi zelooo težko področje je to in konkurenca je huda, da dejstva, da bi moral iti v tujino, niti ne omenjam. Poleg tega imam sedaj druge obveznosti. Družina je prva.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.2.2006 15:02:51   
Anonimen

Jaz pa mislim, da moraš najprej biti zelo nesrečen, spoznati kakšen hud padec in biti tako na psu, da tudi malih in srečnih trenutkov ni več. In ko gre na boljše.. šele takrat znaš ceniti malenkosti in uživati v njih.

Kakšne dve leti nazaj sem ostala brez službe, brez dohodkov in enim kupom podedovanih dolgov, čisto sama, ker me je tedanji partner zapustil, oče umrl..nisem imela prav nikogar. Bila sem na tleh, brez upanja in perspektive.

S časom sem našla službo, novega partnerja in dobila krasnega otročka. Vse to me težavam, ki so še ostale navkljub neizmerno osrečuje.in v tistem času sem se naučila skromnosti in začela ceniti malenkosti. Danes me osrečujejo majhne stvari -  tako majhne, da jih večina jemlje kot samoumevno.

(odgovor članu Nixxon)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?