|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 10:36:27   
caro
Pozdravljene,

na zadnjem pregledu mi je ginekologinja /dr. Premru/ povedala, da je posteljica leži zelo, zelo nizko tik nad materničnim vratom. Ko sem jo vprašala kaj to pomeni mi je povedala, da nič v kolikor bi zakrvavela se naj takoj oglasim na urgenci.
Potem pa mi je prijateljica povedala, da je v enem članku prebrala, da spodaj ležeca posteljica avtomatično pomeni CR. Meni se to sicer zdi malo čudno pa vendar ali ima katera od vas kakšno izkušnjo z nizko ležečo posteljico.

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 10:54:55   
Anonimen
Vse je odvisno od tega, v katerem tednu si.

(odgovor članu caro)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 10:59:54   
pety78
Lahko ti zapre pot, da otrok ne more v porodni kanal. Zato CR.
Sicer te bo pa tako tvoja ginekologinja o vsem obvestila.

(odgovor članu caro)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 11:34:04   
Anonimen
V katerem tednu si?

(odgovor članu caro)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 12:22:53   
Gina
Razlika je med nizko ležečo posteljico in predležečo posteljico. Če še nisi veliko noseča, se nizka posteljica s tedni dviguje. Sicer pretirana (včasih tudi čisto majhna) telesna aktivnost lahko pri nizko ležeči posteljici povzroča krvavitve, ki niso fajn. Moraš več počivati. Se pa posteljica res s tedni dviguje ponavadi, tako da ni kakšne posebne panike. Lahko normalno rodiš. Vem, ker sem imela tako situacijo 2x in obakrat je bilo pri 30- tednih že ok. Prej sem pa ves čas po malem krvavela. Rodila normalno.
Če pa je posteljica predležeča, potem pa zapre pot na porodu in je res treba delati CR ponavadi.
Ampak kot sem že napisala, to ni isto kot nizko ležeča posteljica.

(odgovor članu caro)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 12:48:22   
caro
Sem v 18 tednu. Pri prvi nosečnosti sem krvavela 7 tednov. Pa še par drugih komplikacij je bilo samo sem imela vaginalni potod. Matra me samo CR. Nekako si ga ne želim. To je vse.

Lp

(odgovor članu caro)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 12:58:22   
malika
Jaz sem pri prvem imela tudi nizko ležečo. V 34 tednu sem začela krvavet in bila tako do 36 tedna v bolnici. Ob sprejemu je bila posteljica od roba oddaljena 4 cm, ob odpustu pa 7 cm-torej se je ob mirovanju dvignila. Rodila sem ob roku in naravno, tako da če je samo nizko se ne rabiš bat. Bolj se bližaš terminu, bolj se maternica širi in vleče posteljico za seboj.

(odgovor članu caro)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spodaj ležeca posteljica
10.6.2005 13:18:11   
Anonimen
V 18. tednu ti še ni treba skrbeti. Res je tako, kot je opisala gina. O predležeči posteljici se ne govori pred 28. tednom. Do takrat je le nizko ležeča in se bo ob rasti najbrž pomaknila višje. Vsaj mislim da je v 90% tako. Če ti bodo to diagnozo postavili v višji nosečnosti, potem res obstaja možnost za CR, vendar je za to malo možnosti. Ampak ob kakršnikoli krvavitvi pa le pojdi takoj k G.
Jaz sem imela tudi nizko ležečo posteljico, pa se je pred 28. tednom dvignila.

Brez skrbi.:rozica:

(odgovor članu caro)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spodaj ležeca posteljica
2.7.2008 8:18:25   
cursa
Pozdravljene!

Včeraj sem imela morfologijo, kjer je ginekologinja ugotovila, da posteljica od odzadaj delno prekriva NMU (notranjost materničnega ustja). Svetovala mi je počivanje, nobenega težjega dvigovanja ali daljšega potovanja in nežnejše spolne odnose. Ko mi je te zadeve razlagala, sem samo poslušala, vprašanj pa nisem imela, ker očitno niti nisem dojela, da je pa to lahko resnejše. Šele na poti domov sem dojela, da pa zadeva ni čist tko nedolžna.
Zanima me ali ste tiste, ki ste imele tako ležečo posteljico, normalno rodile. Se je kateri, ki je pridno počivala, posteljica dvignila višje? Kako pa je s telovadbo? Lahko še vedno vadim nosečniško telovadbo ali bo to že preveč? Tudi glede dolge poti mi ni najbolj jasno. Ko bom v 27 tednu greva na Rab na dopust. Je to predaleč? Sama mislim, da če bi se večkrat na poti ustavila in se malo sprehodila, potem verjetno ne bi smelo biti težav, ali pač?

Kar žalostna sem, ker sem do sedaj svojo nosečnost tako čudovito prenašala, sedaj pa to.user posted image Sem in tja me je ponoči le kak krč v nogo, ali pa mi je otrdel trebuh, vendar naj to ne bi bilo hudega, ker se da z magnezijem to odpravit.

Že v naprej hvala za vaše odgovore!user posted image

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.7.2008 12:10:36   
m_m
caro

Jaz sem tudi imela nizko ležečo, celo prekrivala je maternično ustje (kar lahko pomeni, da se odtrga, ker je delno odstopala). Imela sem kak pregled več, da so kontrolirali če se dviguje. Morala sem počivati 2m in zdaj je vse v redu. To je bilo v 3m, zdaj sem pa v 34t in vse je normalno, otrok obrnjem pravilno in če ne bo kakšnih komplikacij, bo porod vaginalen. Je pa druga nosečnost, v prvi sem imela samo nizko ležečo ves čas. Pa je bilo tudi vse ok in brez CR.

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu caro)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2008 12:13:13   
cursa
Ojla
Že pred časom sem zastavila nekaj vprašanj, pa nisem dobila nobenega odgovora. A vas je s to diagnozo tako malo? Bi rada imela kako informacijo še pred sredo, preden grem k svojemu ginekologu. Mal me panika grabi in bi rada kako pozitivno informacijo.
Lp

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2008 21:41:53   
enapena
Pozdravljene!

Evo še ena uporabnica rr,čeprav vas full rajši berem,kot pa da sama pišem.
Kljub vsemu,pa sem se danes odločila,da na to temo pripišem še svojo zgodbo...Tudi jaz sem prejšnji teden imela morfologijo-noseča 20 tednov. Smo ugotovili,da je z našimuser posted image  vse v redu,samo da pa rob moje posteljice sega ćez MU. Je izmerila tudi dolžino vratu,ki je znašala 4,5 cm..In jaz isto,kot je napisala ena pred menoj panika.....Mi ni bilo jasno,kako,ker drugače imam v materinski napisano,da je posteljica zadaj levo..Razen občasnih bolečin v spodnjem delu trebuha,pa tega,da moram non stop na wc hodit nimam drugih težav.Tudi meni je rekla naj se z mojim vzdrživa spolnih odnosov,pa da naj vse počnem bolj na easy.Strogo prepovedala mi ni ničesar,razen tega ,da naj bo vse v mejah normale.Ki pa je '?
Tudi meni je bilo povedano,da se moram v primeru krvavitve takoj oglasiti v bolnici..Zdaj pa hodim na wc vsa usrana,pa full previdno gledam ,če je kakšen sumljiv madež na hlačkah.

No,ja tako je to..Me zanima,če se bo zadeva dvignila.Zaradi nevarnosti krvavitve smo tudi morje odpovedali.Pa takooooooo sem se ga veselila.Ampak Dalmacija je čisto predaleč,in dojenček je na prvem mestu.user posted image

LP,vsem

Novembra pride ENEJ  

LP, Irena

(odgovor članu cursa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?