|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje 1-letnikov (kolicina itd.)
29.4.2011 11:11:10   
constanca
Pozdravljene

Zanima me:
- koliko ur priblizno spijo vasi enoletniki
- kolikokrat gredo cez dan spat in za koliko casa
- posledicno koliko ur so budni pred nocnim spancem.

Moramo na novo postavit nas ritem spanja pri nasem 12 mesecniku, ker tako ne gre vec naprej. Zvecer ne bi sel spat, dopoldne utrujen, ampak ne zaspat...

Hvala vam in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje 1-letnikov (kolicina itd.)
29.4.2011 11:14:59   
tažana
jest sem jo takrat že uspešno navadila na vrtčevski ritem.
Zvečer je hodila spat ob 19ih spala do 6ih. popoldan ob 12ih pa spet popoldanski počitek ki je navadno trajal 2-3 ure.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.4.2011 11:19:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tažana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2011 11:31:24   
constanca

ob kateri uri pa so sli cez dan spat?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2011 11:34:18   
manna
1. Moraš vedet da so otroci zelo različni glede spanja. Ravno ta teden sem govorila z eno znanko, ki ima isto staro hči kot jaz - 23 mesecev, in je rekla da jo je šele zdaj navadila da gre samo enkrat na dan spat, do zdaj pa je hodila po dvakrat, včasih celo trikrat na dan, s tem da gre zvečer vseeno spat že ob 19.30h. Torej je odvisno kakšen zaspanuhec je tvoj otrok.
2. Poleg tega se - vsaj pri nas -dostikrat zgodi, da otrok pač ne bi šel rad spat, čeprav je tako zaspan da komaj gleda. Upira se in upira dokler ga enkrat ne zmanjka v sekundi. Sploh pa je itak ponavadi tako, da recimo v avtu zaspijo v trenutku, če pa ga neseš v sobo, pa bo cel protest da ne bi spal.

Ko je bila naša miss stara eno leto, je bilo poletje in je hodila spat 2x na dan: enkrat dopoldne okrog 11h za eno uro (pred kosilom), in enkrat popoldne okrog 15h za eno uro in pol. Zvečer je šla spat okrog 21h, kar nam je zelo ustrezalo ker je bila itak poletna vročina in se do sedmih zvečer pravzaprav itak ni dalo bit zunaj. Ko je prišel september, je šla v vrtec in v enem tednu brez večjega problema prešaltala na samo enkratni dnevni spanec po kosilu okrog 12h. S tem pa je začela seveda tudi zvečer hodit prej spat.

Tko da bi blo za razmislit glede ukinjanja in navajanja ker zdaj bo kmalu poletje in če bo tvoj tamali hodil recimo spat samo enkrat na dan, bo verjetno zvečer zmatran že zelo zgodaj, kar spet spremeni dnevne plane med poletjem...

Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2011 12:20:06   
aprilčica07
Ta večji je pri enem letu spal 1x dnevno, cca 2 ure, po kosilu navadno. Tamala je pa pri letu spala še  2x, dopoldne cca 45 minut (ponavadi je zaspala med 10 in 11) , popoldne pa približno 1,5 ure. user posted image (zaspala med 15 in 16). Zvečer je pa med 21 in 22 omagala.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2011 12:28:34   
Katy78
Pri nas je začel malo pred 1. RD spati samo 1x na dan. Spanje 2x na dan sem mu ukinila takrat ko sem videla, da zvečer nikakor ne more zaspati ob eni "normalni" uri. Prvih nekaj dni smo se malo lovili ampak potem je zalaufalo in se je izkazalo, da je bila pravilna odločitev. Prej je šel dopoldne spat med 9h in 10h in spal po uro in pol, drugič pa je šel spat okoli 14h in spet spal po uro in pol, zvečer pa ne in ne zaspati. Potem pa sem ga dajala spat po kosilu, se pravi okoli 12h in je spal po 2 - 2,5 ure. Zvečer je hodil spati okoli 7h, 8h, spal je pa po 10-12 ur na noč. Otroci so res različni, npr. naš fantek je zdaj star 2 leti in 5 mesecev pa je že par mesecev nazaj začel štrajkat z dnevnim spanjem, pa se je potem unesel in spal, zdaj pa čez dan spi nekje 2x na teden, ponoči pa po 12 ur in mu je tako očitno ok - tudi ni nič siten, če ne gre spat... Nekateri pa rabijo dnevni spanec še pri 4 letih... No, saj lahko se bo pri nas še spremenilo in bo spet obdobje, ko bo rabil dnevni spanec, ali pa tudi ne.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2011 12:30:20   
m_o_i
zvecer spat ob sestih(ce ima res diber dan, nam uspe it spat ob sedmih) in vlece do pol sestih, sestih zjutraj. enkrat vmes-ponavadi okol enih ponoci-se zbudi za steklenicko. to nocno prebujanje se obcasno spremeni v dveurno bedenje(se iscem povezaveuser posted image ; imam pa na sumu polno luno)

dopoldan okol osmih en lepotni dremez cca. pol urce, po kosilu ob dvanajstih za 1,5-2 uri...in ob sestih zvecer ponovimo vajouser posted image

takole na uc spi 13-14 ur...
ma pa tole spanje ze tak vprogramirano(sprogramiral se je sam), da si lahko uro nastavis po njemuuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2011 20:38:13   
Anonimen
Spi zjutraj dopoldne 45 minut (nekje med 10.00 in 11.00) in popoldne 45 minut (nekje med 15.00 in 16.00), spat gre vedno ob 20.00 in vstane ob 6.00. Meni se ne zdi, da veliko spi, ampak vsak otrok je razred zase, pa moj ful menja ritem spanja čez dan, ponoči pa ne, vedno spi od 20.00 do 6.00, celo noč, brez bujenja.

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
29.4.2011 21:21:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2011 21:32:16   
rozilu
Naša je pri enem letu in parih mesecih še zelooo pogosto spala 2x dnevno, čisto odvisno od dneva. V varstvu je rabila par tednov, da se je navadila na spanje ob 12h - so jo pač dali malo prej, če je pa bila pri domačih, pa je še pri 17h mesecih pogosto zaspala že ob 10h. Potem pa odvisno od tega koliko se je naspala: včasih je zadremala še popoldne, včasih pa ne. Če sva šle v avto, je seveda zaspala.

Zdaj (pri letu in pol) se je dokončno navadila na enkratno spanje (večinoma 2h), redkokdaj še 2x zaspi. Kljub 2x spanju zvečer in ponoči ni bilo problema: okoli 20h gre spat in spi okoli 11h.

Neposredna povezava do sporočila: 11
30.4.2011 16:09:56   
Zoja Lara
Moja 16- mesečna sina spita 1 krat na dan po 1h in pol. Ponoči pa od 21ih do 5 ih, pol se najeta, pol pa še do 8 ih.

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.4.2011 16:48:10   
end1
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

jest sem jo takrat že uspešno navadila na vrtčevski ritem.
Zvečer je hodila spat ob 19ih spala do 6ih. popoldan ob 12ih pa spet popoldanski počitek ki je navadno trajal 2-3 ure.

pri obeh sem tako delala, le tako sta funkcionirala, če nista dovolj spala sta bila ful sitna, pol pa zaspat ni šlo, zato sem se tega "običaja" povsod tudi na dopustu držala, le zvečer mal bolj pozno.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.4.2011 17:03:06   
seya
Naša pa spi ponoči od 20ih pa do 10ih zjutraj user posted image (ja, še zdaj ne vem, kako nam je to uspelo, ampak meni strašno paše hehe). Ponoči se običajno zbudi 1x do 2x, za kratko hranjenje in spi naprej.
Potem pa še popoldne ok. dve uri, običajno jo ok. 13.30 zmanjka.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Heroji furajo v pižamah
8. sezona prinaša osredotočenost na odnose, zaupanje in odgovornost. S Krisom Guštinom in Guštijem odpirajo tematiko odn...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?