|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet ta driska 9 mesečnice
8.11.2008 19:45:19   
urssyy
Moja 9 mesečnica je že v tretje dobila drisko, kar pomeni , da je že tretjič (predvidevam) nekje staknila virozo. Driska je trdovratna in nikakor je ne morem odpraviti. Kuham ji borovničev čaj - ga noče piti, kolikor jo prisilim ali nadrobim kruha v ta čaj. Kuham riž na vodi, kuham prežgano juhico, prekuhan korenček, toast, prepečenec....nič ne pomaga driska je še vedno prisotna. Preteklič sva zaradi driske in posledično dehidracije pristali v bolnišnici. Problem je, da se ta driska vleče že 10 dni, seveda pa tudi smrka-je rahlo nahodna in nima temperature. Res pa je da je dobila 2 zobeka v tem času.Ampak zobeki so že prikukali na plano, tako da bi se morala driska že zaustavitiuser posted image , če je vzrok temu. Bili sva pri P. in je rekla, da ni dehidrirana in da pač mora virus skozi blato venuser posted image . Kaj mi svetujete ve?? Kako dolgo je normalno, da ima drisko??No moram povedati, da nima stroge driskice-vodo, ampak zelo redko blato in da kak dan opazim čisto suhe plenice, naslednji dan zopet normalno mokro. Kaj bi to bilo, ima katera izkušnje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
8.11.2008 19:56:42   
Tisana
Driske so posledice infekta ali pa alergije. Zanima me, kako P ve, da gre za virozo? Je dala pregledati kri in blato? Po drugi strani pa samo redko blato ne pomeni driske - ne me narobe razumeti, ampak iz tvojega posta ni razvidno, kolikokrat dnevno odvaja blato, ali je v njemu sluz, ali pa celo kri.  Sicer pa definitivno driske ne bi smele trajati toliko časa. Ne vem, ampak zamisli si sebe, da imaš drisko 10 dni, pa to že tretjič. user posted image  Otroku dajaj čim več tekočine. Striktna dieta ni potrebna. Hrana se pač nekoliko prilagodi - ne daš otroku ravno sliv, daješ pa mu tisto, kar bolj zapira: postano naribano jabolko, banana, riž, riž, riž, in ostalo, kar si že napisala. Ampak res ne pretiravaj z dieto, da ne bo otrok predolgo in preveč prikrajšan za potrebne vitamine in minerale. Poskusi dati otroku oglje. Nekaterim izredno pomaga. Kupiš ga v lekarni. Nam je nazadnje rekla, da lahko pupi s cca 9 kg in 10 meseci damo že celo tableto 3x dnevno. Ko boš opazila, da kaka samo še 2x na dan, prenehaj dajati oglje, da ne bo totalno zaprta. In nenazadnje: kupi v lekarni ali preko neta probiotike, da se otrokova črevesna flora, ki je izrednega pomena pri obrambi organizma, čim prej obnovi. Pri nas lahko kupiš kapsule Linex in kapljice BioGaia, preko neta pa tudi Bactoflor fűr Kinder, ki ga osebno še najbolj priporočam, je pa tudi precej drag.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
8.11.2008 20:06:10   
Spark
Pri nas je nekaj podobnega. Naša enoletnica ima tudi že 10 dni neko driskico. Ampak pri nas ni tako močna. Ampak je ena ali pa nobeno odvajanje na dan tako bolj tekoče, ampak po drugi strani nič posebnega.
Začelo se je prejšnji teden, pa so me iz vrtca klicali, da jo pridem iskat, doma pa ni bilo nič. Potem drugi dan nič, in potem spet. Ampak ponavadi je samo v vrtcu imela bolj močno drisko. No potem prejšnji teden ko so bili prazniki je bilo ok, in v torek v vrtcu spet driska. Sedaj je bila od srede naprej doma in je samo ene 2x imela bolj mehko blato.
Jaz je nisem peljala k zdravniku, ker drugače je čisto ok počutje in vse. Ne vem, kako naj to uredimo, da bo dobro.
Tudi ne vem kaj naj v ponedeljek, ali jo peljem v vrtec ali ne. Malo mi je grozno ker me takoj kličejo, da jo pridem iskat.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
8.11.2008 20:11:39   
urssyy
Tisana, moja P. sploh ni pregledala niti krvi, niti blata, ampak je na podlagi poslušanja srčka, pljuč in njenega nahoda, zaključila, da gre za virozouser posted image .Moja princeska kaka včasih 5x na dan, danes na primer 2x. Kvi v blatu ni, niti sluzi ne opazim, bom pa še bolj pozorna. Moja pupa ima 8200 g je bolj pri suhih in ima 9 in pol meseca...tak da ji kaki Linex ne bi upala dati. Misliš, da tele tabletke Bactolor pa lahko papa ali pa oglje??

Sicer bi te prosila, če mi opišeš kaj več kaj si mislila z obnovo črevesne flore...vidim, da imaš izkušnje...mi prosim naznaniš kaj si mislila...zakaj ima tako dolgo drisko...naj ponovno obiščem P.?

Hvala za pomočuser posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
8.11.2008 20:33:06   
Tisana
Urssyy, pri dojenčkih samo bolj tekoče blato še ne pomeni driske. Naša je danes pri skoraj 11 mesecih kakala 3x, med drugim tudi bolj tekoče, vendar to še ni driska. Če je driska, je tudi v blatu sluz, odvajanje blata pa je nekako bolj eksplozivno (slišno user posted image ).  Ne vem, zakaj punčki ne želiš dati Linex kapsul. Tukaj je link glede le-teh: http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/prebavila/linex/ Kar se tiče oglja: če ima drisko, je priporočljivo. Glede na težo in starost morda bolje, da ji daš 3x dnevno po pol tablete. Bactoflor je prašek. Je ravno tako, kot so to Linex kapsule, probiotik (enako velja za kapljice BioGaia). Lahko naročiš preko naslednje spletne strani: http://www.apotheke-online-internet.de/advanced_search_result.php?keywords=Baktoflor KAJ SO PROBIOTIKI? So dobre in prijazne bakterije, ki so redni prebivalec prebavnega trakta. Prijazne bakterije pomagajo organizmu da deluje pravilno. Na drugi strani pa slabe (patogene) bakterije povzročajo neravnovesje v občutljivi mikroflori, kar pripelje do različnih obolenj.

ZAKAJ POTREBUJEMO PROBIOTEKE? V človeškem prebavnem traktu živi več kot 400 različnih specialnih oz. preko 100 milijonov vseh najrazličnejših skupaj. Prijazne in neprijazne skupaj tvorijo občutljivo in ves čas spreminjajoče ravnovesje, saj med seboj tekmujejo katera od njih bo prevladujoča.  Ljudje imajo v začetku svojega življenja relativno zdravo prebavo. Kasneje se le-ta zaradi številnih zunanjih vplivov in slabih navad kot so pitje preveč klorirane vode, uživanje antibiotikov, bakterijskih infekcij, uživanje alkohola, stresno življenje, zmanjšajo in s tem dajejo slabim bakterijam, da nadvladajo. Znaki, po katerih lahko ugotovimo njihovo prevlado so: prekomerno napenjanje, driska, krvavitve, pri tem prihaja do samo zastrupitve telesa. Telo naj bi gostovalo 85% dobrih bakterij, v nasprotnem primeru se pojavljajo mikro organizmi kot so koli, salmonela ter številni drugi Probiotiki so koristne bakterije naseljene v tankem, predvsem pa debelem črevesju, ki sodelujejo pri razgradnji črevesne vsebine, proizvodnji vitaminov (npr. vitamini skupine B in K) in kar je morda še najpomembnejše preprečujejo naselitev patogenih bakterij, ki so za človeški organizem škodljive. Naj na koncu še enkrat poudarim, da so pogoste ali/in dolgotrajne driske lahko posledica (tudi) alergije. Nisem sicer prepričana, če gre pri tvoji punčki ravno za drisko, ampak predvsem se mi zdi pa pomembno, da P pregleda kri in blato. Če gre za virozo, bo CRP faktor definitivno povišan.   

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
8.11.2008 20:56:20   
urssyy
Tisana najlepša hvala za tole obširno obrazložitev, bom vseeno vztrajala da pregelda blato in kri.

Hvala !user posted image

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
9.11.2008 0:04:52   
Petraa
Nisem nič brala ,kar so druge napisale,ampak daj otroku vse jest,dieta ni potrebna

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
9.11.2008 11:47:10   
maša2008
V lekarni lahko kupiš hrano HN 25 za otroke po 6 mesecu, ki imajo drisko. Naša jo ima že drugič in pomaga, prav tako imamo kapljice Bio gaia. Je pa na podlagi pregleda krvi in blata bilo ugotovljeno da ima virozo. Vseeno vztrajaj za pregled, saj ima lahko tudi Adeno virus.

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
9.11.2008 11:56:19   
urssyy
Maša kaj je to Adeno virus

(odgovor članu maša2008)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spet ta driska 9 mesečnice
9.11.2008 13:49:18   
polona5
Brez problema ji lahko daš Linex kapsule 3x1 na dan, jo odpreš in zmešaš tisti prah s tekočino - to je isto kot probiotiki (kapsule vsebujejo probiotične bakterije)  in je tudi za dojenčke. Z njimi se obnovi črevesna flora. Nam je pomagalo. Lp

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?