|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet dnevnice
6.10.2009 8:00:07   
LoCa
Pač, ne zaupam da naše računovodstvo kaj ver user posted image . šla sem na službeno pot v tujino. Odšla sem v nedeljo ob 16h, prišla pa v sredo ob 19.30. Zanima me, kako se to obračuna,predvsem dejstvo, da sem bila 3x24ur plus 3,5 ure. Torej dobim 3 dnevnice (sorazmerno z obroki), kako se pa 3,5 ure obračuna? Ker zakon namreč tega ne določa. Mi gredo vsaj ure v dobro? A kjra kaj ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet dnevnice
6.10.2009 8:11:16   
veselka
kakor vem se dnevnice obračunavajo po dnevih in ne po urah. vsak dan posebej (torej: ned+pon+tor+sre), potem pa je odvisno kolikšen del dneva si bila odsotna. ne vem pa, kako si potem to razlagajo po podjetjih.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2009 9:49:17   
LoCa
hm ne vem, ko sem brskala po netu sem našla precej tolmačenja, da se gre po urah, ker mislim da tudi pride manjši znesek? 

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2009 9:56:48   
urla
Pripadajo ti 3 dnevnice. Za tiste 3,5 ure pa nič, navadno tudi ne grejo v + ure. Vsaj tako je v večini podjetij. Zakon je tukaj na strani podjetij.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2009 10:52:30   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

Pač, ne zaupam da naše računovodstvo kaj ver user posted image . šla sem na službeno pot v tujino. Odšla sem v nedeljo ob 16h, prišla pa v sredo ob 19.30. Zanima me, kako se to obračuna,predvsem dejstvo, da sem bila 3x24ur plus 3,5 ure. Torej dobim 3 dnevnice (sorazmerno z obroki), kako se pa 3,5 ure obračuna? Ker zakon namreč tega ne določa. Mi gredo vsaj ure v dobro? A kjra kaj ve?

Določeno je v uredbi.....kar je manj kot 6 ur ni dnevnice......

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2009 12:00:02   
LoCa
ja, v smislu da sploh ni določeno nič za pod 6 ur in zato pač vsi tolmačijo, da se tretira kot da ne obstaja, ker če ne bi bilo treba še plačevat....kot da se sami odločamo za poti v tujino in si sami iščemo letala ob določenih urah user posted image .
ok, hvala. 

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.10.2009 15:32:53   
liliana
Glej, uredba o povračilu stroškov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo ne določa dnevnice do 6 ur.....delodajalec pa tebi lahko plača tudi to......lahko ti v končni fazi plača kar hočeš....seveda te mora obdavčiti......in potem boš od tega povračila za 3.5 ure, ki te zdaj tako blazno moti plačala prispevke in dohodnino.....od ostalih 3 dnevnic pa ne......

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.10.2009 17:07:32   
LoCa
ma sej js sm itak v javnem sektorju, tko da user posted image .....ne, samo me je zanimalo kako se to dela, ker vem da se nič ne izplačuje, nisem pa vedela, kao se pol to realno rešuje. včasih so nam kr neke ure talali, je pa tudi res da so nas sleparili, ker so nam dnevnice šteli šele od "prestopa meje" (karkoli že to je), za ostalo so nam pa dali plus ure. pol pa je ena govorila da nič ne dobiš. vprašala sem pa zato, ker ne zaupam našemu računovodstvu, ker se ni sposoben sklicevat na zakone, ampak maksimalno na to, kar jim je nekdo (pomožnosti direktorica izpred 5-10 let) ukazala, da morajo delat user posted image . v glavnem, hvala za infote.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.10.2009 17:35:37   
Antilopa

ma sej js sm itak v javnem sektorju, tko da user posted image .....ne, samo me je zanimalo kako se to dela, ker vem da se nič ne izplačuje, nisem pa vedela, kao se pol to realno rešuje. včasih so nam kr neke ure talali, je pa tudi res da so nas sleparili, ker so nam dnevnice šteli šele od "prestopa meje" (karkoli že to je), za ostalo so nam pa dali plus ure. pol pa je ena govorila da nič ne dobiš. vprašala sem pa zato, ker ne zaupam našemu računovodstvu, ker se ni sposoben sklicevat na zakone, ampak maksimalno na to, kar jim je nekdo (pomožnosti direktorica izpred 5-10 let) ukazala, da morajo delat user posted image . v glavnem, hvala za infote.

Pred nekaj leti se je res tako obračunavalo... do meje naša dnevnica, od meje naprej tuja. Samo se pa res ne spomnim, do kdaj je to veljalo - verjetno do prve večje davčne reforme 1.1.2005 user posted image )

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2009 19:45:00   
jakaracman
Pri nas ti še odbijajo kakšna aktivnost je, pa če imaš kosilo in večerjo ali zajtrk ti dajo 15% dnevnice.

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.10.2009 20:08:44   
liliana
Normalno....saj je dnevnica med drugim namenjena tudi stroškom prehrane....in če je zagotovljena brezplačna prehrana je tudi logično, da se ti dnevnica zmanjša oz. se izplača le za morebitne druge stroške......

Jaz ne delam v državni upravi in v našem podjetju si sploh dnevnic za tujino ne izplačujemo.....ker imamo vedno vse krito in niti EURa ne zapravimo....se nam to zdi nekako logično....

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2009 20:11:55   
liliana

Po moje bi pa to bilo edino pravilno......saj za Slovenijo imamo tudi nižje dnevnice.....sicer je pa Slovenija tako mala, da mejo prestopiš hitro in ne traja ur in ur......user posted image

Je pa v tistem času bilo tudi tako, da je imel javni sektor višje dnevnice kot gospodarstvo.....ne vem sicer zakaj, izgleda da imajo zaposleni v javnem sektorju večje riti......

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.10.2009 20:25:37   
Dashenka
Pripadajo ti 3 dnevnice in nic drugega.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.10.2009 8:01:12   
LoCa
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Po moje bi pa to bilo edino pravilno......saj za Slovenijo imamo tudi nižje dnevnice.....sicer je pa Slovenija tako mala, da mejo prestopiš hitro in ne traja ur in ur......user posted image

Je pa v tistem času bilo tudi tako, da je imel javni sektor višje dnevnice kot gospodarstvo.....ne vem sicer zakaj, izgleda da imajo zaposleni v javnem sektorju večje riti......

ni pravilno, ker po zakonu (al uredbi - in se mi zdej ne da it iskat točno kje) izrecno piše, da se šteje dnevnica za pot v tujino od odhoda od doma ;). in kolikor vem so dnevnice iste za javni sektor kot gospodarstvo. kar pa seveda ne pomeni da so logične. recimo za švedsko dobiš isto kot za španijo, v tem ni nobene logike....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.10.2009 13:41:17   
liliana
Po zakonu piše tako, ja....v uredbi so pa določene postavke in zneski, od katerega ne plačaš dohodnino in prispevke......kar v praksi pomeni, da dobiš dnevnico neobdavčeno na roke ali na bančni račun.......in uredba ne določa dnevnice za manj kot 6 ur.....

če pa ti po vsej sili želiš imeti dnevnico za 3.5 ure izplačano pa se dogovori z delodajalcem, da ti jo izplača, vendar se ti bo štela kot boniteta in boš od nje plačala dohodnino in vse prispevke......in če imaš takih dnevnic dosti, včasih pa že ena zadostuje, boš ob obračunu dohodnine za celo leto padla v en razred višje in plačala malo dohodnine več.....potem se boš pa marca naslednje leto spet tu jezila na državo in nesposobne računovodje v službi, da ti niso prav izračunali dohodnine....... user posted image

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.10.2009 19:03:15   
LoCa
ma si me narobe razumela, js ne pričakujem dnevnice, ker vem da se to ne izplačuje, sem samo spraševala, kako je to drugje urejeno, ker še lani so nam dajali neke plus ure (je pa tudi res da so nas tudi sleparili zaradi tiste meje). sem že ene 2x tam na računovodstvu "težila" zaradi sl. poti, in se je vedno izkazalo, da sem imela prav, ker oni nimajo pojma.
glede prestopa meje pa ti garantiram da ni tako simpl, če imam letalo, je od odhoda od doma do tistega prestopa meje kake 2 ure, za nazaj pa običajno 3. ne vem, jaz sredi noči ne delam stvari iz lastne dobre volje.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?