|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet Grčija - dajte mi malo pomagat
5.3.2007 20:51:23   
Anonimnica
Spet vas prosim za pomoč. Torej, odločili smo se, da gremo poleti v Grčijo. Zdaj pa ne vemo, kam naj gremo (na kateri otok). Namreč, naša situacija je taka: imamo 2,5l starega otroka, oba z možem sva rada v senci, sploh jaz, ker sem alergik. 
Kateri otok priporočate?
In kdaj je najbolje iti v Grčijo, da ni svinjsko vroče? Žal pa smo omejeni na julij in avgust zaradi narave dela.

Verjetno je najbolje it z letalom, ker malček še ne more bit na palubi ali kako?

Vsak nasvet bo dobrodošel. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet Grčija - dajte mi malo pomagat
5.3.2007 20:57:57   
tinkamiška
Hojlauser posted image

Jst ti lahko povem na katerem otoku ni sence. Bila sem na Santoriniju in Karpatosu, ampak vseeno lahko na katerem koli otoku pač najameš dežnik in ležalnik, hoteli in apartmaji malo višjih kategorij pa tako nudijo svojim gostom senčnike in ležalnike zastonj(so všeti že v ceno)
Letos gremo na Chios, ki je po opisu zelen otok, je pa tudi malo bolj vetroven, T ne presega 30 stopinj, morje je pa julija najtoplejše(27 stopinj) Letos gre z nama tudi 14m hči, zato bomo tudi mi iskali senco in senčnikeuser posted image Bova pač dala dinarčke za druge stvari, kot leta prej, ko sva hodila sama okoliuser posted image

No, toliko od meneuser posted image

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2007 21:10:33   
vaihativa
tinkamiska tudi mi se letos odpravljamo na Karpatos. No, v bistvu je še v najožjem izboru. Ali lahko poveš kaj več o tem, kako je tam? Glede sence bo pa v Grčiji težko...vsaj kolikor je jaz poznam. Tam ni borovcev na plažah...samo senčniki  user posted image . Še enkrat tinkamiska...bi te prosila za kaj več informacij. Katero mesto je najbolj primerno za bivanje, plaže in podobno. Hvala že vnaprej!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2007 4:37:35   
jana30
Poglej si moj album od Karpatosa.Jaz sem bila navdušena.Potovali smo z Intelekto, bivali v hptelu Helios.Vprašaj še kaj...

LP

Carpe diem !

(odgovor članu vaihativa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2007 11:35:57   
vaihativa
Ooo, super Jana30!

No, naj najprej povem, da bo to najino "poročno potovanje", da imava v planu nekje konec avgusta-začetek septembra in da bo najina punca takrat stara pol leta.

Tudi midva sva gledala ponudbo Intelekte in Kompasa. Zanima kako ste bili zadovoljni z Intelekto? Saj nisva zahtevna, ampak glede na to, da sva prvotno mislila na konkretno poročno potovanje, mi ni še Grčije s čem zafiksat. Sem na Intelekto poslala en mail, pa že dva meseca ni odgovora.

Pustimo to...glede vprašanj...

-kako ste bili zadovoljni z hotelom
-katero mestece izbrati za bivanje (odločava se med Amoopi-jem in Pigadio)
-kako je s prevozem...ali je nuja rentanje avta za več dni samo zato, da lahko prideš do mesteca, v primeru, da bi bivali v Amoopi-ju?
-plaže...kakšne so plaže v teh dveh mestih? primerne za našo dojenčico (vem, da ne bo še letala gor in dol po plaži in čofotala v vodi user posted image , ampak tako...da se malo zmočimo)
-kaj pa hrana v hotelu?
...

upam, da nisem preveč zatežila. Je pa super, da lahko to zvem iz prve roke. Hvala za pomoč!

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2007 13:57:39   
tinkamiška
Vaihativa

jst sem bila v Pigadiji v apartmaju, ampak ta ni za vaju, ker za poročno potovanje je pa res fino, če je malo bolj lušno za videtuser posted image
Pigadija je majhno mesto, ki ima peščeno plažo, ki pa ni taka rajska kot jih vidiš na fotografijah, je pa vseeno fino.

Starša sta bila pa v Amopiu in je malo bolj miren kraj...

Fino je če si sposodita avto in vandrata po otočku, ki sploh ni velik se da pa veliko videti in tudi kakšno intimno plažico zvohati. Se pravi, da ga v pol dneva prevoziš.

No jst bi priporočila raje Santorini za poročno potovanje, ker sem bila tudi sama na tam za enako prilikouser posted image Je bolj romantičen otoček, ki tudi ni velik. Midva sva si sposodila skuter, vi pa lahko avto. Je veliko majhnih vasic, in dva večja kraja, eden je bolj nakupovalni, drugi je pa znan po sončnem zahodu...

Na Karpatosu sem bila na absolventsekm izletu(nas je bilo samo 10 in ni bila pijankauser posted image ) in je bolj divji, ne vem če se je kaj spremenil od takrta je že 10 let od tega...

Na Santoriniju sem bila pa pred 4imi leti...

Če te še kaj zanima me vprašajuser posted image

Lp,
Tinka

Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2007 16:22:19   
jana30
Pa še moje poročilo.
Mi smo bili lani od 7.-14.9. tako nekako.Klemen je ravno tam praznoval svoj 2 rojstni dan.In za njegovo starost boljšega ne bi mogla izbrati.Od hotela do plaže je bilo cca. 80 m in to do peščene-mivke, za naju z možem sicer ne tako navdušujoče, zanj pa idealno.Pa plitvina pa topla voda, skratka super.Smo uživali sto na uro.Bili smo v Amopiju, sem ga nalašč izbrala, ker odkar imam otroka, sem bolj pristaš mirnih lokacij, ker pač  ponoči rabim svoj lepotni spanec - hihi.Meni je bil hotel super, za takšno ceno.To je bil moj najboljši hotel odkar hodim na dopust v Grčijo.Ni klasičen hotel, ampak take hiške s po 4 sobami.Mi smo imeli prekrasno teraso( če želiš ti še na privat pošljem kako malo bolj  privat sliko).Hrana-ma super, jaz nimam pripomb.Je bil polpenzion in sicer zajtrk na hotelski terasi, večerja oz. kosilo kakor si pač hotel pa v restavraciji od hotela na plaži.Zelo dobra grška hrana.Midva z možem sva bila navdušena.
Drugače ti bom pa za sam otok rekla tako, ima zelo lepe laže-nujno si je ogledati tri najbol promovirane in v septembru niti ni bilo gužve nikjer, pa še senčka je tu pa tam, sicer pa povsod marele, si pač plačaš, ni pa to otok z nevem kako bogato zgodovino v primerjavi z drugimi otoki npr.Rodos-tam se bila jaz na poročnem potovanju, ampak to je lčisto druge sorte dopust, ker si pač sam.Jaz si navadno vedno kupom vodiča po otoku in pol raziskujemo z avtom.Ja je fino. če si ga najameš, vsaj za ene tri dni, več po mojem ne rabiš, ker tolko za videt pa spet ni.Za spehajat ni nevem kaj, je pa lepa potka ob plaži-prodnati, ja tudu prodnata plaža je tam in pa v glavem mestu Pigadia, kamor pa se  lahko zapeljete ko imate avto ali pa z busom al pa taxi, saj tudi ni tako drag.Tako da, jaz sme za Amopi.
Drugče pa...Grčija je super, jaz težko rečem kaj je naj naj, saj sem bila že  na veliko otokih in vsak ima nekaj magičnega, te pa opozarjam, da jaz nisme človek, ki bi kompliciral.
Če hočeš kaj bolj luksuznega, pa priporočam Turčijo ali Tunizijo ALL INCLUZIVE MAGIC LIFE, kar pač ima svojo ceno, ampak se splača...Če te še kaj zanima piši.

LP

Carpe diem !

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2007 20:39:37   
vaihativa
Punce hvala vama, za tako izčrpne informacije.

Najprej moram povedat, da tudi midva ne komplicirama pri dopustih, ker sem mnenja, da dober hotel ne naredi dobrega dopusta user posted image . Je pa prvič, ko bomo šli na dopust kot družinica in to s precej majhnim otročkom...pa še kot poročno potovanje bo, zato bi rada, da bi vse skupaj zgledalo malo bolj...saj veste...da ne bi bilo v sami nastanitvi kakšnih težav.

Jaz Grčijo sicer že poznam, je pa res, da nisem bila še ne na karpathosu, niti na Santoriniju. karpathos mi je iz pripovedovanja drugih in opisom TA všeč, ker je opisan, kot še dokaj pristen- grški , precej miren otok. Ne iščeva rompompona ob večerih, bi nama pa bili všeč kakšni sprehodki po mestu ob večerih (v Amopiju tega najbrž ni, a ne?). Avto nameravava rentat,ker  obvezno zraven spada tudi ogled otoka ( saj res...kako je pa z avtosedeži za user posted image , a ga je potrebno vzet zraven?). Glede na plaže, je res verjetno bolj primeren Amopi,če v Pigadiji plaža ni ne vem kaj.

jana30...če ti ne bi biloodveč bi res prosila še za kakšno slikco
T
inka miska...a mi lahko še ti poveš kaj več o Santoriniju in kje sta bivala?

Res se vama lepo zahvaljujem za informacije...če se spomnita še kaj (lepega user posted image ) kr napišta prosim.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.3.2007 22:40:41   
tinkamiška
Vaihativa, ti pišem jutri na ZS, moram malo pogeldat v zapiske, sem pozabila vsa imena krajev, tudi tistega kjer sva spalauser posted image

Lp,
Tinka

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.3.2007 22:49:22   
Putka
Tudi mi smo bili junija lani na Karpatosu, v Amopiju. Avta nismo rental, ker se nam ni ljubilo nikamor premaknit. Prvič v življenju sem si privoščila ta prav dopust (poležavanje, plavanje, spanje.. )
Šli smo s Kompasom, vse je bilo brez težav. Let je tamala super prenesla, temperature so bile zaradi stalnega vetra idealne, morje sanjsko... Tudi jedli smo zelo dobro, vsak dan v isti gostilni, zadnji dan smo bili že čisto domači.

Letos se odpovedujem, bomo imeli novorojenčka, naslednje poletje bi šla pa še enkrat. Torej priporočam :)

Putka

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.3.2007 22:51:25   
Putka
Aja, mi smo se odločili za karpatos po priporočilu prijateljice. Sta bila z možem z 5-mesečno hčerko. S seboj sta imela pa kar voziček + lupinico, itak lahko na letalo vzameš, tako da je bilo tudi v rent-a-carju varno.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.3.2007 14:41:55   
bamby

Kako je bilo pa s temperaturami? Namreč vidim, da je v sobah samo ventilator.
Pri intelekti vidim, da ima 1. otrok brezplačno. Kaj pa vseeno zaračunajo za otroka poleg letališke pristojbine?

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2007 9:24:43   
tinkamiška
Vaihativa, sme ti pisala na ZS...

Bamby, mi gremo letos na Chios. Iza je stara 14m, mislim, da imajo otroci do 2 leta starosti vse zastonj. Nam ni treba nič plačati za njo, niti letališke pristojbine. Gremo pa tudi preko Intelekte...

V Grčiji sem bila do sedaj 2x, enkrat septembra in enkrat julija, nikoli nisem pogrešala klime. Tudi letos bomo imeli sobo brez klime.

LP,
Tinka

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.3.2007 9:47:43   
muška
mene pa zanima, če je katera šla z avtom in dvema otrokoma v Grčijo. Moj mož ima manijo, da pa letos gremo z avtodomom v Grčijo. Grčijo sicer poznam dobro(celino in peleponez), nastanitev tako ali tako ne bo problem, ker bomo v kempih ali kakšnem apartmajčku v zakotnih vasicah ( cene so tako smešno nizke, da 3x vprašaš, če se niso zmotili), me pa malo mori ta pot. S starejšim ne bo večjih težav(3 leta), mlajši pa bo takrat star 2 leti in že zdaj neke dolge vožnje ne prenaša. Ne vem no. saj bomo naredili ogromno postankov, ampak vseeeno,... no zanima me, če je katera že šla na takšno pot z otroki.

Letalo in hoteli pa za nas odpadejo.

Neposredna povezava do sporočila: 14
13.3.2007 9:51:04   
muška
temperature pa rade grejo v višave. Jaz sem bila v GRčiji že enih parkrat, pa ti lahko povem, da zvečer oz. ponoči temp. ni padla pod 28 stopinj, čez dan pa ga je našibala tudi do 45 stopinj.Res je, da skoz piha in da je sama Grška klima meni osebno čisto drugačna in mogoče lažja kot naša, ampak ko ti ga termometer napiči na 45 stopinj,... verjemi da brez klime ni bilo najbolj fino. če imaš otroka pa še toliko manj.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Aplikacija Gorski vodnik – pomoč na poti v...
Več kot 10.000 kilometrov je skupna dolžina planinskih poti, ki so jih posneli z GPS aparati. Podatke so zbirali več kot...
Čigave so stopinje v snegu?
photo
Prepoznavanje stopinj v snegu je zanimiva in poučna igra, o stopinjah se lahko pogovarjamo kar na sprehodu.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?