Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 15.2.2008 21:47:05
|
|
|
|
Pikabu
|
Ni nujno, da si čisto zaprta, to je od tvojega telesa odvisno. Meni so ga v drugo tudi sprožili, pa sem bila odprta že 2,5 cm. Meni so kar predrli mehur in dali umetne popadke, če imaš pa zaprt MV, pa mislim, da dajo najprej tabletko za mehčanje, s tem pa nimam izkušenj. Glede EA ti pa ne znam nič povedati, ker je nisem imela.
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 15.2.2008 22:03:35
|
|
|
|
jaša2
|
mene so na porodni termin poslali v bolnico zaradi zatekanja. pa tud še nisem imela nobenih znakov, čist zaprta... dva dneva zapored so mi dali tabletko za "zorenje" materničnega vratu - da se mehča in se potem lahko začne. dva dni sem imela ful krče - sem bla 100%, da so popadki, ker me je zvijalo na 5 min in to fuuuul!! pa so babice rekle, da to še niti približno niso popadki, da tak pač boli, ker maternični vrat zori. je blo pa res grozno in me je ful zdelalo - ne samo fizično , tud psihično, ker so ble babice v tisti smeni zelo neprijazne in so me imele za eno razvajeno smrkljo, ki takoj zacvili, ko nekaj zaboli. in so me malo ignorirale. no, po 2 dnevih ponoči so pa le ugotvile, da se ne napravljam in da sem že 4 cm odprta in da gremo v rim! tud EA so mi normalno dali, ko je bil čas za to. Anonimen, želim ti vso srečo!! boš vidla, ko bo v tvojih rokah, bodo vse ostale tegobe lažje za prenašat.
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 15.2.2008 22:11:37
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Meni so sprožili porod 3 dni po PDP s svečko za mehčanje MV (odprta sem bila samo 1 cm). Delovati je začela po 2eh urah, porod je trajal dolgih in mučnih 10 h 34 min. Bil je moj prvi porod... Upam, da bo tvoj porod potekal hitro in brez zapletov! pa srečno
|
|
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 15.2.2008 22:29:23
|
|
|
|
AKP
|
Pri mojem prvem porodu so mi en teden po terminu predrli mehur in dali umetne popadke.Ne vem če sem bila kaj odprta, dva dni predtem nisem bila nič, takrat pa mi tudi ni rekel, da bi bila že kaj odprta. Ko so se pojavili popadki je šlo vse zelo hitro in sem rodila ekspesno v 3 urah in 45 minutah . Sem pa bila zelo mlada in me je babica pohvalila, ker sem tako pridno sodelovala.
|
|
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 15.2.2008 22:59:54
|
|
|
|
gapimasa
|
Ne skrbi, vse bo dobro! Meni so oba poroda sprožili. Prvi sem bila tri dni čez rok in so me poslali v porodno in mi dali neko stvar za mehčanje MV, in ni bilo nobenega učinka. Cel dan sem bila v porodni, pa lahko sem hodila okrog. V glavnim nič nisem čutila. Zvečer so me poslali v sobo in češ, da bomo zjutraj šli na umetne popadke. Ko sem se v sobi stuširala, sem dobila popadke in v treh urah prvič rodila. Bilo mi je hudo, ampak tako pač to je. Drugič pa sem šla ker se mi je zdelo da me neke špika (bilo me je strah ko...). Dobila sem umetne popadke, in v dveh urah rodila. Naredili so mi tudi EA, ampak ko mi je dala EA injekcijo sem ležala na boku, in sekundo ko sem se lahko obrnila sem rodila. Drugič sploh ni bilo tako hudo. Vsak popadek predihala, kot da se še začelo ni, potem pa naenkrat mala zunaj. Verjemi, da bo vse ok in misli le na sončka ki bo kmalu zraven tebe. Držim pesti!!!!
|
|
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 16.2.2008 9:32:14
|
|
|
|
babylove
|
EA ti tudi pri sproženem porodu ne bo prihranila začetnih nevšečnosti. Da bi dobila EA, moraš namreč biti do določene mere že odprta - da pa do tega pride, pa lahko imaš že boleče popadke. Ali pa tudi ne, kakor kdo.
|
|
|
|
RE: Sprožen porod in epiduralna analgezija 16.2.2008 20:49:54
|
|
|
|
Anonimen
|
no js sem pršla 2 x tko nasuho rodit, sicer odprta 1 prst. obakrat so mi dal epiduralni kateter v hrbet pred infuzijo. pol so mi spustl umetne popadke, takoj ko sem začutila bolečino so mi spustil prvo dozo. tako da pri prvem porodu praktično nisem čutila niti enega popadka. tudi pri drugem ga ne bi, če bi mi ea pravilno ustavili, ker mi je pa niso, je pa tekočina tekla mimo kanala pravega in tako mi ea ni prijela popolnoma nič in sem kr lepo na živo rodila. pri meni niso nikoli čakali da bi bla kar kol kej odprta predno so mi dal ea!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Katero ime?petruskaiščem med daljšimi imeniKatarina (
17%)
Valentina (
11%)
Izabela (
35%)
Veronika (
17%)
Karolina (
13%)
Kristina (
7%)
Število vseh glasov: 54Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!