misamuk
|
Torej, drage mamice, razmišljam že dva dni o tejle zadevi, pa sem se odločila, da več glav več ve in vas sprašujem za mnenje. Torej naša mala 6mesečna dama je do pred 2 dnevoma spala cca 3,5h preko dneva: 2x30min(dop in pop), 1x2,5h (po kosilu). Zadnja popoldanska runda spanja je bila ob 17.30 (torej se je zbudila ob 18h). Spat hodi ob 20h, zaspi vedno brez kakršnihkoli težav. No, do pred dvema dnevoma se je ponavadi zbudila 1x na noč (res izjemoma 2x), pojedla in spala dalje so 6.30-7.00. Potem pa se je slučajno pred dvema dnevoma zgodilo, da je čez dan spala samo 2,5h (torej 1h manj) in zadnjo rundo odspala med 16.30-17.00, nato do nočnega spanja nič. Ponoči sem ji 1x dala dudo in je spala naprej do 7.10 zjutraj. Včeraj sem ponovila vajo, spet samo 1x duda (ob 5.00 zjutraj), spala do 7.00. Do tukaj vse lepo in prav. Moj skromni intelekt je po prvem dnevu pač povezal nočno spanje z zmanjšano količino dnevnega spanja. In sem torej včeraj isto probala in je očitno spet delovalo. Ampak, težava je v tem, da bi naša deklica čez dan spala več kot 2,5h. Kar pomeni, da jo ali vlečem, da je dlje budna, ali pa recimo po 1,5h spanja po kosilu zbudim. Večinoma bi dlje spala ravno po kosilu, dop in pop pol ure ni težavnih, se sama zbudi točno po pol ure. Ampak po kosilu bi pa spala po moje tudi 3h (kot včasih). In jaz tega ne bi, ker potem ne bo ponoči spala. Ja, vem, da je obupno, da jo po 1-1,5h spanja zbudim (no, začnem ropotati po stanovanju in se sama zbudi), ampak ne vem, kako naj drugače zmanjšam količino dnevenga spanja. Ali mogoče delam napako in dnevno spanje ni v povezavi z nočnim? Ali je morda "hakelc" samo v tem, da mi recimo po 17h ne bi več spala? Ali je premalo da 2,5h čez dan spi pri njeni starosti? Kakšne so vaše izkušnje? Vseh mnenj bom zelo vesela. Aja, pri prehrani nisva nič spreminjale, absolutno vse ostalo je isto, razen zmanjšane količine dnevnega spanja in sedaj celo noč prespi. Hvala punce 100x.
|