|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet to dojenje!
3.3.2005 9:43:56   
Lu
Dobro jutro!

Vem da je bilo že neštetokrat odprta ta tema, ampak kar mene zanima nisem našla.:zmeden:

Majo dojim na cca 3 urce, včasih tudi nekje na 2 in sicer nekje 15 min na eni dojki, medtem ko jo dam na drugo mogoče sesa samo 5 min. Potem zaspi. Je to sploh dovolj časa :zmeden:

Aja pa še to. Je res dobro, da ko hraniš npr. na levi dojki in končaš na desni, da nato začneš na desni:zmeden:

Lep dan še naprej.

lp Lu in Maja:racka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spet to dojenje!
3.3.2005 9:50:12   
Anonimen
Če je mala po podoju zadovoljna, pomeni, da se je najedla. Otroci so zelo različni: nekateri vlečejo le pet minut in se v tem času najedo, drugi so bolj "leni" in rabijo malo več. 15 minut na eni strani in 5 na drugi je čisto dovolj. Mala pač neha, ko je sita.

In ja, začneš dojiti na tisti dojki, s katero si nazadnje nehala. Če ne veš katera je to, si lahko v modrc zatakneš kakšen trakec (jaz nikoli nisem vedela, katera je prava).

Če še kaj rabiš, vprašaj;)

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spet to dojenje!
3.3.2005 9:53:39   
Lu
Ja še nekaj me zanima. Včasih se mi zgodi tudi, da ko je na drugi 5 min in zaspi, in ko jo dam v zibko je v redu 5 min potem pa jok in stok, jo dam spet na dojko in mala je spet samo 5 min:zmeden:

lp Lu

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spet to dojenje!
3.3.2005 9:53:46   
Seven*
Ravnas se predvsem po tem, ce je otrok zadovoljen in pridno polni plenice. Ce so plenice pogosto fajn polne, potem se nimas sploh nic za sekirat. Ti jo samo pristavljaj po obcutku in zaupaj vase. Ce zadovoljno zaspi, potem je vse super!

Nic se ne ravnat na levo in desno. Pristavi tja, kjer se ti po obcutku zdi da je bolj polno. Ce pa hoce, jo potem daj se na drugo.. Saj ti bo sama povedala..

:bravo:

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spet to dojenje!
3.3.2005 9:55:09   
Seven*
Ja. Taksni mali dojencki se tolazijo na ziziki. Ko bo pila in sesala, jo malo zgeckaj, da ne bo zaspala.. Mogoce se pa ne naje dovolj in potem zahteva se... Takim otrockom se rece zaspancki.. :) Moj Jakob je bil taksen..

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spet to dojenje!
3.3.2005 9:56:02   
JASNA D
Po moje se po petih minutah zbudi, ker jo tišči v trebuščku. Ker ti zaspi na dojki, verjetno ne podreta kupčka.....

Jasna

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spet to dojenje!
3.3.2005 10:22:07   
Anonimen
Zakaj začeti dojenje na dojki, s katero smo nehali pri zadnjem podoju? Ker je prednje mleko bolj vodeno, namenjeno bolj za odžejat in ni toliko kalorično. Do tega mleka pride otrok kasneje, zato je pomembno za dobro napredovanje otroka.

Če se po petih minutah zbudi je res možno, da jo tišči v trebuščku, podrita kupček, še enkrat jo pristavi, da vidiš, če je res sita, potem pa naj zaspi.

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spet to dojenje!
3.3.2005 10:41:29   
kaja11
Saj so ti druge že vse odgovorile. Jaz ti bom samo povedala, da se mi dojimo max. 7-8 min, zeloooo redko 10min, pa malček pošteno pridobiva na teži. Dojimo pa se na cca 2.5 ure To sem ti povedala zato, da vidiš, da ni glih pomembno koliko časa dojiš... vsak dojenček ima svojo intenziteto cuclanja, pa tudi od tvojega mleka je odvisno... jaz imam očitno dost kalorično mleko (od čokolade:)-) Skratka, če je :duda: zadovoljna, jo dovolj časa dojiš

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Spet to dojenje!
3.3.2005 11:27:32   
Dolina
Kaja11, a čokolado ješ? :zmeden: Men je patronažna sestra prepovedala in je tud pogledat ne upam. :((:((

Moja Zoja se pa doji na 3 urce na eno dojko, po cca 10-15min, pa mal zakiknka vmes. Popoldan pa na 1 uro. Samo tako jo umirim (ampak vleče pa glih tko ene 10 min). zgleda, da mi popoldan mleka zmanjkuje, ker ponoč mi paskor joške odpadejo od teže :)-:)-

Lp, Dolina&Zoja

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Spet to dojenje!
3.3.2005 11:37:17   
piščanc
mah glede hrane bi jaz rekla, da sploh ni panike

pri prvem otroku sem fuuulll pazila in pretiravala, kot vidim zdaj
no pri druge zdaj jem čisto vse (mogoče citruse bolj malo, samo limone v čaju), pa sploh nima krčev in tudi ostalo je OK

sicer pa vidiš po otroku, če ga napenja, veš da ni OK in nehaš, pa če dobi mozoljčke

popoldan je lahko manj mleka, ampak to ni nič hudega, ker bolj ko vleče več ga bo čez par dni, pa tudi otročki so utrujeni od celodnevnega žura (previjanje, slačenje, oblačenje...) in se tako potolažijo

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Spet to dojenje!
3.3.2005 12:04:12   
kaja11
Dolina, jaz sem prav zdravnico vprašala na prvem pregledu in je rekla, da naj vse jem. Prav za čokolado sem jo vprašala, ker se mi je mešalo... sem ta pravi odvisnik:)- Naša pediatrinja je alergologinja, tako, da se mi zdi, da kar ve.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Spet to dojenje!
3.3.2005 19:19:45   
Dolina
Ok, potem bom pa jaz tud kak košček pojedla. :bravo:

Ninočka, moja ma neka majhnih mozoljčkov (stara 12 dni). Pa upam, da niso od hrane. Baje naj bi se prvi mesec koža čistila in zato ratajo. Zdej pa res ne vem.:zmeden: No, če bi blo kej, bi verjetno patronanžna dons kej rekla, ko jo je pogledala.

Nočko vsem, Dolina

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?