|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet ta teža
31.3.2006 10:07:05   
MIN
Pred kratkin sva z mojo pikico imeli cepljenje(6m),vse lepo in prav,dokler jo ni položila sestra na tehtnico.Ne boste verjele ima slabih šest kilogramov.Mene je skoraj kap!Jaz jo pa non stop hranim in hranim ampak vidim,da to nič ne pomaga.Čist sem se spet zasekirala,ko sem prišla domov,razmišljam samo še o tem kaj naj ji dam za jest da dobi kakšnih sto gramov več.Z gosto hrano sva začeli pri petih mesecih(sadje,zelenjava,kašice..),pa tud že kaj drugega sem ji dala.Sem pa slišala,da obstajajo neke kapljice,ki jih  daš otroku v hrano in naj bi tako malo več gramov pridobival,a mogoče katera ve če to drži.Tako,da boge smo me mamice,ki se borimo s to otrokovo težo-najhuje je pa to da se nikamor nič ne premakne.user posted image user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet ta teža
31.3.2006 10:11:40   
doroteja23
Glede kapljic še nisem nič slišala. Da pa te potolažim, tudi moja nima kaj dosti več gramov. Ima jih nekaj čez 6, 5 kg. Pa nama je pediater rekel da lepo napreduje. Kolko pa je imela ob rojstvu? Pa je pediater kaj rekel?
Aja moja je stara tud 6 mesecev. Kolko pa je veklika?

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.3.2006 10:58:31   
sminc
Jaz se tudi sprašujem kako ga porediti. Moj bo sred aprila star 1 leto. Na domači meter" zmerjen ima najmanj 77-78 cm, težak pa je nekje 9 kg oblečen. Me je kar strah kaj bom slišala na sistematskem. sam jogurte in skuto bi jedel, pa včeraj je ugotovil kak so palačinke dobre... Par žličk proba, pol pa je konec. Pa kaj naj?

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.3.2006 11:28:56   
pikica123
Pa sej 6 kg ni spet tok slabo. Je pač tvoja user posted image  drugačne konstrukcije, bo že kasneje pridobila težo. Uglavnem da je drgač zdrava.

Lp

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2006 13:13:26   
Bubamaraa
Moja je imela pri šestih mesecih 6700g, pa je tud skoz bolj drobna,pa mi je pediatrinja rekla, da naj se ne sekiram, da je take sorte... 

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu pikica123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2006 13:17:53   
Tricia
MIN, koliko pa je tehtala ob rojstvu? Meni je pediatrinja rekla, naj bi (ne morali) pri 6 mesecih podvojili težo - moji je še malo manjkalo, pa mi ni nič komplicirala. Nasploh mi nikoli ni, čeprav je tud moja bolj drobne sorte. Zdej ima 10.5 mesecev, pa tehta 8,1 kg.

Kar se pa kapljic tiče ti pa žal ne vem povedat.

< Sporočilo je popravil Tricia -- 31.3.2006 13:20:23 >

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2006 13:36:44   
KODA
Jaz sem tastarejšemu leta 2000,dajala v hrano kalorični dodatek Maltodex,2x10g dnevno.Dobila sem ga v Matik-u na Smrekarjevi ul. v Lj.
Priporočila mi je to zdravnica,zaradi nenapredovanja na teži,zaradi GER-a in VUR-a.
Naš je imel pri enem letu,samo 7000g.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2006 14:28:19   
simona2
Ne se sekirat, če je vse OK. Moja user posted image  bo jutri stara 7 mesecev pa ima 6,6 kg, velika pa je 70 cm (porodna (2880), res pa je, da je izjemno neješča. No po merah je prava manekenkauser posted image user posted image , tako da rajši gledam s te plati, kot da se nonstop živciram. Pa še sekundo ni na miru tako, da izgubi še tisto kar poje. Očitno se bom morala sprijazniti z neješčnostjo, upam pa da je tudi alergija na km in jajca izvenela (kožni testi so bili negativni, čakava še na krvne) in da ji bom lahko dala jesti še kaj drugega kot sadje in zelenjavo ter meso.

Koda ali je ta kalorični dodatek OK ali je to res takrat, kadar izrazito ne napreduje na teži (naša gre pač počasi gor po neki svoji krivulji).?

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.4.2006 10:12:42   
nanka
Evo še ena ultra lahka bejba. Čez štiri dni bo stara 8 m in ima 5900 g.( porodna teža 2920) Midve sva napoteni na gastro oddelek na Vrazov trg, da ugotovijo, zakaj ne pridobiva na teži. Imava 5 obrokov na dan, vendar ne poje veliko, mleka pa ne mara. Zadnji gosti obrok ima ob 19, prvega pa 8. Ponoči ji dvakrat pripravim mleko, pa ga ne mara. Drugače pa je razvoj OK. Sama sedi že od 6 m, zdaj pa se je začela tudi že plaziti po kolenih. Videti je zdrava in zadovoljna.

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.4.2006 23:13:11   
KODA
Malo je koristilo.Pri našem je teža praktično stala,ali šla zelo počasi gor.Rodil se je v34 tednu s težo 3320g,pa se mi je taprvi mesec zredil samo 600g.
Ta dodatek so mi predlagali na gastru.Tudi midva sva bila tam(7x hospitalizirana v roku enega leta).Potem se je pa po prvem letu zelooo počasi začela teža premikati.Pri dveh letih je imel cca 11 kg,kar je bil že napredek.Pri treh letih cca 15kg.Nato mu je pa teža ful začela naraščati,čim smo nehali Primotren jemati.V treh letih se je zredil 10 kg!!!
Maja bo star 6 let,pa ima zdaj 25 kg.Sva že bila malo kregana od zdravnika,češ,da se prehitro redi.Zdaj ni nobenega sledu več,o kakršni koli prenizki teži.Vse je nadoknadil.

< Sporočilo je popravil KODA -- 2.4.2006 23:15:33 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

pleničke
klitia

Kakšne pleničke kupujete oz. katere privoščite svojim otrokom? Pampers so najdražje ampak po številnih poskusih tudi najboljše.

Pampers (48%)

Huggies (2%)

znamka dm (18%)

znamka Mueller (17%)

drugo (15%)

Število vseh glasov: 65

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!