|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spolni odnosi po IVF
23.11.2008 21:25:05   
iannia
Ali katera ve, kako je s spolnimi odnosi po postopku IVF. Po punkciji nisva smela, dokler nisva izvedela prejsnji teden, da je prijelo in sem zanosila. Ker sem bila tolk preč od veselja, sem pozabila to vprašat. Sicer bom šla tko k ginekologu, ampak sem neučakana. Trenutno še ne upam in tud bolniško so mi dali takoj preventivno. V nožnico si tudi dajem 3x2 tableti Utrogestana na dan v nožnico. Ima katera že izkušnje s tem? Po punkciji so odsvetovali celo orgazem zaradi krčev maternice. Hvala za odgovore.

Uživaj življenje, saj je čudovito, čarobno potovanje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spolni odnosi po IVF
23.11.2008 21:40:42   
Goldy
Meni je moja G svetovala, naj se vzdrživa do 12 tedna.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2008 8:29:11   
koala
Meni je bilo rečeno, da naj živim popolnoma normalno. Je pa res da mi je bilo prvih 12 tednov takoooooooo slabo da mi spolni odnosi niti niso dišali.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2008 10:07:28   
GoYa
Lahko. Če ni nič posebnega (npr. rjav izcedek ali kaj pdb).

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2008 10:21:42   
jazzz27
Jaz sem se sicer vzdržala do prvega pregleda. Na prvem pregledu pa mi je Reš rekel naj živim normalno in lahko imava spolne odnose. Tako da je bez potebe vzdržnost. Imela sem tudi rjavkaste izcedke, toda to je zaradi širjenja maternice. In ni povezano s spolnimi odnosi.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2008 10:26:16   
gigi1
iannia najprej čestitam user posted image  user posted image  user posted image .
Glede splolnih odnosov so pa mnenja nekoliko deljena. Na GK nam odsvetujejo do UZ (1 mesec po ET), naprej naj bi pa G podal svoje mnenje. Reš pa prvi naj se obnašamo čim bolj normalno.

Nekaj je res IVFovke smo bolj nagnjene h kakšnim hematomom in posledično krvavitvam oz izcedkom, zato je morda bolje počakati (nevarnost infekcije). Če izcedkov ni in je lepa in mirna nosečnost, verjetno ni nič narobe.

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2008 11:33:39   
iannia
Hvala punce za odgovore. Pravim spolnim odnosom bi se lahko še nekako odpovedala, hehe, kakšno crkljanje in dobremu orgazmu pa že težko user posted image . Bom pa še vpr. ginek. čimprej.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2008 11:57:45   
koala
gigi jaz sem bila na IVF-u na GK v LJ, pa sem po transferju dr. Voglarja vprašala kako in kaj je z spolnimi odnosi pa mi je rekel da naj živim popolnoma normalno, no dodal je da z padalom ravno ni treba it skakatuser posted image user posted image

Nisem vedela

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2008 12:32:43   
gigi1
He, he men pa da ne smem polke plesat user posted image . Je mela tašča RD ravno par dni po ET. Njega za SO nisem spraševala. So mi pa sestre na SIII rekle, da naj bova spolno vzdržna do testa, pol so pa naročile naprej do UZ.

Vse to pa bolj naročajo zaradi povečanih jajčnikov zaradi stimulacije. Nekje v enem mesecu naj bi se to uredilo in potem naprej, če ni posebnosti..izcedkov...ni skrbi user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.11.2008 19:34:43   
iannia
Naslednji četrtek imam prvi UZ, tko da počakam in vprašam....ni več tko daleč user posted image .

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.11.2008 10:33:49   
koala
iana, pozdravi svojo pikico v mojem imenu. Zdaj plavam med spomini in mi je kar toplo pri srčku ko se spomnim na trenutek ko sem prvič videla tisto utripajočo pikico na UZ ekranuuser posted image user posted image user posted image

Nisem vedela

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 9:27:57   
iannia
Evo, včeraj sem bila pri ginek. in je res rekla, da naj se vzdrživa spolnih odnosov, tudi sami orgazmi niso priporočljivi in celo stimulacija prsi. Pravi, da sem se predolgo matrala (5xIVF), da bi zdaj zato bilo kaj narobe. Dokler ne bo bolj sigurna nosečnost, oz. ona je rekla, dokler ne bom otroka čutila raje ne...ojoj....ampak, če smo vse sorte dali skoz s temi IVF, bom pa tud to še zdržala.
Pozdravček vsem nosečkam, mamicam in še posebej mojim kolegicam IVFovkam. Pogumno naprej.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 17:39:10   
Vitaebella
Pozdravljena Ianna, prvo iskreno čestitam za spočetje male pikice. Te popolnoma razumem in si lahko predstavljam, kako srečo sta doživela, ko sta izvedela.

Tudi jaz sem naročena takoj po Novem letu  na 1. težko pričakovan IVF. S partnerjem se že trudiva dve leti in pol in oba sva nekaj čez 30.
Zanima me, kako je cel ta postopek potekal. Midva morava v decembru iti v Italijo po zdravila, nato pa v januarju pred menstruacijo na pregled dr. Rešu, da nama bo natančno povedal kaj in kako. In v sredini januarja nato postopek.
Te je kaj bolelo? Na koliko časa lahko hodiš na postopke, če v prvo ne uspe? Si kaj drugače živela oz. jedla pred postopkom? Pri tebi so vedeli, kaj je narobe, da nista mogla zanositi? Ker pri nama je "kao" vse BP.
Lepo te prosim za malo informacij, ker se dnevi do postopka neznansko vlečejo.

Hvala in še enkrat iskrene čestitke,

Maja.

(odgovor članu iannia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2008 10:50:20   
anci banci
pozdravljena

če si naročena pri Rešu pred user posted image  potem ti bo že tisti dan pokazal kako jemlješ oz si špricaš sperfact sprey(če imaš seveda to) in ko boš dobila ta rdečo 2 dan prideš k njemu prineseš (verjetno boš imela Menogon) sabo Menogon in vama bo pokazal kako se špikaš(inekcije ti da on), superfact boš še naprej jemala in potem imaš prvi UZ 7 dan jemanja Menogona, da preveri, kako rastejo folikli...
in ko boš imela dvolj velike folikle dobiš stop inekcijo in v roku 48 ur imaš punkcijo (malo boli oz nekatere veliko), vezmi pred punkcijo kakšno močnejšo tableto za bolečino (nalgasin 500, al pa naklofen... ketonal)
in pri rešu imaš čez 2 dni transfer.
Kar se tiče življenja in prehrane(poglej med napotke za postopke IVF, ICSI IUI), jaz sem jemala od tega Q10 encim, e vitamin in C vitamin(prav tako partner), jedla normalno, mogoče malo več jajc in splia kako pivo več kot ponavadi( za rast foliklov). Z vitamini je najbolje da že k sedaj začneta..in seveda  nič sekiranja
jaz ti ne znam povedat na koliko časa hodiš na postopke ker sem v prvem zanosila...
so pa vedeli kaj je narobe z nama

upam da sem ti kaj pomagala
in seveda veliko uspeha pri postopku

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2008 12:43:00   
iannia
Evo še jaz dodam. Je kar tko, kot je napisala Anci Banci. Skratka daješ si injekcije, ko je čas za punkcijo da tudi partner seme, takrat se jih da skupaj in čez dva dni transfer. Potem počivaš in si čimbolj pozitivna. Kar se hrane tiče je verjetno najbolj rečt, da se zdravo prehranjuj...Nekje tukaj na forumu med IVF-ovkami je nek spisek celo glede prehrane pred IVF in po transferju-kaj je bolj priporočljivo kao...jaz sem jedla kar tko kot vedno. Postopke sem jaz delala vedno nekako tako septem., potem februar, pa spet sept., pa februar, haha, no in zdaj septembra ratalo. Načeloma morajo bit vmes 3 meseci, poleti pridejo vmes pa še počitnice...ne vem pa kako je pri Rešu. Jaz sem bila skoz na kliniki. In pri meni se je vedelo, da so krivi neprehodni jajcevodi, potem celo neko vnetje, dokler mi niso zato odstranili jajcevode in po tem je ratalo. Hepiiiiiii. Kar pogumno. 

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.