Aja32
|
Naj vam opišem spanje našega dve leti 28 mesečnega otroka - še pred mesecem je spal celo noč, mogoče se je na noč zbudil enkrat, pa še takrat se je samo obrnil, malo zastokal in zaspal nazaj. Spal je vso noč v primeru, da je bil zdrav. Spi v svoji postelji, v svoji sobici, vsa vrata od stanovanja so priprta ali odprta, tako da lahko vse sliši, od zunaj z ulične svetlike imamo ravno pravšnjo svetlobo, tako da ni čista tema v stanovanju. Povedati moram, da smo zvečer imeli naslednji obred - eden od naju je šel z njim v postejico, smo pregledali ali prebrali kakšno knjigico in ugasnili lučko, ko še ni zaspal. Vrata od sobice smo pustili priprta, tako da nas je slišal in je lepo zaspal. Zdaj to ni mogoče. Bog ne daj, da gremo iz sobice. Jok, stokanje, itd... In zadnji mesec imamo pravo nočno moro - zbuja se 5x do 6x na noč, pridem do njega, ga potolažim, in ponovno zaspi nazaj. To se dogaja vso noč (imamo občutek, da se samo še sprehajam sredi noči po stanovanju), nakar se seveda en od naju odloči, da bo spal pri njemu v postelji (hvala bogu je malo večja). Nakar se stisne in trdno zaspi nazaj. Se mogoče zgodi, da se zbudi, ampak samo toliko da se obrne ali pa stisne. Zdaj pa ne vem - ne bi ga rada navadila na to, da nekdo neprestano spi z njim v postelji, ker se seveda ne naspimo tako kot bi se mogli. Poleg tega imamo še enoletnico, katera spi pri nama v spalnici in ji lezejo zobki ven, tako da se večkrat prebudi na noč. Z mojim izgledava kot dva zombija. Zanima me, če so vaši otroci tudi imeli kakšno takšno obdobje? Ne vem, ali je to strah? Pred čim, ker se ni ničesar drastičnega spremenilo? Ni mi jasno. Danes sem šla kupit vse možne nočne lučke, ampak kot sem vam že povedala, v stanovanju ni čista tema - svetloba prihaja z ulične svetilke. Prosim za nasvet, ker nimam več ideje kaj narediti. Lp A
|