Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 9:34:56
|
|
|
|
Mina1
|
Svojega 4-mesečnika daj v zimski pajacek (danes je recimo 0 oz 2 stopinji) in recimo v zimsko vrečo, obrazek ima zunaj. Sej če bi recimo pihalo, daš npr. pleničko ali tanjšo dekico čez prednji del, da ne brije notri veter in to je to. Seveda pojdi ven tudi ob teh temperaturah, le toplo ga obleci. Jaz svojega 1,5 letnika sedaj pri teh temperaturah toplo oblečem in dam v Quinny vrečo, gor rokavičke in šibava. Večji 4,5 letnik pa je itak ultra aktiven... Smo non stop zunaj. Je pa res, da je šlo recimo v šusu iz 20 stopunj na ničlo in to je pravi šok. Lep sprehod vama želim .
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 9:40:55
|
|
|
|
Anonimen
|
V pretiranem marzu,pri minus 20 še odraslemu se ne da ven.Drugače,pa le kar,svež zrak še nikomu ni škodoval.Osebno se še spominjam,da smo se mamice sprehajale z otroci,vedno,samo če ni deževalo celo v sneženju, in to na obali.Toplo sem jih oblekla,šal čez usta(ki pa ni dolgo zdržal na enem mestu)Prijetne sprehode!!!
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 9:41:43
|
|
|
|
Katrin
|
Midve sva lansko zimo (ko sem bila še na porodniški) šli ven vsak dan; kadar je bil minus seveda za krajši čas (20 min). Dobro se oblecita oba, dobro pokrij, obrazek mu lahko namažeš s otročko kremo proti mrazu in vetru. Lepe sprehode vama želim
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 9:44:47
|
|
|
|
mml
|
Mi smo bili lansko zimo še ultra majhni ( rojena decembra) in smo bili zunaj praktično vsak dan, tudi ko je snežilo. Ven nisva šli samo v tistem ta hujšem mrzu, ko je bilo -15. Lepo sem jo dala v zimski pajac in v mehko košaro (ki bo lletos zimska vreča), jo še dodatno pokrila in sva šibali. Lepe zimske sprehode
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 9:49:18
|
|
|
|
noe
|
MOJ SE JE RODIL SEBTEMBRA IN SVA BILA CELO ZIMO ZUNAJ, DOPOLDAN IN POPOLDAN. DALA SEM GA VA PAJACEK IN V ZIMSKO VREČO, POKRILA ŠE Z ODEJICO IN TO JE BLO TO.MEN JE ŽE MARSIKDAJ NOHTALO TAK ME JE ZEBLO , MALI PA JE BIL ČIST TOPEL IN JE SPAL PO TRI URE , KO SVA BILA ZUNAJ. RES PA JE DA SVA SE IZOGIBALA VETRU . TAKO JE BLO PR NAS, LP
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 10:08:13
|
|
|
|
rija
|
Do minus 10 ne kompliciraj, sploh pa ne s 4 mesečnikom. Mi smo bili stari 10 dni, lani januarja, pa smo veselo hodili na sprehode do minus 10. Tiste, ki pa grejo ven samo nad 10 stopinj, pa so itak valjda non stop pri zdravniku To se mi zdi pa že bolestno kompliciranje. Svašta.
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 10:46:00
|
|
|
|
cuma
|
Če je pa sprehod kratek (20min - pol urce) in je otrok v zaprtem vozičku ter zaščiten s toplim oblačilom, kapo in rokavičkami, mu nima kaj hudega biti. Sicer pa se ravnaj tudi po sebi. Če tebi ni prijetno, ko hodiš, bo otroku, ki v vozičku negibno sedi, verjetno še manj. Ko je bila naša še novorojenčica (rojena je decembra), smo bili vsak dan zunaj pa vsaj za 15min. Čez noska sem ji dala rutko/pleničko in dudo v usta, pa je bilo . Vi pa ste že veliki (4 m a ne?), torej lahko pohajate tudi malce dlje ! Lp cuma
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 10:57:49
|
|
|
|
barakuda
|
Seveda pojdita ven, le fajn toplo ga obleci in pokrij. Midva sva bila tudi prejšnjo zimo več zunaj kot notri, pa mu je prav pasalo. In res, kot je že ena omenila, meni se je nohtalo medtem ko je tamal fino spal v toplem. Res da ima vsaka svoje mnenje, samo jaz bi predlagala, da mu čez obraz ne daješ ničesar (seveda ne da ravno piha vanj), ker ko mu boš enkrat obrazek pokrila s šalom, se zna ob naslednji močnejši sapici brez šala prehladit. To so bili še nasveti naših babic in mislim, da jih je vredno upoštevati. Midva sva jih in moram potrkat, da hujšega kot malo zabasanega noska ni bilo. Pa so me nekatere kar debelo zijale...ampak tako je. Sej pravim, vsaka pa ima pač svoje mnenje in svoj prav za svojega .
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 11:00:41
|
|
|
|
barakuda
|
No to sem pozabila... sem mu pa dala dudko v usta, da jih je imel zaprta in ni ravno vdihaval mrzlega zraka. Sicer pa dojenček v vozičku leži in tudi ni izpostavljen direktnemu vetru.
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 11:01:03
|
|
|
|
til
|
Naš je rojen novembra pa sva bila tudi celo zimo zunaj ni blo važno kakšne temperature so ble sam da ni dež padal. Je pa res da sva šla ven okrog 12h in potem domov odvisno od vremena če je bil sonček sva bila tudi do 15.30 zunaj potem se pa itak začne počasi temnit.
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 11:05:48
|
|
|
|
smeska
|
Hvala za tako hitre odgovore... super ste. Pa čimveč prijetnih sprehodov vsem še naprej
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 11:20:26
|
|
|
|
smeska
|
Pa še eno vprašanje. Če ga dam sedaj v zimski pajacek, pa rokavičke, pa čez še zimsko vrečo od vozička... kako ga pa potem oblečeš, ko je minus... ali ni to za sedaj preveč? Pa resno me muči veter, pri nas tako piha, da voziček premetava... je to res v redu?
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 11:44:40
|
|
|
|
barakuda
|
Jaz mislim, če mu daš sedaj pajacek (moj ni nikoli imel rokavičk, ker so mu rokava segala čez rokice) in pokriješ z dekico oz. tisto od vozička, da je dovolj. Glede vetra... sej ga imaš v ležečem položaju ali ne? No in mislim, da noter v voziček ne pride direkten veter.. če ne pa zavihaj dekico navzgor oz. nekateri vozički imajo zaščito, tako da nebi smelo biti problema.
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 14:30:23
|
|
|
|
Billi
|
smeska, medve z mojo dvomesečnico sva bili ravnokar zunaj uro in pol. Oblečena je bila v spodnje perilo - bombaž, čez pliš in zimski pajac. Pokrita je bila še z dekico, vreče pa zaenkrat še ne mislim uporabljati, ampak jo bom prišparala za še hladnejše dni. Ko sem jo slekla, je bila čisto topla, tako da bi bile komot lahko še kakšno urco al pa dve zunaj. Če pa je veter pa samo zaščitiš voziček, tako da ne piha noter. Ampak če ne piha tako zelo, je itak že dovolj zaščiten, če imaš košaro. Pa mi je žal, ker sva šli malo prepozno in sva zamudili prve snežinke Jaz mislim, da če greš ti lahko ven, gre lahko tudi dojenček. Dojenčki se rojevajo še v hladnejših krajih Uživajte v sončku.
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 15:23:06
|
|
|
|
štorkljica
|
Mi mamo doma triindvajsetdnevnico in smo šli tudi danes navkljub zmržnjenemu vremenu ven za eno uro. Pomembno je da se otrok navadi na vse hladnejši zrak, da bomo lahko potem tudi pozimi pohajkovali zunaj. Pa seveda ne pri -20, ampak ko se malček otopli. Tak da kar ven, čim več tem bolje!
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 18:13:43
|
|
|
|
natalia
|
čim več na zraku, pa zaščita s kremo proti mrazu in vetru.
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 19:38:15
|
|
|
|
zmajči25
|
Sicer ni direkten odgovor na vprašanje, je pa povezano s tem... Včeraj sva bile popoldne (okoli 15h) midve z zunaj. Bil je sonček, ampak je pihala burja (temp. okoli 10 stopinj) in se lepo šetava, ko pride mimo s kolesom ena starejša ženska in najprej vozi vštric z mano, pol pa reče: "Gospa, a temu otroku ni mraz? Kam pa hodite po tem mrazu s tako majhnim otrokom!" Jaz pa najprej nisem razumela (by the way: moja je stara 8 mesecev in pol) kaj sploh hoče pol pa sem ji rekla naj nič ne skrbi in naj se briga zase! Me je prav razpi..., sem bila jezna kot . Mala je bila oblečena v bundico in zimsko vrečo od vozička čez in zadekana do noska, baba pa je bila v lahki trenerki in jo je pol zeblo, pa je verjetno mislila, da otroka imam samo v kopalkah al kaj !?! A je treba v zimskem vremenu biti samo noter v hiši in ne iti ven do aprila, ker od sedaj naprej bodo temperature vedno nižje....? Tej ljudje se pa res ne znajo brigati zase.... Hvala, ker ste me poslušale, sem rabila samo en ventil. Uživajte zunaj na zimskih sprehodih!
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 19:52:38
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajči25 "Gospa, a temu otroku ni mraz? Kam pa hodite po tem mrazu s tako majhnim otrokom!" Ja, najboljš, da prodamo vozičke in ne gremo ven do maja
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 20:17:35
|
|
|
|
dvojčicat
|
Joj, zmajči25, če me pa kaj razp..., me pa takšni in drugačni komentarji pametnih ženičk ki še zase ne znajo poskrbet, za druge pa znajo bit zaskrbljene in polne nasvetov Jest bi jo pomoje kar spotaknila da bi se pelala še mal po nosu, ne samo na beciklu. Sem pa absolutno tudi za sprehode tudi pozimi, seveda ne v tanki trenirki . lp
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh?? 3.11.2006 20:33:56
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: smeska Če ga dam sedaj v zimski pajacek, pa rokavičke, pa čez še zimsko vrečo od vozička... kako ga pa potem oblečeš, ko je minus... ali ni to za sedaj preveč? TI ga daj sedaj lepo v pajacek, pa vzami kakšno koco za vsak slučaj. Ko bo pa res mrzlo -torej minus, pa smo mi dali spodaj ovčjo kožo, pajacek, ovčja koža za pokrit. Mali je bil resnično topel. Pa tako lepa redeča lička je imel.....
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh? 4.11.2006 11:18:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 V pretiranem marzu,pri minus 20 še odraslemu se ne da ven. Meni se tudi tako zdi. Spomni se lanske zime, ko je bilo nekaj dni -15 čez dan, pa ni bilo zunaj žive duše. Drugače so pa tako ekstremno mrzle zime (tudi dnevne temperature) bolj redkost. Temperature padejo večinoma ponoči, podnevi pa se ozračje segreje, tako da je zrak primeren vsaj za krajši sprehod. Mi smo konstantno hodili ven tudi ob zmerni burji, ki daje občutek mraza tudi pri temperaturah okrog ničle. Malo so nas čudno gledali, ampak punčka je bila celo zimo zdrava kot dren. Ob velikem mrazu pa hopla v avto in v kakšen šoping center. Pa ji tudi ni bilo nič na poti do in iz avta. Stara je bila pa približno toliko kot tvoj fantek.
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh? 4.11.2006 15:22:11
|
|
|
|
sisi80
|
Jaz sem šla, kot vsak dan, tudi danes ven z malim, okoli 11.00 Sonček, vendar še zelo hladno. Seveda je bil ful dobro oblečen, zaspal v vozičku. Obrnila sem ga proti soncu in uživala. Pa pridejo mimo dve teti in: Ja ubošček, kak te kaj zebe? Saj te bo mamica kmalu gor nesla, ne? Brez komentarja. Skratka, jaz bom zunaj, če le ne bo dežja in do -15 me nihče ne ustavi!!!!!
|
|
|
|
RE: Sprehodi v hladnejših dneh? 5.11.2006 14:39:10
|
|
|
|
Luns
|
Meni je pdiatrinja rekla da do -10 nimaš kaj komplicirat, bolj mrzel zrak pa naj bi bil preveč "grob" za mala pljučka. Ti sam ven na sonce. LP
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 5.11.2006 14:43:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?