nana 27
|
Pri nas je začel spati celo noč pri malo več kot šestih mesecih in to brez posebnega joka (to, da bi ga puščala, da se dere po nekaj minut ali uro). Tako sem srečna, da je ujel ta ritem in da lahko končno spim, da je res tako, kot da bi zadela sedmico na lotu. Kako nam je uspelo?- moj namen je bil na začetku samo ukinjanje flaške mleka ob 3h zjutraj in konstantnega prebujanja, tako da je na koncu okrog 5h pristal v najini postelji (ojej), zato sem ga- preselila v drugo sobo,- spremenila lego spanja (prej jug - sever) zdaj pa sever jug,- v vtičnico sem dala lučko na senzor, da ima rahlo svetlobo, če se zbudi,- v posteljico sem dala dudo, da jo najde, ko se zbudi (v bližino rokic),- ko je zajokal, sem mu dala dudo (nikoli nič mleka v flaški ali čaja) in to tako, da me ni videl in še to le takrat, ko je bil jok hud in ne vedno, ker včasih jokajo v spanju in znajo sami zaspat nazaj,- vsak dan ga, čeprav se je zbudil pred šesto, do šestih nisem dvigovala iz posteljice (takrat sem mu prižgala vrtiljak). Zdaj imamo le težave z uspavanjem, ampak tudi to se potrpi, ker ko enkrat zaspi (okrog 20. do 20.30), spi do pol šestih zjutraj. Včasih zajoka, a sam zaspi nazaj. Če pa se hudo joka, mu dam dudo in spi dalje. Ob pol šestih zjutraj mu prižgem vrtiljak in do šestih sam "gode" v posteljici, cvili in se igra s svojo dudo in z ninico. Niniso sem kupila v Pikapolonici in izgleda kot odejica. Na eni strani lahko gor natakneš dudo, na drugi je grizalo. Preden gre spat jo obesim na stranico posteljice in zjutraj jo sam povleče dol in se z njo igra v posteljici. Upam, da bo akteri pomagalo. Meni je pomagala moja mami, ko je bil moj za dva tedna službeno odsoten in se je kar zgrozila, ko je videla, kako ga uspavam in kako ponoči hoče jest. Ob sebi namreč potrebuješ nekoga z močno voljo, ker sem sama po naravi taka, da takoj letim tolažit in mirit dete. Ko sva ga imela v spalnici, sva v trenutku njegovega joka, bila oba pokonci in naju je seveda slišal in nato še videl. Ravno to pa je bila napaka, ker ko enkrat vzpostaviš očesni stik, otrok hoče akcijo in takrat joka pa ne pomaga ne božanje, ne ujčkanje, ne rahlo prišepetavnaje "ššššš.." in podobno - otrok vas sploh ne sme videti in ne slišati. Zdaj pa držim pesti, da bomo tako spali še naprej..
|