barni
|
Te cisto razumem, imamo 19 mesecnico in smo imeli do dva meseca nazaj tudi mi vstajanje ponoci. Med porodnisko mi je bil glavni projekt, kako otroka navaditi spat in ker sem bila tako utrujena in neprespana, sem bila tecna in nisem prav nic uzivala v prodoniski. Tudi cez dan je slabo spala, po 30 min max v kosu. Nasa sedaj spi nekako od 20.30 zvecer do 6. ali 6:30. Odvisno. Kaj pa vem kako sem to dosegla, ko je zacela spati celo noc, se mi je skoraj Marija prikazala ! Jaz bi rekla, da je pri nas nekako k temu prispevalo tudi to, da sem vztrajala pri vedno isti proceduri in vedno isti uri za spanje. Nikoli nisem odstopila od tega, da zvecer pojemo vecerjo, se malo poigramo umirjene zadeve, barvamo, beremo knjigice ipd., imamo kopanje, se pocrkljamo ze v temi in potem v posteljico, drzi me za roko in potem nekako zaspi, jaz pa malo brundam zraven. Seveda so se noci, ko se zbudi, samo obicajno samo pridem tja, pa ze spi, ali pa jo malo pobozam. Jaz nasi popoldan ne pustim, da si dalj kot 2 uri. Ce ne, potem ne zaspi in ful slabse spi. Kasneje gre zvecer spat, prej se zjutraj zbudi. Tudi mene je zanimalo, kako to, da rabi tako malo spanja, ko spi ponoci le 9-10 ur. Od kolegice deklica, ki je isto stara, se je do pred kratkim zbujala ponoci tako, da je vstala, se sla igrat, vse zmetala ven iz predalov in po kaksnih 2-3 urah zaspala nazaj. Tudi oni pricakujejo otrocka. Sedaj je menda malo bolje. Po drugi strani pa ocitno so eni otrocki taki, da pac ne zmorejo prespati cele noci. Meni je bilo to seveda grozno, ker mi spanje VELIKO pomeni in sem neprespana skoraj za nobeno rabo, samo kaj naj? Pravijo, da otroka lahko naucis spati, samo jaz nisem bila za tiste metode z jokom. Sem pa ves cas resnicno nacrtno delala na tem, da bo prespala celo noc, postopoma, z raznimi ukrepi, kot je prenehanje dojenja ponoci, prenehanje dojenja zvecer, prenehanje nosenja ponoci, prenehanje nosenja za vecerno uspavanje...ampak to so bili kar dolgi postopki, vse zelo pocasi...zdaj sem na tej fazi, da se zvecer postiskava in jo odlozim, drzim za rokico in se umiri v posteljici in zaspi. Komaj cakam, da tudi rokica ne bo potrebna, ker me ze posteno hrbet boli, ko visim preko ograjice . Uh sem se razpisala. Se opravicujem.
|