|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spontani splav zaradi rentgena?
23.6.2006 0:10:06   
Anonimen
pred nekaj dnevi sem prvič obiskala to stran in ugotovila da so kar zanimive debate in da se tukaj da dosti zvedeti.lani septembra sem imela spontan splav in vse se je zgodilo tako na hitro.še zdaj pa ne najdem točnega razloga zakaj se je to zgodilo.vem da se dogaja dostim ženskam samo vseeno bi rada vedela zakaj.pred tremi leti sem bila operirana za benignim tumorjem na nogi.vse se je lepo končalo.vendar imam seveda redne kontrole.po prvem mesecu izostanka menstruacije sem naredila tri teste in vsi so bili negativni.ampak menstruacije še kar ni bilo.slabo mi je bilo samo ob kajenju in pitju kave.bližal se je pregled za nogo in malo sem se ustrašila ker sem vedela da bom morala na rentgen nogo slikat.ne vem točno kako ampak slišala sem samo da to v nosečnosti škoduje otroku.zato sem šla pred rentgenskim slikanjem še h ginekologu.povedala sem mu moje sume in zagotovil mi je da nisem noseča.odšla sem na rentgen.po treh dneh sem dobila močne bolečine v sp.delu trebuha,ampak krvavela nisem nič.jemala sem kontracepcijske tablete in ker mi je ginekolog zagotovil da nisem noseča da mi verjetno tablete ne ustrezajo,zato je prišlo do izostanka mesnstruacije,nisem šla nazaj.te bolečine so trajale 10 dni vendar samo ponoči.potem so prenehale.po 3 tednih sem odšla h ginekologu in takrat je ugotovil da sem v 7 tednu nosečnosti vendar da se plod ne razvija več.ker sem bila tako šokirana sem ga prosila če lahko splav oz.čiščenje opravim šele naslednji dan.mdtem sem že začela rahlo krvaveti.naslednji dan sem odšla na čiščenje in tako se je vse končalo.vendar pa še zdaj ne vem ali je bil kriv rentgen?vsakič ko imam kontrolo me je strah da da se ne bi to ponovilo.mi zna kdo odgovoriti?hvala že vnaprej pa lep pozdrav vsem
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spontani splav zaradi rentgena?
23.6.2006 11:17:17   
asso
Pozdravljena,

svetujem ti, da ne iščeš odgovora na Zakaj?, ker ga sigurno ne boš našla. Stvari se pač dogajajo, ker je očitno tako usoda in za nekaj se ti je to zgodilo (lahko gre prav za nekaj dobrega...).
Dvomim, da je temu botroval rentgen, saj se dogaja veliko splavov, vendra verjamem, da dokler nas samih to ne doleti si ne moremo predstavljat, da je to tako pogosto. Če boš malo pobrskala z iskalnikom po forumu boš ugotovila, da je veliki % splavov.

Poskusi "pozabiti" na ta dogodek in zaživi življenje v novi luči...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.6.2006 11:21:36   
Anonimen
Jaz tudi mislim, da zaradi rentgena ne moreš splaviti. Rentgen je za nosečnice prepovedan zaradi možnih okvar ploda, zaradi sevanja. Da bi pa splavila zaradi tega, pa po mojem ne.

V tvojem primeru, če bi jaz ugotovila, da sem šla na rentgen, pa da sem bila noseča, bi bila najbrž v končni fazi srečna (no, to sicer ni glih najboljša beseda), da bi prišlo do SS.

(odgovor članu asso)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.6.2006 11:26:06   
beti 1
Izpostavljenost rentgenskim žarkom je samo eden od res mnogih dejavnikov, ki lahko povzročijo odmrtje ploda in s tem splav. Ravno v prvih tednih je zarodek na te škodljive dejavnike najbolj občutljiv. Lahko da je sevanje, ki si ga prejela ob slikanju noge kaj pripomoglo k temu, da se je zarodek prenehal razvijati, lahko pa ni igralo nobene vloge in so bile vmes druge stvari. Če bi sedaj rada zanosila se poskusi dogovoriti, da imaš RTG v prvem delu ciklusa se pravi vsaj 14 dni pred pričakovano M. Če imaš ciklus na 28 dni je idealno med 7 in 12 dnem. Do takrat bi ti tes že moral pokazati +, če boš pa ravno po M boš pa vedela da možnosti, da si že user posted image   praktično ni.

Normalno je, da iščeš vzrok za splav, vendar je  praktično nemogoče z gotovostjo reči oziroma dokazati, kaj je bil resničen vzrok.

veliko sreče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2006 11:31:20   
Anonimen
Dejstvo je, da se nosečnicam rentgen močno odsvetuje (ne vem, če je prepovedan). Pri ponovni nosečnosti se ga izogni.

Kaj je bil vzrok ss, pa ne moreš vedeti. Lahko je bil rentgen, lahko je bilo kaj drugega. Ne misli več na to, ker ti ne bo nič koristilo.

Če si noseča, misli raje lepe misli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2006 11:52:59   
Anonimen
jaz bi rekla da je več kot možno, da je to razlog. ne svarijo zastonj pred rentgenom!
hkrati je pata dogodek dobro svarilo drugim mamicam, da ne bodo tako neodgovorne in ob sumu na nosečnost šle na rentgen. tvoj G je pa nesposoben - zakaj te ni poslal na krvne preiskave, če ni bil siguren???

(odgovor članu beti 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.6.2006 19:07:33   
Anonimen
na krvne preiskave me ni poslal.pregledal me je in opravila sem  test nosečnosti.zagotovil mi je da je profesinolac v svojem delu in da sem lahko prepričana da nisem noseča.ko pa sem mu to kasneje očitala pa je rekel da on sigurno ni tako rekel.vse skupaj je lepo zanikal.hvala za odgovore.lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.6.2006 19:09:54   
Seven*
Se strinjam z Beti1.

Gospa sem.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

nelson10

180 (93%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (0%)

180 (7%)

Število vseh glasov: 14

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!