Gina
|
Kaj pa bi ti predlagal drzavi, da naj naredi za mlade druzine? Jaz bi najprej predlagala vsaj tako velike olajsave pri dohodnini kot jih imajo po Evropi in za vsakega naslednjega otroka vec. Potem vecje subvencije pri placevanju vrtcev - to se meni zdi grozljiv strosek. Predvsem bi pa prepovedala uveljavljanje otroka kot olajsave pri dohodnini tistemu starsu, s katerim otrok ne zivi.( Tisto kar meni moj bivsi placuje za enega otroka od dveh, dobi kompletno vsak mesec nazaj pri dohodnini, meni pa pripada toliko manj olajsav, ker moram to prijaviti v vseh stvareh - vrtec, doh., otroski d.!) Ves, saj jaz ne zamerim tistim, ki res rabijo ta denar od drzave, ampak tistim, ki so pogoltni pa ja. Kar se pa tice statusa matere samohranilke - verjami, da ne bi bil rad v njihovi kozi. Kaksne pomoci pa menis da uzivajo? Menis da je fino bit odvisen samo od sebe z dvemi otroci, po moznosti brez strehe nad glavo in z uborno placo, z bivsim mozem, ki slabo placuje, brez sorodnikov? A mislis, da je lustno dajat prosnje za subvencionirano prehrano otroka v soli, pa izpisat otroka od kosila, ker tistih 14000 pa ne zmores? Koliko pa mislis, da so veliki otroski dodatki? Cetudi dobis za 2 otroka 30000 ali pa morda celih 35000 - a bi jih ti znal s tem prezivet???? Drugih "ugodnosti" mati samohranilka od drzave nima. Aja, najbolj lustno ji je pa, ko zboli. Ima 40 vrocine, trese jo, vse jo boli, ampak otroke je treba zrihtat. Pa lepo vstane, skuha, jih oblece....pac vse, kar je treba. Ah, malo prevec sem se razpisala. Saj zivljenje je kar ok, nasa drzava pa tako ne bo poskrbela za nikogar, ce ne bomo sami zase, mas prav. LP:)
|