|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sproženje poroda pri diabetikih
21.7.2008 22:05:12   
Anonimen
Ola...
Mene pa nekaj zanima. A ste morale tiste z nosečniško sladkorno kaj prej v porodnišnico ali ste čakale dan D doma.
Sem slišala namreč, da naj bi ženske s sladkorno rojevale v Ljubljani in da naj bi tiste, ki živijo daleč od Ljubljane predčasno sprejemali v porodnišnico, kjer naj bi počakale na porod.
Sem pa tudi slišala, da morajo mesec dni pred porodom v Ljubljansko porodnišnico vse ki imajo sladkorno že od malih nog. Sicer to ni nič takega, me je pa zmotilo nekaj drugega. Več teh žensk, ki imajo že iz otroštva sladkorno mi je povedalo, da so cc 2 tedna pred predvidenim rokom do njih prišle zdravice/ki in jim rekli, da zdaj pa grejo rodit! Brez popadkov, še nič odprte itd... Sem mislila, da gre za pretežke in prevelike otroke, pa nobedn od otrok ni imel več kot 3200g....tudi drugih težav ni bilo....Zgleda so se zdravniki samo odločili, da bodo vse skupaj pospešili in naredili prostor...
Ve mogoče katera kaj več in kaj se vam sploh zdi takšno ravnanje??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sproženje poroda pri diabetikih
21.7.2008 22:09:38   
gajer
ne ne, sama sem v 30 tednu dobila nos.sladkorno in edino kar je blo men rečen tko na polikliniki kot moja G je, da bo treba spremljat otročka kolk pridobiva na teži in ni nobenega razloga da bi moral predčasno sprožit porod če se otrok normalno razvija oz. ni pretežek. zdej sem v 36t in sem imela danes kontrolo,2550g...vse normalno tko da so mi še danes rekli da nč ne bodo pravočasno sprožil,nima smisla...večx na kontrolo in to je to.pa pazit kaj jest

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.7.2008 22:11:30   
Anonimen
Ja, samo en del govori o nosečniški sladkorni...
Mogoče katera kaj več ve, če se to res dogaja nosečkam, ki imajo diabetes od malih nog??
Je razlika...sklepam

(odgovor članu gajer)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.7.2008 22:14:05   
Naja30
Na čvekanju v pričakovanju mislim da je odprta ena tema o tem. Malo preglej ali napiši v iskalnik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.7.2008 22:25:12   
gajer
tud tiste k majo od nekdaj diabetes, ni potrebe da ti predčasno sprožijo porod če ma otrok lepo težo. povišan sladkor je povišan sladkor, oni to morjo spremlat pa če ga maš celo življenje al pa samo v nosečnosti. kje te loh na silo porodijo brez odpiranja,popadkov sam zato ker imaš diabetes?ni, poznam ljudi in ti pravim da se to zelo spremlja.
lahko pa vprašaš marjeto tomažič, ona ma sladkorne bolnike čez na lj.polikliniki-zelo okej

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2008 22:39:00   
asra
Imam diabetes tipa I.
Rok imam konec septembra, v LJ porodnišnico pa grem začetek septembra!
Vse s katerimi sem na PDC-ju in so že rodile, so jim sprožli porod 14 dni pred rokom, pa je bilo z bebicami in njimi vse ok. Baje pa ima te prebliske predvsem dr. Sketljeva. Men se zdi to povsem nepotrebno. Sama kaj takega ne bom dovolila....sam si bojo že zmislili kaj, da rodim 14 dni prej tako da nardijo prostor za koga drugega...kot da bi jih sama prosila, da hočem bit tam cel mesec user posted image

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.7.2008 22:44:56   
gajer
vidš, moja kolegica ma tud tip 1 in ji ni treba it prej v porodnišnico še manj da bi mogli sprožit porod če to ni potrebno, se strinjam s tabo-absurd...pa sej na koncu je z bebicami vse okejuser posted image . je pa res da je to vsakodnevna kontrola ja...

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.7.2008 22:56:22   
asra
IZVIRNO SPOROČILO: gajer

vidš, moja kolegica ma tud tip 1 in ji ni treba it prej v porodnišnico še manj da bi mogli sprožit porod če to ni potrebno, se strinjam s tabo-absurd...pa sej na koncu je z bebicami vse okejuser posted image . je pa res da je to vsakodnevna kontrola ja...

Ja, če je iz Lj in okolice, potem ji res ni treba prej it no....v kolikor pa si cc1 uro vožnje od Lj te sprejmejo 1 mesec prej.
Mi pa že tko Sketlova ni všeč...ne vem zakaj user posted image
In se mi res zdi neumno, da sprožavajo porode, ki jih nebi blo treba smo zato da majo fraj postlo....mislim, da mene nihče ne prepriča, da je prezgodnji porod dobr za otroka (v kolikor ni nobenih h težav), pa če je 1 dan al pa 1 tedn predn bi se porod sam sprožil....
Saj mogoče sem pa sam jaz čudna user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.7.2008 22:57:59   
Anonimen
Potem izgleda, da drži kar je napisano v prvem postu!?

(odgovor članu asra)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2008 12:13:53   
gajer
se strinjam s tabo ja, itak da ni dobr sprožit porod predčasno...to je čista bedarija,če le ni treba.
če nisi iz lj, te verjetno res prej vzamejo ja...drugače je pa moja kolegica iz lj in pač hodi vsak dan tja malo na "obisk"

(odgovor članu asra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?