|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srbečica
24.2.2009 17:58:54   
tia12
Živjo,

Sem nosečka v 34. tednu in zadnje štiri dni me na vsake toliko časa zasrbi tam spodaj. Sicer glede higiene nimam problemov, zato tudi nevem od česa bi to lahko prislo.
Upam, da nimam kakega vnetja, ker po moje če bi bilo to vnetje bi srbelo veliko bolj.Kaj pravite ve?

Me pa zanima, če bi mi uporaba intimnega mila (npr. Nivea) lahko kako škodovala?

Ima katera podobne izkušnje?

TAJ - 10.4.2009
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Srbečica
24.2.2009 18:14:25   
roberta
tisto "tam spodaj" ima čisto lepo ime: spolovilo.

ne vem sicer, kaj bi utegnila imeti, lahko pa ti povem nekaj o glivičnemu vnetju, katerega glavni razpoznavni znak je srbenje. to v nosečnosti (v kateremkoli tednu) ni nič kaj tako nenavadnega, še manj pa je povezano s higieno. celo narobe, bolj ko se pretirava s higieno (razna mila, izpiranja nožnice, itd.), več je verjetnosti, da do glivičnega vnetja pride, ker se spretirano higieno poruši naravno ravnovesje... najboljša je tako kot pri skorajda vsem: voda.

če imaš glivično vnetje, bo to kmalu zelo srbeče in neznosno in ti ne bo preostalo drugega kot stopit do ginekologa, da ti potrdi to vnetje in ti predpiše canesten (ali kaj drugega), ki včasih pomaga, včasih pa tudi ne. potem se lahko poslužiš drugih zdravil oz. domačih pripravkov...

ampak o tem drugič, ko boš bolj zanesljivo vedela, kako je s teboj user posted image  

(odgovor članu tia12)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2009 18:41:00   
Anonimen
Se podpišem pod roberto, dodala bi še, če je glivično vnetje, potem boš to spoznala po belkastem sirastem izcedku iz nožnice, neprijetnemu vonju, neugodnemu občutku. Pomagajo svečke canestena, te dobiš na recept pri svojem ginekologu, vsekakor pa je pregled priporočljiv.
Intimno milo ti ne bo škodovalo, če ga boš uporabljala zmerno, torej enkrat na dan, ne pa da se umivaš po 5x, ker se s tem poruši ravnovesje, kot je napisala roberta. To velja za katerokoli milo, deodorante, tudi najlonske nogavice, oprijete hlače, nebombažne spodnej hlačke, uporaba tampona, veliko sladkorja v prehrani in nekatera telesna stanja (sladkorna bolezen, nosečnost - drugačnen režim hormonov, občutljiva sluznica) pripomorejo k nastanku glivičnega vnetja.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2009 20:58:44   
Noseckica
Primeren tudi za uporabo med nosečnostjo je (klikni na:) VitagynC
Dobiš ga v lekarni - brez recepta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2009 21:57:01   
mama_milchy
sama sem tudi user posted image  in sem se srečala s srbečico oziroma vnetjem splovila, odšla do Ginekologa, mi je dal canesten svečke in mazilo, ki je pomagalo mogoče en teden pa se je spet ponovilo; sem šla v lekarno in kupila lactacyd femino tekočino za intimne dele in multigyn gel in je blo že po dveh dneh boljše....

ne pretiravaj s higieno...po tuširanju se obriši z bombažno plenico ali navadnimi robčki za nos, nikakor ne z brisačo, ker še bol draži...po potrebi si splovilo prav tako obriši z robčkom, ne uporabljaj dnevnih vložkov in osvežilnih robčkov ter jo večkrat na dan ˝prezrači˝

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2009 6:58:14   
jana banana
S kamiličnim čajem se umivi.....
hitro in učinkovito pomaga

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2009 9:59:39   
borabara
meni najbolj pomaga navadni jogurt, res v parih minutah se umiri

lp
nin@

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2009 11:12:38   
Lidy
Imam pogosta vnetja, ki jih "preprečujem" z VITAGYN C kremo, drugače mi je pa G morala za hujše vnetje dati svečke. Sedaj ko me začne srbeti uporabim to kremo, olz. jo uporabljam preventivno 1x na tede.

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2009 11:16:08   
benika
Meni je pomagal Canesten oz. tea tree krema.

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2009 11:25:31   
lananai
Meni je tudi pomagal Canesten.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?