|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje popoldne-do kdaj???
30.8.2007 22:31:52   
linči
Pozdravljeni.
Do kdaj oz. do katerega leto so vaši otroci hodili spati popoldan.
Vem da je od posameznika do posameznika različno,ampak vseeno me zanima.
Naša Lin zadnji teden sploh ne spi v vrtcu ker je druga vzgojiteljica,za vikend pa mi je še normalno popoldne spala dobri dve uri.

Sem roža
iz Portoroža!!! :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje popoldne-do kdaj???
30.8.2007 22:37:12   
Maxica
Pri nas je imel naš triletnik tudi eno krizico pred kakšnimi 14 dnevi. Ni bilo šans, da bi popoldne zaspal. Prav, sem rekla, ga pač ne potrebuje več, bo pa zvečer hodil toliko prej spat. Ampak potem je pa kar naenkrat spet začel in zdaj lepo hodi spet za dve uri vsako popoldne. Počakaj malo, morda je tudi pri vas le začasno.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu linči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.8.2007 22:44:40   
nejcko
Naša načeloma še spi čez dan, ampak je zalo vzdržljive sorte, tako da če je fajn utrujena, zapi za kakšno uro do uro in pol, so pa dnevi, ko nikakor ne more zaspati. Enako je v vrtcu.
Po drugi strani pa naš skoraj 6-letnik velikokrat popoldan še spi tudi po 2 uri, kadar je doma, medtem ko v vrtcu že več kot eno leto ne hodijo počivat.

Ko smo bili na morju, sta popoldan oba hodila spat. Jaz sem zagovornik, da otrok rabi spanje ali vsaj počitek najmanj do 5. leta oz. do vstopa v šolo. Pri ta starejšem nam je to zelo dobro uspevalo, ta mala je pa očitno druge sorteuser posted image

(odgovor članu linči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.8.2007 22:58:44   
apolonica
Otrok naj bi spal čim dlje, če pa ne more zaspat, naj pa v postelji vsaj pol ure počiva. tako je dejala enkrat ena strokovnjakinja po radiju. Naš 3-letnik spi popoldan tudi do 3 ure, se je pa včasih zgodilo, da ni mogel zaspat, je pa samo malo počil.

lp

(odgovor članu linči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.8.2007 23:01:46   
Anonimen
Moj je spal tam do enih 5. letoh, torej do 5. RD in še malo čes. Po 3 ure.

(odgovor članu apolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.8.2007 23:37:48   
lex
moj 2,5 letnik je doma bolj pokonci, spočije se ob kakšni pravljici, risanki (tudi po 1 uro). Ko pa je zmatran do konca se sam uleže v posteljo in zaspi. Kaj bo septembra v vrtcu ne vem, verjetno bo zaspal, ker bo moral vsaj 1 uro prej vstati.
No drugače jaz delam v vrtcu i pri nas (vsaj v najini skupini) hodijo počivat, kdor zaspi zaspi, kdor pa ne pa počiva in posluša pravljice vsaj 1 uro. Meni se zdi, da otroci do šole rabijo vsaj počitek.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.8.2007 8:51:49   
total
Kmal bomo 3 leta pa še vedno spi 2 ure po kosilu.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.8.2007 9:21:17   
aluš
Naš je star 3,5 let pa čez teden brez problema hodi pri mami spat za 2-3 ure. Samo je pa potem zvečer večkrat ura tudi že blizu 10, da gre spat. Kako pa vaši , ki čez dan še spijo hodiljo zvečer spat? Naš vstane ob 7,00, spat gre ob 13,00, spi do 15,00 ali 15,30 in potem ga zvečer ne morem ob osmih spat dat. Čez vikend ko je doma, pa ni šans, da gre spat. Če vidim, da je utrujen, ga spravim na kavč risanke gledat, pa potem večrat tam zaspi, in spi kar par uric. V glavne naš spanec še rabi, če par dni ne gre spat (podaljšan vikend), je popoldne že tečen ko user posted image . Na morju je pa hodil vsak dan spat (sem se morala jaz ali maž sicer zraven dol uležt- pa saj nam a je čist pasal) brez problema. Je bil crknjen od vročine in vode.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.8.2007 9:44:50   
mily
Uh dobri so, da tkole dolgo spijo. Moja ziher ne spi od drugega leta dalje. Ni mogla zaspati in se mi je brezveze zdelo na vsak način vstrajati, ker je bila samo slaba volja. Pa je potem raje kakšno pravljico poslušala, ali pa se igrala kej bolj mirnega.

Sem pa enkrat nekje brala, da lahko otrok spi podnevi tako dolgo, dokler je nemoteno nočno spanje, ker je nočno spanje bolj kvalitetno od dnevnega (telo se bolj spočije).

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.8.2007 9:46:23   
tinica
Naš skoraj tri letnik ne hodi več spat čez dan. Ker če je šel čez dan spat potem je zvečer bedel do 22h ali celo 23h in enostavno ni mogel prej zaspati, zato smo tudi ukinili dnevno spanje. Sedaj pa gre zvečer ob 20h spat.
Bomo pa videli kako bo sedaj v vrtecu ko bodo visi hodili spat. Res pa, da naš Tin ni nikoli veliko spal čez dan, pač ni potreboval toliko spanja.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu linči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2007 12:09:32   
Anonimen
Vstajamo ob 7h, Ana gre ob 1h spat za dve uri, zvečer pa ob 8h.

Če ne spi, se nam vsem skupaj zmeša.

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2007 12:44:42   
viv_
Mirna je nehala spat popoldan pri treh letih. V vrtcu pa še spijo in potem je do 10 zvečer ne moremo pospravit v posteljo.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2007 14:45:01   
Dadi
Naš razbojnik 2-letnik spi v povprečju 2 uri, naša tri letnica pa gre tudi še spat tu pa tam...vsak dan ne, ker enostavno ne more zaspat..Bomo videli kako bo pa v vrtcu...verjetno bo kar šla spat, zato ker bo zgodaj vstajala.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.8.2007 16:31:06   
corfu
Januarja bo star 3 leta, čez dan spi 2 do 4 ure. Odvisno od dneva.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.9.2007 14:23:02   
MIN
moja je spala vse do prvega razreda2-3 ure pa še ko je iz šole hodila jo je zmankal za kakšno uro.zvečer je šla pa normalno spat ob osmih.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.9.2007 21:55:35   
tadejat
Naš starejši malček spi po dve uri ali več po kosilu pri dveh letih.
Mlajši malček pa dvakrat na dan pri enem letu.

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.9.2007 21:22:39   
Pia73
Ta večji sin je spal popoldne do 2,5 leta. Potem dejansko ni več rabil.
Tamal zaenkrat še spi opoldne, star je 25 mesecev. Ne vem, če bo še dolgo rabil. Zadnjič ga namreč slučajno nismo dali in ni bil pretirano siten, malo že no, pa zvečer je brez problemov zaspal, kar sicer ne vedno.

Ja, ja,...

(odgovor članu linči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2007 10:47:04   
dana
Jaz sem med dopustom enkrat poskusila kako bi izgledalo če ne bi šel nič spat. No vstal je ob 7.30, čez dan ni šel nič spat, ob šestih zvečer pa taka tečka za znoret. Tako da očitno še potrebuje spanje....

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2007 10:55:05   
Seven*
Popoldansko spanje je pri nas cel projekt. Ponavadi kar napokam otroka v avto in se gremo malo vozit. Ko zaspita, spita max eno uro. Doma pa so hude borbe in ponavadi zelo tezko zaspita.

Gospa sem.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?