|
RE: Spi, dete, spi pri dvojčkih 1.3.2010 10:27:40
|
|
|
|
macko
|
ninčy, mi smo jih dali v svojo sobo ven iz spalnice pri štirih mesecih (obe sta v isti sobi). se mi zdi, da sta od takrat bolje spali, pa vendar sta še hotli piti mleko, tko da sem jima dala riževo kašico med mleko zvečer in takrat sta začeli podaljševati in začele spati celo noč. med sabo se pa zbujata, vendar sta zdej tolk navajene spati celo noč, da takoj zaspita nazaj. je pa res, da včasih kakšna kaj protestira, če ima npr. zabasan nosek ali kaj podobnega, takrat jo pa ven odnesem v spalnico, kjer imam en košek za rezervo in potem do jutra spi v njem, da ne moti ta druge. sem in tja je treba vstat zaradi dude, sam to men sploh ni tak problem, bolj mi je blo grozno, ko smo mogli mešat flaše in futrat ob 2h ponoči. ta prva k je mela blažji bronhitis se je kar hitro pozdravila, sam kaj ko se je ta druga nalezla in je zdej druga bogica. kašlja tolk, da še nisem vidla. sicer pa ni hudga, je rekla pediatrinja da smo lohk zunej, da mora pač minit, ker je tut blaga oblika. almk, a niste vi tut meli bronhitis? kako pa ste zdej, ste se pozdravli? mamo ventulin doma in ga uporabljam po potrebi, drugače se pa poslužujemo domače lekarne ala tople obkladke kamilic in občasne inhalacije z loncem vrele vode + kamilice pod deko . drugače sta mi pa zdej začele zavračat mleko, žlička je zakon. bomo vidli kako se bo končalo, upam da ne bosta mleka zavrnili v celoti. trenutno mamo dva obroka na žlico (9.00 sadje in 12.00 zelenjava), tri obroke pa dobita še mleko (6.00, 15.30 in 19.00). kadar jesta normalno popijeta med 180 in 200 ml mleka, goste hrane pa pojesta med 160 in 200g. zdele k smo mal bolni so te količine mal manjše, sam sej bo kmal boljš. sta kar jedke, se jima tut pozna spet tak sonček, pa so rekli da bo dež. jupiiii, komi čakam, da gremo ven po kosilu. jih ne oblačim več v kombinezončka, sta že skoraj premajhna, ampak mata jaknice kadaj je sonček. pa tut košare v vozičku sem ukinla, mata pa zimske vreče (se spremenijo iz mehkih košar), tko da če je slučajno kera budna jo lohk tut dvignem da okol gleda. obe sta ful zvedave punce, tko da je vse strašno zanimivo. lep dan vam želim in čim več sončka.
|
|
|