sanya
|
Ojla, no naj še jaz opišem najine spalne navade. Prvi mesec je res bil naporen, na 2 uri bujenje, mleko, previjanje potem pa po 2-3 ure jokala in komaj, komaj spet nazaj zaspala na rokah. Ko sva bili pri 3 mesecih na sistematskem mi je P povedal, da ponoči nič več mleka, samo čajek, ker se je zelo lepo redila in jaz sem tudi začela z AM. No in začela se je prava bitka z spanjem. Prve 2-3 noči je bilo OK, potem pa jok in začela je na veliko odvračati flaško, tako da sem spet iz obupa, da mi ne bo spala ponoči začela mleko. Prišlo je obdobje ko je zaspala ob 8, se zbudila ob 1, ob 4 pa nekje ob 6-7. Pa spet imamo sistem.pregled v 4 mesecu in mi spet P pove, da nič mleka ponoči. In jaz spet začnem vztrajati (mi je tudi mama svetovala, da naj poskušam in vztrajam). In res.... Prve noči se je zbujala na 3-4 ure in prosila mleko, ki ga pa ni dobila, celo slepo dudo se ji začela dajati, da bi jo pomirila a nič. A nisem popustila, čeprav mi nekaj noči tudi ni spala po 2 uri, se zbudila okrog 2 in ni spala do 4, pol 5, potem pa že spet ob pol 6 bujenje, ko je pa dobila mleko. Bila je tudi noč ko se je zbujala na pol ure od polnoči do pol 6 zjutraj, ko je dobila mleko potem pa spala do 9. Potem pa sem se odločila, da ji zvečer dam mlečno kašico v mleko. In glej.... že prvo noč je spala od 8 do 4, drugo noč od 8 do 5, zdaj pa spi od 8 do 6. Vendar pa tudi opažam, da takrat ko čez dan dobi 1-2 žlički GH spi zelo nemirno in se tudi zbudi in joče. Verjetno ji to dela prebava, saj sva začele z GH, vendar še v majhnih količinah. Naj pa še povem, da do sedaj tudi ni zaspala drugače kot na rokah, zadnji teden pa sem kljub velikim naporom dosegla da zaspi sama. Je bilo nekaj žalosti in joka, ampak se je izplačalo. Glede spanja podnevi pa tudi čist odvisno, včasih spi po pol ure zjutraj, pa po 2-3 ure popoldan, včasih pa spet obratno. Ampak ponavadi gre samo 2x spat podnevi. Tretjič ji več ne uspe. Mislim pa da ji svoje skrbi delajo tudi zobeki, saj vidim, da jo dlesna zelo zelo srbijo, tako da se mi tako smili kako se mantra z rokico, da bi si malo oblažila srbenje in bolečino. Seveda upam, da bo tak način spanja ostal in da ne bo velikih sprememb, posebej ponoči. Lahko le povem, da se je izplačalo vztrajati, čeprav je bilo nekaj noči neprespanih. Sicer pa jo ponoči nisem vzemala iz posteljice, če se je dalo sem jo tako pomirila in nahranila, lučka je gorela le na hodniku in še to s priprtnimi vratmi, tako da sem komaj kaj videla. Moj nasvet seveda, da vztrajaj v določenem ritmu in ne popuščati. Bo težko ampak se bo izplačalo. Nama se je vse pošlihtalo v dobrem tednu dni. Lp
|