|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sproženje poroda
29.11.2005 7:28:05   
toni
Zdravo punce.

Evo se približujemo PDP-ju (8.12)ampak glede na to da imam nosečniški diabetes se je moja gin odločila, da kljub temu, da je z mano in otročičkom vse ok. me pošlje v petek v porodnišnico. Tam naj bi se odločili ali mi bodo sprožli porod kar po navadi naredijo, če si v takem stanju.
Zdaj pa malo hecno vprašanje . Ali ve kakšna kakšen recept "naših babic", ki bi pomagal malo pospešit porod po naravni poti .
Namreč kot vse ve bi si želela, da se stvar prične po naravni poti brez prisile kemikalij.

Hvala vnaprej za vaše odgovore.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sproženje poroda
29.11.2005 7:41:15   
Eviii
zadnič, ko sm bla v bolnici, sm malo prebirala revije. mislim, da sem v eni številki mojega malčka zasledila nekaj takih receptov. kar se spomnim, je naslednje:
1. veliko seksa, ker spermiji povzročijo rahljanje materničnega vratu in sploh dobrodelno vplivajo na mamico (predvsem razpoloženje user posted image )
2. pravijo nekaj v zvezi s poprom - ta naj bi pospešil popadke
3. namakanje v topli (ne vroči!!!) kopeli
in še kaj bi se našlo... te metode niso niti najmanj znanstvene in potrjene. vsekakor menim, da je najbolje, da prepustiš času čas in da uživaš do konca user posted image . vsekakor pa ti bodo zdravniki v bolnici vedli najbolje svetovati in ti bodo pomagali, da bo tvoj-a user posted image  zdrav-a prišel-a na svet...

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2005 7:41:37   
sebtan
:))))
ciao, pa juhuhuuu, rodila se bop še ena strelka alstrelec, kot moja tija eno leto nazaj(7.12).....lepi lepi lepi otroci
jah, kaj naj ti rečem, po stopnicah full hodit, pa sexat, tako je, pa bo šlo.
veliko sreče:)))naj čimlepše mine

˝I will give my doughter space to grow, dream, succeed, love but sometimes fail.˝

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2005 7:48:36   
anajmad
Dali ti bodo umetne popadke.Jih pa itak dajo skoraj vsaki ta drugi.Da pospešiš poroduser posted image .Kot so ti že ostale svetovale:veliko hoje po stopnicah,sex pa še kaj bi se našlo.Drugače ti pa držim pesti,da bi se v redu izteklo.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2005 8:08:46   
CIPRESA
Draga Toni tudi sama sem se ubadala s podobnim vprašanjem kot ti tri mesece nazaj ker se nisem odpirala so mi potem umetno sprožili porod. V porodnišnici sem bila 3 dni vmes za vikend pa sem šla domov in doma, ker sem hotela da bi se mi samo začelo sem pila malinov čaj kar naj bi zelo pomagalo, pa kar pa je res malo pripomoglo k temu da sem vsaj malo se odprla in da se je vsaj malo začelo dogajati tam spodaj je bila sopara. V bide naliješ topel čaj (jaz sem imela drob od sena ker naj bi to pomagalao) in sediš gor 10 min. ovita v odejo....no to pa je res pomagalo začele so se pojavljati krvave nitke na hlačkah. Čeprav sem imela jaz druge težave in sem bila še zdaleč od rojevanja  to res pomaga vsaj začelo se je kazati da bom rodila, prej pa po poležavanju v porodnišnici in vstavljanju tablet nič.
Jaz ti to res priporočam.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2005 8:21:20   
darjatimci
Ja res je nasvetov kar veliko ampak ko je treba pa zatajijouser posted image jaz sem imela tudi dogovorjen porod in so mi predrli mehur in dodajali umetne popadke to je to,po eni strani je to še bolje kot,da čakaš vsa živčna kdaj se bo tvoj user posted image spomnil priti na svet.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2005 8:59:12   
Anonimen
Ja, samo, darjatimci, ni nujno, da to deluje. Če je maternični vrat trd in zaprt, potem to ni dovolj. Meni so tudi vstavljali svečke za mehčanje materničnega vratu in to dve noči, pa umetne popadke so mi dali, pa mehur predrli, v gkavnem v porodni sobi sem bila zato, da bi rodila, od ponedeljka zjutraj do srede popoldne, ko so mi končno naredili CR, ker se enostavno nisem odpirala, telo še ni bilo pripravljeno za porod, maternični vrat je bil trd in debel.
Meni je na zadnjem pregledu ena starejša ginekologinja, ki se menda veliko ukvarja z vsem, kar je "naravnega", rekla, da imam otročička res še dobro sparvljenega in da naj pijem kompot s klinčki in cimetom. No ja, pila sem ga kakšne dvakrat, ampak je bilo izgleda premalo.user posted image

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2005 9:07:50   
Anonimen
Najpej pojdita z user posted image  na pizzo, potem pa user posted image . To baje vžge.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2005 9:13:06   
darjatimci
Ja saj pravim Splišni 100% vse res ne deluje in včasih se tudi kaj zakomplicira,naš fantiček je bil tudi popraskan po glavici ker so ga bezali s tisto pletilko.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2005 9:24:09   
Anonimen
hehe js pa želim da mi umetno s kemijo sprožijo porod, tako kot so mi ga v prvo pa še EA nej mi kuj dajo kot so mi jo v prvo. ni lepšgakot to da ne čutiš nobenga popadka :)

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2005 9:56:27   
sezam
U, sem mela pa res srečo pri tem.user posted image Po 10 urah, ko so mi dali prvo tabletko za sprožitev poroda, se je začelo kar hitro odvijati. Tako da sem bila v porodni le dobre 4 ure in naša Ana je bla tu.

Drugače pa kot so ti že punce povedale - sex, hoja po stopnicah, malinov čaj (če ga piješ, naj bi mehčal materično ustje), in še bi se kaj našlo.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.11.2005 10:46:50   
karin412
Prebrala sem, da pomaga homeopatsko zdravilo - arnika, ki ga jemlješ za sprožitev poroda kake 4 dni pred rokom in potem med rojevanjem.
To sem našla na www.ninemonths.com.au
je še dosti zanimivih stvari, ki pomagajo,samo ne vem, če se dobijo pri nas.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.11.2005 12:59:17   
čebelica maja
Jaz sem tudi rodila z umetnimi - v bistvu sem šla samo na pregled in kar ostala notri in rodila 3 tedne prej. Pa če bom imela še kakšnega dojenčka  bi želela še 1x roditi z umetnimi. Nič ni bolelo in v 3 urah je bilo fertik  in nič živčnosti in čakanja kdaj bo zdej odtekla voda in kdaj bodo popadki?
Tako, da kar pogumno. Prepusti se usodi! Če pač moraš prej roditi, potegni dobre strani tega! Uspešen porod!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.11.2005 13:14:17   
žabica28
Hoj,

Ja nasveti za narvno "sproženje" so takšni ali drugačni. Samo ne hiti preveč. Moja sestrična je točno pred enim letom rodila, prav tako z nosečniškim diabetesom. Tudi njo so dali prej v porodnišnico, ampak to predvsem zato, da ti tam uravnajo sladkor preden se začne porod. Torej verjetno ni dobro, da bi rodila prej, dokler ta sladkor ni uravnan. Ne vem, malce se še pozanimaj.

Lep dan in srečno

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2005 15:06:00   
valči
meni je drugič pomagalo slednje
seksuser posted image
pomivanje okenuser posted image
ples s sinom po sobiuser posted image
najedla sem se krofovuser posted image
padla sem po sneguuser posted image user posted image user posted image

Isti dan sem rodilauser posted image user posted image

(odgovor članu žabica28)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.11.2005 16:12:27   
hubi
Jaz se podpišem pod Splišni, s tem da sem bila 14 dni čez rok. Kilometrov po stopnicah sem pa naredila za en maraton. user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2005 23:53:27   
KODA
Ko sem jaz ležala v porodnišnici pred porodom,so punce hodile iz 4 nadstropja v pritličje po stopnicah ,gor in dol,ker so hotele,da bi se jim sprožil porod.

Tudi jaz sem ležala zaradi gestacijskega diabetesa.

< Sporočilo je popravil KODA -- 29.11.2005 23:55:32 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?