|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje 6mesečnice - kaj menite?
24.11.2009 17:24:33   
misamuk
Torej, drage mamice, razmišljam že dva dni o tejle zadevi, pa sem se odločila, da več glav več ve in vas sprašujem za mnenje.
Torej naša mala 6mesečna dama je do pred 2 dnevoma spala cca 3,5h preko dneva: 2x30min(dop in pop), 1x2,5h (po kosilu). Zadnja popoldanska runda spanja je bila ob 17.30 (torej se je zbudila ob 18h). Spat hodi ob 20h, zaspi vedno brez kakršnihkoli težav. No, do pred dvema dnevoma se je ponavadi zbudila 1x na noč (res izjemoma 2x), pojedla in spala dalje so 6.30-7.00.
Potem pa se je slučajno pred dvema dnevoma zgodilo, da je čez dan spala samo 2,5h (torej 1h manj) in zadnjo rundo odspala med 16.30-17.00, nato do nočnega spanja nič. Ponoči sem ji 1x dala dudo in je spala naprej do 7.10 zjutraj.
Včeraj sem ponovila vajo, spet samo 1x duda (ob 5.00 zjutraj), spala do 7.00.
Do tukaj vse lepo in prav. Moj skromni intelektuser posted image je po prvem dnevu pač povezal nočno spanje z zmanjšano količino dnevnega spanja. In sem torej včeraj isto probala in je očitno spet delovalo.
Ampak, težava je v tem, da bi naša deklica čez dan spala več kot 2,5h. Kar pomeni, da jo ali vlečem, da je dlje budna, ali pa recimo po 1,5h spanja po kosilu zbudim. Večinoma bi dlje spala ravno po kosilu, dop in pop pol ure ni težavnih, se sama zbudi točno po pol ure. Ampak po kosilu bi pa spala po moje tudi 3h (kot včasih). In jaz tega ne bi, ker potem ne bo ponoči spala.
Ja, vem, da je obupno, da jo po 1-1,5h spanja zbudim (no, začnem ropotati po stanovanju in se sama zbudi), ampak ne vem, kako naj drugače zmanjšam količino dnevenga spanja.
Ali mogoče delam napako in dnevno spanje ni v povezavi z nočnim?
Ali je morda "hakelc" samo v tem, da mi recimo po 17h ne bi več spala?
Ali je premalo da 2,5h čez dan spi pri njeni starosti?

Kakšne so vaše izkušnje? Vseh mnenj bom zelo vesela.
Aja, pri prehrani nisva nič spreminjale, absolutno vse ostalo je isto, razen zmanjšane količine dnevnega spanja in sedaj celo noč prespi.
Hvala punce 100x.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje 6mesečnice - kaj menite?
24.11.2009 18:13:18   
miapia
Kako veš, da ponoči ne bo spala? Sama sicer nimam takih izkušenj, ker mi pri 6mes niso spali skoraj nič. Ponoči načeloma spimo že od 3 meseca, je pa dejstvo, da brez zbujanja pač ne gre. Tudi mi se zbudimo, samo pač se ne jokamo, ker smo odrasli. Hčerka se tudi zbudi ponoči, zajoka, damo dudo in spi naprej. Včasih spi brez glasu, da jo poslušam, če sploh diha.
Jaz jo čez dan ne bi zbujala. naj spi. Že potrebuje.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2009 18:50:48   
Katy78
Jaz bi pa probala, da jo ob 17h ne bi dala več spat. Pri spancu po kosilu jo pa raje ne bi budila, ampak bi ji pustila, da spi kolikor želi.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2009 20:13:49   
miapia
Poskusiš lahko, da je ne daš popoldne spat, samo moja hčera postane sitna in ji ni druge, kot da gre spat. So pa dnevi (nima rutine dnevnega spanca), ko spi tudi do 19h in še kaj čez. Rutina ni zaradi tega nič drugačna. Gremo se umiti, okrog osmih spije mleko in gre v posteljo kot ponavadi. Včasih hitro spet zaspi, drugič bo pa bluzila in "žurala" do desetih.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2009 20:22:37   
dushka
Moja je pri 6 mesecih cez dan spala 3x po 45 min, mogoče kdaj tudi več. Zvečer je pa zaspala ob 19.30 pa do kakšnih 7 zjutraj. Ponoč se je zbujala samo takrat ko je hotela dudko.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2009 21:50:50   
BIA79
Dokler ti tako spi bodi zadovoljna :) Mi že mesec,skoraj dva ne spimo, ne glede na to kaj naredim. Pusti jo spati po kosilu, očitno ji rabi.

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2009 13:51:41   
daisyb
moja izkusnja je taka, da ne glede na to kolko spi cez dan...spi ponoci enako. po navadi spi pol urce dopoldne, po kosilu od ene do treh ur...pol pa se enkrat pol urce. spat je hodil vedno okol 20 ure...se enkrta zbudu ponoci in spal do 7 al 8h. zdaj pa, ko sem zacela uvajat gosto hrano se je vse obrnlo na glavo. urnika hranjenja sploh nima vec..cez dan se spi kot prej...zvecer pa gre kasnej spat...in se mi ze pred polnocjo zbudi za jesti. cez dan noce vec mleka...popije ga skoraj nic....pol je zvecer lacen, ker mu gosta hrana se n ezadostuje. poje veliko manj, kot mesece nazaj....

jaz bi pustila, da spi kolikor pac hoce...vsaj pri tej starosti. moja izkusnja je, da, tudi, ce je tamali zaspal se ob 19 uri za pol urce je vseeno sel spat pol po 20h..in spal kot po navadi.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.11.2009 16:53:21   
misamuk
Punce, miljonkrat hvala za vse odgovore.
No danes ponoči je bilo pestro: smo morali jesti ob 2h (30min truda z dudo ni obrodilo sadov), nakar se je dama zbudila ob 6.00 in sem jo uspela še pol ure vlečt z dudo, potem pa hajd pokonci.
Pojedla mleko in ob 7.50 zaspala user posted image user posted image  Nakar sem se odločila, da naj danes spi, kot ji paše, pa da vidimo.
Do tega trenutka:
7.50-9.10
11.15 - 12.15 (zunaj v vuzeku)
14.10 - 15.00
Zdajle je pa pri babici na obisku in bo ziher še vsaj pol ure odspala. Cel dan je nisem nič zbujala ali ji "odmerjala"spanec, pa se mi je vseeno po tretji rundi spanja zdela čisto povožena.
Me res interesira, kaj bo ponoči. Mogoče bi šla zdajle še jaz oddremat, da bom ponoči "pri močeh"user posted image user posted image
@daisyb: tudi jaz vse bolj in bolj razmišljam, da morda res nima veze dnevno spanje z nočnim, ampak nekako bi rada našla neko logično povezavo (beri: magično formulouser posted image user posted image )
bom probavala še varianto, da bo 17h ne spi. V glavnem, sedaj je "na opazovanju", da probam ugotoviti njen naravni ritemuser posted image
Pozdravček vsem.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.11.2009 17:11:36   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Jaz bi pa probala, da jo ob 17h ne bi dala več spat. Pri spancu po kosilu jo pa raje ne bi budila, ampak bi ji pustila, da spi kolikor želi.

Jst mam obraten primer: Naš 6mesečnik ponoči že od rojstva spi precej slabo...čez dan pa samo 2krat po pol ure. 2. spanje popoldne je nekje med 5. in 6. uro. Ko sem v upanju da bo ponoči spal dlje, hotela ukinit to popoldansko spanje, se je zgodilo obratno- ponoči n spal skoraj nič! Tko da jst ne vem...user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2009 20:49:17   
manna
Mislim da dnevni spanec nima toliko veze z nočnim. 2,5h za dnevni spanec pri 6m se meni zdi super. Naša ima 5,5m. Čez dan spi maksimalno 2h, ampak to vedno v treh ali štirih kosih recimo. Ponoči se pa zbuja od 2-5x. Če bi se zbudila samo 1x ponoči, bi bilo zame sanjsko.
Po moje je boljše da tvojo nič ne zbujaš, edino kar se mi zdi smiselno, da naj dve uri pred nočnim spancem ne spi. Pa še to; naša tudi če je nevemkoliko utrujena, če jo njen očka "razigra" da vriska in se smeje, potem se razbudi, pa potem seveda še dlje ne more zaspati. Je parkrat tako kiksnil in se igral z njo pred spanjem pa je bilo uspavanje potem cela katastrofa. Tako da res; dve uri pred spanjem samo kopanje, cartanje, nošenje, dojenje, ...nič igranja, nič vriskanja.
Pa lahko noč!

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?