Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sprožitev poroda v lj. P. 23.9.2007 9:08:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ti lahko povem za Trbovlje. Sprejeta sem bila ob 7ih, dobila sem spalno srajco, moje obleke je odnesel , napotili so ga domov in rekli, da ga pokličem ko se akcija začne. Ob 8ih je sledilo britje in klistir v porodni sobi, ob 9ih me je priključila na umetne popadke, nobenih svček ali tablet. Hodit sem mogla po porodni, kolikor mi je infuzija um. popadkov to dovoljevala, da bi se otrok spustil čim nižje. Sledili so CTGji, pregledi, ob 11ih pa mi je odteklo nekaj vode (ne vse, ker mi je G okrog 12ih še malce predrl mehur) in šele takrat so se popadki pospešili sami od sebe. Takrat sem tudi lahko poklicala , je pa res, da gre za manjši kraj, pa še blizu P sva doma, tako da možno, da je v LJ lahko ves čas ob tebi, ne vem. To je to, razen ene male malenkosti. Ne bi te rada strašila, vendar um. popadki bolijo kot in kljub temu, da sem bila za porod brez protibolečinskih sredstev, sem za te le prosila proti koncu, vendar je bilo prepozno in jih nisem dobila. Zato se o tem (za vsak slučaj) pozanimaj že prej, da ti jih bodo dali pravočasno, če bo potrebno. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: Sprožitev poroda v lj. P. 23.9.2007 9:14:55
|
|
|
|
ašun
|
O hvala za odgovor. Pa si bila že prej kaj odprta? Si bila čez rok?
|
|
|
|
RE: Sprožitev poroda v lj. P. 23.9.2007 11:26:51
|
|
|
|
nizy
|
Pozdravljena, jaz sem rodila v SBJ, podobno ,kot moja predhodnica .S to razliko ,da so meni mehur predrli takoj, pa dve svečki za mehčanje sem dobila ,sem pa sama prosila za svečke ,ker se hitreje mehča medenično dno . Pripravili so me ob 8.30 rodila pa ob 13h. Dobila sem oxitocin inekcijo ne vem pa če je to protibolečinam , ker so umetni zelo močni in ni bilo nobene razlike . Lp, pa srečno ,
|
|
|
|
RE: Sprožitev poroda v lj. P. 23.9.2007 12:33:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so sprožili v LJ. Ker sem bila odprta že 3 cm, so me poslali kar na klistir + britje (če bi bila manj odprta, bi mi najprej dali svečko), potem sem se morala pa še sprehajat po hodniku gor in dol in čakat, če se bo kaj samo od sebe začelo zaradi klistirja in sem čakala, da me babica pride iskat. Moža so poslali v sprejemni še domov in so mu rekli, naj se vrne čez dve uri. Ko me je babica pospremila v porodno, so me priklopli na CTG, in ker ni blo nobenega dogajanja, so mi predrli mehur, v žilo vstavli infuzijo, po kateri so mi dozirali oxytocin, postopno večali dozo in v 5 urah sem rodila. To je zelo na grobo in kratko opisano.
|
|
|
|
RE: Sprožitev poroda v lj. P. 23.9.2007 13:30:33
|
|
|
|
Slončica
|
Men so začel sprožat 10 dan po PDP,dobila sem svečko za mehčanje MV,ni blo nobenih znakov.Drugi dan so ponovili vajo,spet nič.In nato končno 12 dan so me ob 8 klicali v porodno,klistir,britje...ob 9 so me priklopli na umetne popadke,ob 11 sem dobila EA,in pol sem se začela odpirat.Ko sem šla v porodno sem bla ko stisnjena češplja,tud milimeter nisem bla odprta.Cel dan sma se zabavala v porodni,moj je šel vmes še na kosilo...in ob 18 se je končno začel dogajat in ob 19.34 so z vakuumom potegnili malo na svet.Morm pa povedat,da so se že odločali za CR in je bla ekipa skoz pripravljena.Bila sem pa fenomen,ko sem pršla v porodno me je moja babca vprašala,a ti si tista ki je imuna na svečke?Aja rodila sem pa v Postojni in sem bila zelo zadovoljna. Drugač pa brez strahu,sam tolaži se da boš mela kmalu pikico v rokah. Srečno
|
|
|
|
RE: Sprožitev poroda v lj. P. 23.9.2007 22:29:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ašun O hvala za odgovor. Pa si bila že prej kaj odprta? Si bila čez rok? MV samo za prst prehoden, pa 6 dni čez rok. Eden od razlogov, da so mi sprožili je bil ta, da je bila precej velika (3930 g in 55cm).
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?