|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprememba namebnosti
28.3.2008 18:30:23   
atanja
Se kdo spozna malo boljše na to področje? RAbim nujno pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprememba namebnosti
28.3.2008 18:37:30   
puncica
vpraši Pikec01, ona se spozna tam okoli.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.3.2008 19:12:06   
maja1488
Kaj pa rabiš? Mi smo to glihkar delali, mogoče mi je kaj ostalo?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.3.2008 22:30:26   
atanja
Ma odgovor. Pred 4 leti smo vložil prošnjo. Gre se za zemljo poleg naše, vlaga moja mami in zidali bi domači. Je pa res travnik. Ko smo vprašali na bivši občini pred leti so rekl da glede na te podatkje nikoli ne bo problem spremembe če bomo mi zidali.

No pa moja mami zdaj vloži, in na občini sploh nočjo dat naprej. Ko sem enrat znorela da naj se zjasnejo mi je reku da ko bodo vse zbral bo šlo naprej. No in šlo je naprej samo tisto kar se občine tiče. Našo prošnjo pa ne in tudi trenutno ne nameravajo.

VEm da se na to čaka sam men je blo rečeno da bodo mogle občine do lanskega junija vse počistit ker takrat pride nov zakon. Da bodo potem poenotini..  Ja no mi kar čakamo odgovorov pa ni. nočem se kregat ker mislimd a občina ma dost vpliva na to kaj se spremeni in jim nočem dat razloga da nam ne bi rešili...

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2008 16:48:31   
maja1488
Kolikor vem se zakon spremeni enkrat v aprilu. To pa je zdaj. Če nisi še nič dobila, te bodo najbrž obravnavali pod novim zakonom. Nam je šlo zaenkrat vse gladko čez, no upam da se v ponedeljek ne zatakne, ko moram še ene papirje dostavit. Delamo pa mi spremembo namembnosti na objektu.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2008 18:38:40   
atanja
Maja to mislim da je drugo.
Mene samo moti ker ko sem rekla enkrat naj mi spremenijo mi je odgovorni reku da naj mu dam 25 milo pa mi bo uredil ali pa naj počakam pa bo občina vse skupaj naredila. No za svojo rit je naredila...

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2008 20:06:33   
Pikec
da na mu dam 25 milo pa mi bo uredil

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2008 20:55:15   
atanja
ja men je blo takrat to takouser posted image  pa še trebuh sem mela da sem mu rekla da če bi mela tok dnarja sigurn se ne bi kle kregala za svojo zemljo ampak da bi šla v drugo občino.

Ampak me res zanima kok mam šans da mi iz kmetiskgega spremenijo?

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2008 21:31:35   
Pikec
Ampak me res zanima kok mam šans da mi iz kmetiskgega spremenijo?

Kira občina?

Šans, bore malo, če je še dost nepozadinh površin znotraj naselja. Ker kmetijsci ne bodo dali blagoslova, ker ščitijo kmetijska zemljišča (ponavadi tam kjer ni treba in je to čist bebabavo).

Dej mi na ZS pošlji podatke bom mal preverla.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2008 10:11:56   
puncica
Mi smo sicer zemljo kupil od zaščitene kmetije ampak pašnik cca 1290 m2 en delček cca 10 m2 je bilo tretirano kot travnik, to smo moral spremenit najprej v pašnik, ker drugače sigurno ne bi nikol dobil zazidljivo in tudi kupit ne bi mogl, vsaj tako je bilo nam rečen, tako da po moje imaš ti malo možnosti da dobiš travnik zazidljiv, po moje je treba zemljo spremenit v pašnik, kar pa tud ni tako enostavno, vsaj pri nas so moral neki merit zemljo in pol so na podlagi tega spremenil v pašnik ampak ker je bil to tako mali del niso kompliciral, zdej pa čakamo da nam pašnik spremenijo v zazidljivo in upamo na najboljše.
Se pa strinjam da tole pri vas ful čudno deluje, sploh tole da ti vloge ne dajo naprejuser posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.3.2008 13:22:02   
Pikec
Punčica sploh nima veze kako je tretirano kmetijsko zemljišče. Deli se samo na dve kategoriji: najboljša kmetijska zemljišča in druga kmetijska zemljišča.

Kot prvo je treba razumet da kmetijci vedno gledajo na bilanco izkoriščenih površin v naselju preden dovolijo širitev na kmetijske površine, pri tem pa kategorija ne igra nobene vloge. Lahk je pašnik, travnik ali bogsigavedi kaj pa je opredeljeno v planu kot najboljše kmetijsko zemljišče. Lahk pa je njiva pa spada v druga kmetijska zemljišča. Tist kar je kategorizirano ni nujno da je potencial (če nekdo iz njive pusti da se pašnik zaraste - njegova krivda, zemlja je še vedno prvovrstna). To je logika kmetijcev.
Bilanca pa pomeni tole: Če je v naselju še dost praznih površin - nepozidanih, nima veze kolk ljudi želi zidat na kmetijskih površinah, širitve izven naselij ne bodo dovolili preden se ne pozida vse tisto kar znotraj že obstoječih zazidljivih površin ne bo pozidano. Je pa v tem primeru stvar občine kako se bo lotila tega, da ''prisili'' lastnike nezazidane zemlje k prodaji...

Torej je čist brezpredmetno razglabljanje kakšne so možnosti, ker se še ne va kakšne kriterije so kmetijci postavli, vem samo to, da ščitijo vse mogoče in nemogoče in omejujejo širitev na kmetijska zemljišča v največji možni meri.

Še enkrat prosim, da se komantarjev o kuvertah vzdržite, ker ne poznam nobenga ki bi delal v JU in bi na ta način služil. Služijo pa kmetje, ki prodajajo zemljo in nepremičninske agencije, ki nategujejo tako občino kot kupce - vse v imenu tržnega gospordastva.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2008 8:20:28   
lepidoptera
se še ne va kakšne kriterije so kmetijci postavli

Pikec RR, a mi prosim poveš, kje bi lahko našla omenjene kriterije (če sploh že obstajajo in ali/če so poenoteni )? Zadeve me zanimajo malo bolj podrobno, pa bi si prebrala,... Prosim.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.3.2008 16:20:00   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: lepidoptera
a mi prosim poveš, kje bi lahko našla omenjene kriterije

Ti čisto nič ne koristi. Namreč načrtovalec prostora (ne ti) bo upošteval kriterije in ne samo teh ampak vseh ki vplivajo na območje prostorskega plana. Na podlagi strokovne presoje se izdela predlog, ki se da v soglasja in sprejem. Ti, kot stranka v postopku lahko samo daš vlogo.

(odgovor članu lepidoptera)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.3.2008 18:08:34   
Pikec
IZVIRNO SPOROČILO: lepidoptera

se še ne va kakšne kriterije so kmetijci postavli

Pikec RR, a mi prosim poveš, kje bi lahko našla omenjene kriterije (če sploh že obstajajo in ali/če so poenoteni )? Zadeve me zanimajo malo bolj podrobno, pa bi si prebrala,... Prosim.

Ne se hecat noooooooo...

(odgovor članu lepidoptera)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?