Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 16:40:12
|
|
|
|
power girl
|
Pozdravljene! Imam vprašanje glede spremembe otrokovega priimka. Otrok ima priimek od očeta(bivši partner).Otrok in oče se ne poznata,saj on nima interesa,da bi spoznal otroka(naj omenim,da je bil otrok star 8 mesecev,ko sva se razšla,zdaj je star 9 let).Oče otroka v tem času ni videl niti enkrat.Preživnine mi ne plačuje(izplačuje mi jo preživninski sklad).Ko sem hotela,da bi se otrok pisal po meni,oz.da bi ga moj sedanji partner posvojil(sva poročena in bi to bilo mogoče),mi je socialna delavka odgovorila,da mora biološki oče podpisati,da se s tem strinja.Odzval se je vabilu,vendar se s tem ni strinjal.Tako da otroku nisem mogla spremenit priimka.Zdaj pa me nekaj zanima:a ima biološki oče pravico odločati o tem,kljub temu da ne plačuje preživnine,se ne zanima za otroka....???
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 17:31:18
|
|
|
|
Splišni
|
Po mojem na žalost ima.
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 17:33:54
|
|
|
|
Svet
|
ja, res ima...kokrkol je to neumno...
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 18:53:05
|
|
|
|
ona
|
Jaz sem se tudi enkrat zanimala glede tega,samo nisem dobila konkretnega odgovora...najbolje bi se bilo pozanimat pri kakšnem odvetniku,ker sem slišala,da je možnost,da se otrok odloči,če je že dovolj star,da pač noče imet tega priimka in gre to potem na sodišče.Nimam pa drugih informacij,vsekakor pa,ko kaj izvem sporočim,ok! Bi bila tudi jaz zelo vesela za kakšen konkreten odgovor,ker baje,da obstaja možnost....brez,da se oče strinja,mislim...
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 20:13:00
|
|
|
|
power girl
|
To je res,da si lahko otrok sam spremeni priimek,vendar komaj pri 18 letih.
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 23:04:07
|
|
|
|
ona
|
Ja to vem,samo sem pa slišala,da je možno tudi prej in,da mora it otrok menda na socialno povedat zakaj si to želi..nekaj v tem stilu...si pa mora otrok želet,ne pa mi starši Upam,da mi rata kaj več izvohat,bom verjetno še v tem tednu zvedela kaj več in sporočim!
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 17.8.2009 23:24:51
|
|
|
|
power girl
|
Ja naš otrok si želi,saj me vedno sprašuje zakaj se on ne piše tako kot ostali in da bi se tudi on tako pisal.Ko kaj izveš sporoči,do takrat pa uživaj!
|
|
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 18.8.2009 9:27:36
|
|
|
|
NATAŠA35
|
otrok si lahko spremeni priimek že pri 12-ih ali 15-ih (sem pozabila), če se sam odloči... ne vem zakaj ne moreš spremeniti priimka otroku, ki si mu ti skrbnica, oče otroka pa ne živi z vama, niti ne plačuje preživnine...pojdi na UE in ne socialo in se pozanimaj, kaj vse potrebujeta... kaj pa če bi na socialo pripeljaja še otroka in naj on sam pove njim, čeprav ne verjamem da se bodo kaj zganili
|
|
RE: Sprememba otrokovega priimka!!! 18.8.2009 9:33:05
|
|
|
|
scorpiogirl
|
Če plačuje preživnino preživninski sklad, potem se šteje, kot da to plačuje oče, ker ga bojo tako ali tako oni enkrat terjali za vse nazaj. Dokler se oče ne odpove očetovstvu, ima pravico do soodločanja pri takih zadevah kot je priimek (pa še je teh stvari). Najbolje, da očetu to predstaviš tako, da potem (če se odpove otroku, da ga tvoj zdajšnji partner lahko posvoji, s tem pa otrok avtomatsko lahko pridobi tudi njegov priimek) ne bo imel več nobene dolžnosti (povej mu tudi, da ga bo preživninski sklad zagotovo terjal za preživnino + obresti) do otroka. Če ga nikoli ne vidi, potem bi mu tako ali tako moralo bit vseeno pa na socialo pojdi in vprašaj, če se da kaj storiti.
|
| Stran: [1] |
Ali gredo v Astro karavana 3 avtosedežki??OliveOyla. DA (
76%)
b. NE (
24%)
Število vseh glasov: 225Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!