|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprememba mate. vratu
29.10.2007 13:06:51   
Ulla
Ojla,

ali se vam je mate. vrat kaj skrajšal, ko se je otrok obrnil na glavico dol proti medenici oz. v pravilni položaj? Jaz sem šla na redni pregled v 31 tednu in je rekel, da je že dol obrnjen in da imam mat. vrat dolg 20mm, pri morfologiji izmerjen 33mm. No sej je logično da se spremeni, saj pritiska dol, sam vseeno moram počivati, da ne bo kaj prej vse skupaj.

Kako je pri vas kaj glede tega? Malo sem zaskrbljena in se še premikati ne upam.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprememba mate. vratu
29.10.2007 14:43:16   
TinaUros
Ojla. poglej si na forumu od dr.Pušenjaka. Tam je veliko razprav od dolžine mat.vratu.

Lep dan

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.10.2007 15:25:49   
Magi*
hojla,

mislim, da sprememba v dolžini MV ni odvisna od tega kako je otroček obrnjen. MV se itak spreminja cel čas nosečnosti, bolj pomembno je ali je zaprt, zmehčan, ali se ti bo sedaj naprej krajšal ali bo tako ostalo do konca...

meni je tudi nekje v 30t izmeril in pregledal MV (zaradi prvega predčasnega poroda in predhodne operacije na MV) in je tudi dolžine 20mm, sam je na ven že odprt in zmehčan in zato moram počivati. je pa rekel, da mi ne more postaviti prognoze, ker sem lahko tako čisto brez problemov do konca, lahko grem pa tudi po hitrem postopku rodit...zato strogo počivanje.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Ulla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.10.2007 15:37:41   
Splet.Ka
Meni se je maternični vrat začel v 22. tednu hitro krajšati...do 1,5 mm, potem sem se pa začela že na pritisk odpirati.

Zaradi tega mi je grozil prezgodnji porod in sem preostanek nosečnosti pridno preležala. Se je splačalo, rodila sem (samo) en mesec prezgodaj.

Srečno!

Cvetim...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2007 15:52:05   
Magi*
hruska, kako to misliš, da si se začela na pritisk odpirati?

mene je namreč po tistem, ko me je dal na bolniško, na naslednji pregled naročil šele čez 4 tedne in nimam pojma kako je stanje tam doli. priznam, da ravno cele dneve ne ležim. imam doma eno 3-letnico, pa precej za kompom sedim. no, saj še malo pa bom imela tudi sama samo še mesec do poroda in upam, da zdržim vsaj še te 3 tedne. vsak "opravljeni" teden sem zelo vesela, da smo ga pregurali.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2007 16:32:52   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

hruska, kako to misliš, da si se začela na pritisk odpirati?

Se bo čudno slišalo/bralo. Ko sem bila na pregledu, je G prosil eno drugo G, naj pritiska na moj trebuh čisto zgoraj, skoraj med rebri. On pa je opazoval, kaj se spodaj dogaja. In je povedal, da se na pritisk odpiram, torej se ne smem čisto nič naprezat.

Koliko daleč pa si ti v nosečnosti?

Jaz sem imela po zgoraj opisanem dogodku preglede na 1 teden oziroma po potrebi, če bi še krvavela ali kaj podobnega. Ker sem najprej krvavela, tako smo sploh prišli do tega, da nekaj ni ok.

Ja, mi smo tudi vsak teden pri G skoraj praznovaliuser posted image .

Srečno! 

Cvetim...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.10.2007 16:36:58   
Magi*
ojej, no tega meni ni delal. krvavim pa nič. je pa rekel, da naj ob najmanjšem dvomu pridem takoj nazaj.

jaz sem 32 5/7. še polne 3 tedne in smo OK. prvič sem rodila v začetku 37. tedna.

Hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2007 16:51:25   
Naja30
Meni pa nikoli ni G povedala, koliko imam dolg maternični vrat, tudi na koncu ne user posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2007 17:49:29   
Magi*
ma ja, G delajo vsak po svoje. meni pri prvem tudi ni. pri drugem pa kar sam od sebe. najbrž zato, ker sem prvič prej rodila in imela vmes še operacijo na MV user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

njam
pita54545

katero znamko čokolade imate najraje????????? :-)

milka (57%)

gorenjka (8%)

kinder (15%)

lindt (19%)

figaro (0%)

navadno (merkatorjevo,šparovo) (0%)

Število vseh glasov: 340

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!