|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje na hrbtu
15.6.2007 18:20:47   
Emm
Živjo.
Upam,da ni preveč bedasto vprašanje a moram vrašati,ker se mi to zelo pogosto dogaja in vsi mi pravijo da je to smrtno nevarno za mojega otročička.
Sm v 28 tednu nosečnosti in se kar naprej zbujam i verjamem da tudi spim na hrbtu (nezavedno).
Je mogoče katera že čula je to res smtno nevarno saj me zelo skrbi a kaj ko si nikakor nemorem pomagati zaenkrat mi paše tako spati in mi ne dela nikakršnih preglavic.
Prosim za kakšen konkreten odg.
Hvala.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje na hrbtu
15.6.2007 18:25:51   
Anonimen
Jaz sem se v prvi nosečnosti skoz zbujala na hrbtu,sploh na koncu.Sem enkrat klicala v porodnišnico,ker sem imela občutek da sem tako spala celo nočuser posted image
Una tam pa se je začela samo smejat,da to ni nič nevarno za otroka.Da pa kao ženski preprečuje dotok krvi in s tem lahko vrtoglavico in slabo počutje.
No vseeno tudi sedaj ne spim na hrbtu,če se le da.Joj bi pa tako pasaaaloooouser posted image

(odgovor članu Emm)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2007 18:52:06   
dudi2006
Če bi bilo to smrtno nevarno za otroka bi nam verjetno ginekolog takoj to povedal...se ti ne zdi...Pa verjetno bi bilo to splošno znano...torej bi vse mame to vedele...Sprosti se in uživaj v svoji nosečnostiuser posted image

3+1=;)

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2007 19:03:33   
srursa
jaz sem v 30 tednu pa tudi velikokrat ležim na hrbtu in se zaradi tega ne počutim nič slabše.  Nič ni narobe s tem, samo ne priporočajo preveč. Naj bi samo 10-15 minut naenkrat. Tako so meni pojasnili.

(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2007 19:36:25   
tonja
Tudi nam so v materinski šoli rekli, da to ni nevarno za dojenčka, da pa mamici povzroča slabosti.
Tako da to ni prepovedano ni pa tudi zaželjeno, da bi preveč dolgo časa spala na hrbtu. 

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2007 19:41:24   
jana77
Pravijo, da ni dobro spanje na hrbtu zato, ker glavne žile tečejo tako, da z ležanjem na hrbtu otroček pritisne na žile in lahko pride do slabšega pretoka krvi, vendar pa prej kot otroček, bi ti sama občutila kot slabost, še preden bi lahko bilo z otročkom kaj narobe.

< Sporočilo je popravil jana77 -- 15.6.2007 19:42:11 >

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2007 20:17:21   
Emm
uff.
Hvala lepa za odgovore ste me kar precej pomirile.
Se mi je dozdevalo da to nemore prav 100% držati ampak preverit pa le ni odveč.
V prvi nosečnosti mi sploh ni bilo problem spati na boku zdj pa kr na hrbtu pa nevem kaj mi pri tem tako paše ampak kaj pa naj.Dokler mi ni slabo in je brez bolečin se bom trudila da le ne če pa se že zgodi pa kot pravite brez skrbi.user posted image user posted image  Hvala na odgovorih.

(odgovor članu jana77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2007 20:18:59   
Cappy96
Jaz sem od 20 tedna pa do konca user posted image  spala na hrbtu. Če sem spala na boku, sem komaj vstala iz postelje in ful težko hodila zaradi bolečin v medenici. Dokler se ti počutiš OK, lahko brez skrbi spiš na hrbtu.

(odgovor članu jana77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2007 20:50:42   
2 Sraki
Jaz sem spala večino nosečnosti na hrbtu, pa je bilo vse o.k.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2007 20:56:55   
eya
¨Jaz pa prvič slišim za to. Sem pa spala med nosečnostjo večino časa na boku, ker mi je tako bolj pasalo.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2007 21:39:48   
birdy
Je ravno zadnjič ena punca na materinski spraševala kako je s tem in je babca rekla, da to ni škodljivo za otroka. Mamici je pa lahko slabo, ker ji otrok na eno žilo pritiska in jo to potem zbudi. Torej če se ti v redu počutiš, se ti ne vrti, ti ni slabo, ni nobenih ovir. Otroček pa to opazi šele, ko mamica že ornk čuti slabost, vrtoglavico, pa se kljub temu ne premakne oz. bolj točno zamenja položaja.
Jaz tudi spim na hrbtu, ampak ne dolgo, ker sploh ne morem dolgo v enem položaju ležat.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2007 23:05:51   
tecka_nosecka
Kolikor jaz vem, je spanje na hrbtu lahko usodno za otroka samo takrat, ko je otrok ze rojen (smo ze kupili Angel care za vsak slucaj - priporocam ga tudi vam... mojemu kolegu ta stvarca resila otroka, ker je ponoci nehal dihati). 

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.6.2007 1:16:01   
Anonimen
Jaz sem prej vedno full rada spala na hrbtu, še bolj pa na trebuhu.. Zdaj na trebuhu ne morem, ker je ogromen user posted image Na hrbtu mi pa tudi ne paše, mi kar slabo postane.. Mi zdaj prija najbolj na bokih.. Ni pa nevarno za otročke, ker če bi bilo nevarno, bi nas G opozoril.. Itak se UZ delajo na hrbtu user posted image

(odgovor članu tecka_nosecka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......