živa
|
Hoj! Se mi zdi, da to spada na ta forum, nisem pa čisto prepričana . Odkar smo prišli z morja, kjer smo vsi spali na isti postelji v prikolici (tudi popoldne), imamo doma hude probleme z uspavanjem skoraj 20-mesečnika. Poleg tega smo mu malo pred morjem kupili jogi, ker nam je iz postelje z ograjico pikiral na glavo. Pred morjem je lepo zaspal sam in celo spal celo noč oz. ok. 2 uri čez dan. Danes sem ga uspavala jaz. Malo pred enajsto sva se vozila iz LJ domov in je v avtu skoraj zaspal; doma (nekaj čez 11h) sem mu dala kosilo (govejo juho z ribano kašo) in flaško, ki jo je navadno popil, se obrnil in zaspal. Danes seveda zaspati ni hotel, čeprav je bil utrujen. Če sem hotela ven iz sobe, je bil huronski jok, če sem ležala poleg njega, je lezel čez mene, se metal po postelji in meni, prevračal koše za perilo in igrače, hodil po sobi, se valjal, trkal na vrata, butal po radiatorju ... Moji vzgojni ukrepi: - povedala sem mu, da bom šla iz sobe, če se ne bo umiril, in grožnjo izpolnila, vrnila pa se po nekaj minutah joka in mu povedala, da je čas za spanje in bom poleg njega, ampak da bova spala - ležala sem na postelji in ga ignorirala - nekajkrat sem ga jezno in s povišanim glasom okregala, naj ne počne tega in tega in da mora spat - nisem se odzivala na njegove želje, da greva ven iz sobe, in sem ga pustila, da trmari in joka (sama sem ležala na postelji). No, po uri in tričetrt sem "zmagala" in mali je zaspal, s flaško. Če ne spi, je preutrujen in zvečer čisto preč, tako da samo joka. Spanec nujno potrebuje. Rutina je bolj ali manj vsak dan ista. Ali delam prav, ko vztrajam, da je čas za spanje (čeprav na tak način kot danes, torej da vmes joka, trmari ipd.) in da spi? Lp, živa P.S.: Zvečer mora po novem nekdo biti poleg njega, ampak vsaj iz postelje ne uhaja, čeprav se tudi po uro in pol premetava, preden zaspi.
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 18.9.2007 1:57:38 >
|