Muca83
|
Imam 6 dni staro deklico in polno težav z dojenjem. Rodila sem s CR in prva 2 dneva mala ni hotela vlečti. Potem pa je dobila zelo močen sesalni refleks ampak kazalo je, da nimam mleka še čisto nič. Itak je nisem imela ves čas pri sebi in mislim, da so ji sestre že takrat dodajale formulo. Naslednji dan sem se zbudila z napetima dojkama in mokro srajco. Vsa srečna čakam na otročka, da ga dojim. Ampak mala je malo sesala, potem pa zaspala na joški. Sem bila prepričana, da je mleka pač tako malo. Tekom dneva smo jo tehtali pred in po dojenju in sestre so rekle, da imam mleka premalo in toplo priporočajo dodatek, saj mala ni spala. Tako smo pristali na dodatku Naslednje dni so sledile še težave s krvavečini bradavicami, mala je izbruhala moje krvavo mleko, še vedno pa je veljalo, da je mleka premalo. Doma sem se še kar trudila z dojenjem ampak nikoli se ni mala dovolj najedla. Potem je spet sledila kri... začaran krog. No včeraj pa je prišla patronažna in bila zgrožena nad mojimi prsmi, saj naj bi bile tako polne mleka, da se je čudila, da še nimam mastitisa Tako mi je "ukazala" dojenje z nastavki (zaradi ran in krvi) in pri podoju je videla, da je problem moja zaspančica. Ona namreč še vedno samo potegne in potem se ji že drema. In imam nalogo, da jo ves čas spodbujam k sesanju. No, saj nama kar gre, ampak na koncu pa res samo še spi in takrat jo dam s prsi. Ampak očitno ne dobi dovolj, saj se takoj ko jo dam v posteljico zbudi in je ne pripravim do spanja. Pa smo še vedno pri dodajanju, saj edino tako zadovoljno sita zaspi. Torej rabim pomoč kako naj odvadim mojo sončico spanja na dojki. Kako pogosto naj jo pristavljam? Ker je taka zaspanka traja en podoj kar kakšno uro. Kako sploh vem, kdaj je dojka prazna, ker ona se sama ne odstavi ampak samo zaspi. Vsak nasvet je zelo dobrodošel, ker bi se res rada znebila dodajanja.