dodi
|
Dober večer! Naša četica že mirno spi,da si nafilajo baterije za jutrišnji dan...Ati pa prav tako drema na kavču in čaka Na zdravje! No obljuba dela dolg.Moj sedmi porod je bil vse kaj drugega kot lahek,no pa saj je bila že cela nosečnost malo drugačna. Na NS mi je Cerar izmeril povečano nuhalno pri Vidi,katera je bila od 3,8 do 4,2 in ponudil mi je možnost AC za katero se nisem odločila.Z možem sva se odličila,da sprejmeva otroka takega kot bo,sploh po razlagi,da v primeru,če je en od dvojčkov prizadet le temu vbrizgajo v srček inekcijo s katero mu ustavijo srce,ta pa potem odmira poleg drugega in velika verjetnost je,da odmre tudi drugi.Možna je še druga varjanta,da dvojčka donosiš,tik pred porodom pa mu vbrizgajo inekcijo da umre in potem rodiš.Ne ena ne druga stvar zame ni bila sprejemljiva,zato aem se vdala v usodo,da kar bo pač bo.Upala sem seveda na najboljši izid.Neizmerno sem hvaležna pri. Cerarju,da me ni silil v AC in da me je znal vedno pomiriti in odgovoriti na mojih sto vprašanj na vsakem UZ.Prevzel je vso skrb za nas tri ,ko se je bližal čas poroda,sploh potem,ko sta mi obe ležali narobe.Vida je bila z ritko naprej,Vilma pa je ležala prečno in vsi so bili odločeni,da mi naredijo CR,samo primarij je dejal,da on ve kako se vodi tak porod in da ga bo sam izvedel.V materinsko so mi napisali,da morajo klicati njega v primeru,da pridem rodit nenajavljena in da ga morajo klicati tudi,če bo doma.Velik del strahu je bil odložen,saj sem mu popolnoma zaupala.Naročil me je že za 10.5 pa me je po pregledu poslal domov,kajti odprta sem bila šele 2 cm.Naročili so me zopet čez en teden 17.5 in takrat sem bila odprta 4 cm,rekel je da lahko grem domov do ponedeljka,a jaz si tega nisem več upala,zato sem ga prosila,če me da na oddelek.No tako sem 17.maja pristala v porodnišnici in čakala....sledili so UZ,merjenje pretokov,vsi pregledi pri internistu,za primer CR,CTG....NI DA NI... Prišla je sreda 23.5 in dr.Tulova mi je na viziti povedala,da sta se z primarijem odločila,da naslednji dan res rodim te dve XXL dvojčici.Do zadnjega UZ v por. smo mislili,da bomo imeli parček Naslednjega dne so me ob 6:oo odpeljali v porodni blok,me pripravili in me odpeljali v porodno sobo marelične barve...dobila sem svojo babico,pa nekaj študentov(že na oddelku je kar nekaj študentov delalo izpite na meni )pa celo reševalca iz postojne,ki se je učil kako pomagati v slučaju poroda v rešilcu,...Kmalu po 8 uri je prišel primarij mi vstavil svečko za mehčanje MV,mehurja mi niso predrli zaradi zadnjične vstave.Kmalu so se začeli popadki in okrog 10,je ukazal babici,da mi mora dati protibolečinsko.Nastavila mi je kanal,spustila to ampulo v žilo,mi dala še glukozo in med tem časom sem jaz odplavala v svet spanja...tri ure sploh nisem vedela za popadke in ko sem se zbudila,sem se šla lepo stuširat,preoblečt in v porodno.Ob 13.30 je prišel naokrog pri. in me pregledal,odprta sem bila 8 cm in počasi je bil čas za akcijo.Okrog 14 ure so mi predrli prvi ovoj,noge so mi dali na stojala,posteljo so dvignili in že je bil čas,ko sem začela potiskati...kmalu so mi na trebuh položili mehko,vlažno,toplo in predvsem nadvse ljubljeno hčerkico Vido,ob 14:23 uri,težko 4100g in dolgo 53cm.A tu dela zame še ni bilo konec,dr.Tulova je predrla drugi ovoj,takrat pa se je Vilma spodvila in zdravnica je ni in ni mogla obrniti.Pri.Cerar je skočil od mene(prej je stal ob moji desni)med noge in lahko si predstavljate,kako je bolelo,ko mi jo je poskušal obrniti,on notranje,dr.Tulova pa prek trebuha.Mislila sem,da mi bo vse potegnil ven,zavpil je naj mi dajo anastezijo in že mi je tišala masko na obraz,jaz pa sem jo v tistem trenutku odrinila,čutila sem popadek in očitno je takrat pri. prijel Vilmo za nogice in jo potegnil ven.Zopet ta blaženi občutek,ko dobiš na trebuh malo,toplo bitje,ki je tako tvoje,torej ob 14:29 se je rodila vilma,težka 3000g in dolga51cm.Primarij me je kar objel in rekel,da sva bila super in usklajena ekipa