Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 30.8.2007 22:37:12
|
|
|
|
Maxica
|
Pri nas je imel naš triletnik tudi eno krizico pred kakšnimi 14 dnevi. Ni bilo šans, da bi popoldne zaspal. Prav, sem rekla, ga pač ne potrebuje več, bo pa zvečer hodil toliko prej spat. Ampak potem je pa kar naenkrat spet začel in zdaj lepo hodi spet za dve uri vsako popoldne. Počakaj malo, morda je tudi pri vas le začasno.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 30.8.2007 22:44:40
|
|
|
|
nejcko
|
Naša načeloma še spi čez dan, ampak je zalo vzdržljive sorte, tako da če je fajn utrujena, zapi za kakšno uro do uro in pol, so pa dnevi, ko nikakor ne more zaspati. Enako je v vrtcu. Po drugi strani pa naš skoraj 6-letnik velikokrat popoldan še spi tudi po 2 uri, kadar je doma, medtem ko v vrtcu že več kot eno leto ne hodijo počivat. Ko smo bili na morju, sta popoldan oba hodila spat. Jaz sem zagovornik, da otrok rabi spanje ali vsaj počitek najmanj do 5. leta oz. do vstopa v šolo. Pri ta starejšem nam je to zelo dobro uspevalo, ta mala je pa očitno druge sorte
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 30.8.2007 22:58:44
|
|
|
|
apolonica
|
Otrok naj bi spal čim dlje, če pa ne more zaspat, naj pa v postelji vsaj pol ure počiva. tako je dejala enkrat ena strokovnjakinja po radiju. Naš 3-letnik spi popoldan tudi do 3 ure, se je pa včasih zgodilo, da ni mogel zaspat, je pa samo malo počil. lp
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 30.8.2007 23:01:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je spal tam do enih 5. letoh, torej do 5. RD in še malo čes. Po 3 ure.
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 30.8.2007 23:37:48
|
|
|
|
lex
|
moj 2,5 letnik je doma bolj pokonci, spočije se ob kakšni pravljici, risanki (tudi po 1 uro). Ko pa je zmatran do konca se sam uleže v posteljo in zaspi. Kaj bo septembra v vrtcu ne vem, verjetno bo zaspal, ker bo moral vsaj 1 uro prej vstati. No drugače jaz delam v vrtcu i pri nas (vsaj v najini skupini) hodijo počivat, kdor zaspi zaspi, kdor pa ne pa počiva in posluša pravljice vsaj 1 uro. Meni se zdi, da otroci do šole rabijo vsaj počitek.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 8:51:49
|
|
|
|
total
|
Kmal bomo 3 leta pa še vedno spi 2 ure po kosilu.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 9:21:17
|
|
|
|
aluš
|
Naš je star 3,5 let pa čez teden brez problema hodi pri mami spat za 2-3 ure. Samo je pa potem zvečer večkrat ura tudi že blizu 10, da gre spat. Kako pa vaši , ki čez dan še spijo hodiljo zvečer spat? Naš vstane ob 7,00, spat gre ob 13,00, spi do 15,00 ali 15,30 in potem ga zvečer ne morem ob osmih spat dat. Čez vikend ko je doma, pa ni šans, da gre spat. Če vidim, da je utrujen, ga spravim na kavč risanke gledat, pa potem večrat tam zaspi, in spi kar par uric. V glavne naš spanec še rabi, če par dni ne gre spat (podaljšan vikend), je popoldne že tečen ko . Na morju je pa hodil vsak dan spat (sem se morala jaz ali maž sicer zraven dol uležt- pa saj nam a je čist pasal) brez problema. Je bil crknjen od vročine in vode.
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 9:44:50
|
|
|
|
mily
|
Uh dobri so, da tkole dolgo spijo. Moja ziher ne spi od drugega leta dalje. Ni mogla zaspati in se mi je brezveze zdelo na vsak način vstrajati, ker je bila samo slaba volja. Pa je potem raje kakšno pravljico poslušala, ali pa se igrala kej bolj mirnega. Sem pa enkrat nekje brala, da lahko otrok spi podnevi tako dolgo, dokler je nemoteno nočno spanje, ker je nočno spanje bolj kvalitetno od dnevnega (telo se bolj spočije).
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 9:46:23
|
|
|
|
tinica
|
Naš skoraj tri letnik ne hodi več spat čez dan. Ker če je šel čez dan spat potem je zvečer bedel do 22h ali celo 23h in enostavno ni mogel prej zaspati, zato smo tudi ukinili dnevno spanje. Sedaj pa gre zvečer ob 20h spat. Bomo pa videli kako bo sedaj v vrtecu ko bodo visi hodili spat. Res pa, da naš Tin ni nikoli veliko spal čez dan, pač ni potreboval toliko spanja.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 12:09:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Vstajamo ob 7h, Ana gre ob 1h spat za dve uri, zvečer pa ob 8h. Če ne spi, se nam vsem skupaj zmeša.
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 12:44:42
|
|
|
|
viv_
|
Mirna je nehala spat popoldan pri treh letih. V vrtcu pa še spijo in potem je do 10 zvečer ne moremo pospravit v posteljo.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 14:45:01
|
|
|
|
Dadi
|
Naš razbojnik 2-letnik spi v povprečju 2 uri, naša tri letnica pa gre tudi še spat tu pa tam...vsak dan ne, ker enostavno ne more zaspat..Bomo videli kako bo pa v vrtcu...verjetno bo kar šla spat, zato ker bo zgodaj vstajala.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 31.8.2007 16:31:06
|
|
|
|
corfu
|
Januarja bo star 3 leta, čez dan spi 2 do 4 ure. Odvisno od dneva.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 3.9.2007 14:23:02
|
|
|
|
MIN
|
moja je spala vse do prvega razreda2-3 ure pa še ko je iz šole hodila jo je zmankal za kakšno uro.zvečer je šla pa normalno spat ob osmih.
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 4.9.2007 21:55:35
|
|
|
|
tadejat
|
Naš starejši malček spi po dve uri ali več po kosilu pri dveh letih. Mlajši malček pa dvakrat na dan pri enem letu.
|
|
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 5.9.2007 21:22:39
|
|
|
|
Pia73
|
Ta večji sin je spal popoldne do 2,5 leta. Potem dejansko ni več rabil. Tamal zaenkrat še spi opoldne, star je 25 mesecev. Ne vem, če bo še dolgo rabil. Zadnjič ga namreč slučajno nismo dali in ni bil pretirano siten, malo že no, pa zvečer je brez problemov zaspal, kar sicer ne vedno.
|
|
RE: Spanje popoldne-do kdaj??? 7.9.2007 10:47:04
|
|
|
|
dana
|
Jaz sem med dopustom enkrat poskusila kako bi izgledalo če ne bi šel nič spat. No vstal je ob 7.30, čez dan ni šel nič spat, ob šestih zvečer pa taka tečka za znoret. Tako da očitno še potrebuje spanje....
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?