|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spodbujanje govora?
11.11.2008 12:31:50   
mamabranka
Pozdravljeni. Še ena tema o govoru otrok.

Mamo 21 mesečnika, ki noče govoriti. Mislim po naše. Čeblja na veliko, samo ne razumem ga in pol, ko neki razlaga in vidi da ga ne razumem ponori - včasih pa tudi rata žalosten, ...

Ali pozna kakšna(kakšen) dobro taktiko, kako spodbuditi otroka k govoru.

Aja, pogovarjamo se veliko, mu berem, mu razlagam,... Pa ne pomaga nič!

ZASTOPI PA VSE, tudi tisto kar ne bi smel user posted image

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spodbujanje govora?
11.11.2008 12:47:13   
aprilčica07
Se mi  zdi, da imava medve istega otrokauser posted image user posted image user posted image user posted image naš je popolnoma isti (19 mescev), zastopi vse, kr naprej neki momlja, ma kašnih lepih besed pa ne in ne in ne.... ma ne poznam nobenga recepta, mogoče se bo oglasila kašna mamica, ki ima tle izkušnje:)  

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2008 13:00:32   
lucika
naš je bil zdaj oktobra dve leti. njegov repertuar je obsegal: ata, mami, teta, babi, tedi (pes)kaj njegovih besed. prejšnji vikend je spregovoril v celih stavkih. ga samo poslušamo in se čudimo...

kr težko je, ko gledaš vrstnike, ki že lepo govorijo; po tihem se vsi okoli sprašujejo kaj je narobe (to mi zdaj vsi govorijo); a otroku je treba dati čas.

našemu se je odprlo čez noč, tudi ostalim se bo.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2008 13:06:09   
ninini
Sploh ni taktike,kar normalno se pogovarjat naprej z njimi pa bodo sami začeli in to kar na enkrat da boste kar začudene. Pri teh letih(mesecih)sploh ni kaj narobe  če še ne govorijo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.11.2008 14:55:34   
anckabancka
Naš ima pa dobrih 22 mesecev. Pa zadnje čase zelo ponavlja besede za nami in še kakšno svojo doda. Ko ga jaz ne razumem mi pa priskoči na pomoč naš triletnik, ker on ga bolje razume kot jaz.

Tako se je mali zadnjič na ulici drl in ni hotel naprej, pa mi ni bilo jasno zakaj, ker ga nisem razumela, dokler mi ni tavečji razložil, da vpije bager user posted image In jres je bil nekje daleč en bager na obzorju. user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.11.2008 14:57:32   
anckabancka
Ja, pa jaz malega kar hecam. Npr. kako rečeš: miza, kako rečeš luža, kako rečeš žlica, kakor rečeš risanka.... Pa približno vem kaj potem pomeni, ko nekaj hoče.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.11.2008 16:00:09   
anajmad
Naša še zdej slabo govori,pa bo kmalu stara 3 leta. Je boljše,ko hodi v vrtec. Bile smo tudi pri logopedinji in mi njen pristop sploh ni bil všeč,tamala pa tudi ni hotela sodelovati.
Ne vem?Meni so rekli v RA(je nedonošenček),da ji še damo mal časa.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2008 18:13:08   
zinkazi
Otroci so različni. Eni zgodaj spregovorijo, drugi pozno. Tisti, ki pozneje spregovorijo, ves čas samo sprejemajo, potem je njihov govor običajno zelo dobro razvit. Poskušajte vašega Eneja razumeti. Potem ga vprašajte ali želi to in to.. Če boste zgrešili bo mogoče povedal kaj drugega, lahko se bo zopet razburil. Mogoče bo dobro, če mu rečete: "Pokažo kaj bi rad!"
Drugače pa ga ob knjigicah vzpodbujajte, da vam pove kaj je na sliki. Vi povejte: "To je kuža." Potem pa ga vprašajte: "Kdo je to?" Vse pogosteje boste dobivali odgovore. Včasih pa pomaga, da mu potrdite samo "Ja", kot da ga razumete. Kadar otrok ne razumemo dobro se potem morajo potrudit in spregovorijo.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2008 19:56:35   
kaya2007
naša tudi govori bolj tako tako, ampak jo vseeno večinoma vedno razumem-verjetno zato, ker ni v vrtcu in sva po cele dneve skupaj.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2008 23:10:19   
ely*
Sej bo začel, ko bo pripravljen. Baje, da govor izhaja iz ravnotežja, tako da ga mi starši ne moremo spodbuditi, počasi pa bo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.11.2008 18:39:45   
A.N.J.A.
Govor izhaja iz ravnotežja? A lahko kakšen link o tem, to me pa res zanima...

Drugače pa moj starejši tut ni govoril do 2 leta skoraj nič, potem pa zelo počasi... Danes ima pa tako lepo razvit besedni zaklad, da so še vzgojiteljice včasih začudene... Jaz mislim, da določeni otroci pač dalj časa poslušajo, ko so 100% prepričani vas, pa spregovorijo...
Kadar je jezen, ker ga ne razumeš, pa naj ti mogoče pokaže, ali pa sprašuj tko bolj za hec, da ne bo užaljen...
Potrpljenje.
Lp

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2008 22:50:01   
ely*
Linka nimam. Moj otrok ima avtizem in ima zmerno govorno-jezikovno motnjo. Hodi k logopedinji, ki mi je rekla, da nimamo kaj, da ga lahko le hvalimo kadar pove stvari v redu.
Hodimo pa tudi k motopedagogiki (neke vrste telovadba) in ko pripelješ otroka jih zanima kje vse ima težave, ne samo motorične, ampak na splošno. In ko sem povedala za govor, so mi razložili, da bo to prišlo samo po sebi, ko bo imel vzpostavljeno ravnotežje, saj govor izhaja iz ravnotežja. Tudi sama sem bila presenečena nad tem.
In je zgleda res nekaj na tem, saj je nekako istočasno napredoval tako motorično kot govorno.

(odgovor članu A.N.J.A.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2008 21:49:03   
A.N.J.A.
Ne, mene je pa tole zelo presenetilo, ker pri nas je bilo pa prav kontra... Dokler ni govoril je bil neverjetno spreten za svoja leta, ko je začel govorit, se mu je pa istočasno vse ustavilo - govori ful, za gibanje je pa mal neroden - ne len ampak prov neroden...  No, najbrž so tukaj še kakšni dodatni faktorji - to da je dolg kot ponedeljek in se zatika sam v svoje noge user posted image

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.11.2008 23:32:06   
janca
Pri nas je isto. Samo da je naš star 27 mesecev. Tudi zelo slabo govori. Res pa je, da skoz kaj čeblja vendar ga ne razumem glih najbolj. Se sploh ne sekiram, saj je še čas.

Je pa naš shodil pri desetih mesecih. Eni pravijo, da tisti, ki prej shodijo kasneje spregovorijo. Nevem, če je to glih res ampak pri nas je tako.

Tko da, ne se sekirat, bo spregovoril ko bo čas za to.

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.11.2008 12:30:48   
Fidodido
Ne se sekirat, vsaj odgovarjajo ne. Poznam enega, ki je začel govoriti pri 4 letih, pa ni sedaj nič narobe razen tega, da sedaj preveč govori, ker mora nadoknadit. Ha, ha.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?