sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1 Hej! Jaz sem proti koncu 3 nosečnosti in imam tokrat prvič posteljico spredaj. Brcike sem začutila celo kasneje kot v prvi nosečnosti, prej se mi je sicer dozdevalo, da bi to lahko bilo to, ampak nisem bila prepričana, pa tudi MM je rabil dalj časa, da je začutil brce v predelu okoli popka, kjer je posteljica, pri strani so se hitreje in bolje čutile. Me je pa večkrat zabolelo v trebuhu, verjetno, ko me je brcnilo kam nazaj, kjer je bila v prejšnjih dveh nosečnostih posteljica. Tudi sedaj mi je manj prijetno, ko ima hrbet naprej in se z nogicama in rokicama odriva od zadev v trebuhu. To je moja 2. s posteljico spredaj. Moj ima tudi podobno lego s hrbtom naprej in se tudi odriva od zadev v trebuhu in je takšen malo čuden občutek, kot da me nek črviček draži tam noter. Tudi podobno kot beti sem čutila brcike, ampak nisem bila ziher da je to to - in to kljub temu, da je to moja 2. in naj bi bila bolj ziher in takoj prepoznala. V 1. sem imela sploh težave z občutenjem gibov - prve gibe sem čutila nekje okoli 18. tedna (čisto rahlo notri v trebuhu), čez trebuh pa mnogo kasneje. Tudi ko sem bila že visoko noseča, sem se fejst namatrala, da je moj mož z roko čutil, kako otrok brca. No, edino ob strani pod mojo desno dojko, kjer je imel stopalo, sem čutila kot eno trdo bunko, ko se je uprl s stopalcem ob steno. Na koncu sem imela pa težave naštet 10 gibov, še posebej ker je bil tudi zelo miren v trebuhu. Zdaj v 2. upam, da bo lažje s štetjem, ker je veliko bolj živahen in odziven (hitro reagira na glasbo, zvoke, žgečkanje, božanje...). Pa vseeno kljub temu, da je tak živahen otročič, moram bit v miru in po možnosti ležat, da čutim, kako se premika. Čim pa sem kje kjer se kaj dogaja, med ljudmi itd. pa ne čutim nič - pa sem že v 28. tednu. Tako da meni se zdi, da ima kar vpliv posteljica spredaj...mogoče pa vpliva tudi lega otroka...v tej najbolj čutim nogice dol, ko brca tam nekam v maternični vrat, imam občutek, da mu bojo nogice spodaj ven pokukale. Drugače v področju trebuha-popka pa absolutno nič ne čutim. Tudi skozi tebuh z roko ne čutim nič.
|