|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje - prava nočna mora
25.2.2008 11:17:41   
Aja32
Naj vam opišem spanje našega dve leti 28 mesečnega otroka - še pred mesecem je spal celo noč, mogoče se je na noč zbudil enkrat, pa še takrat se je samo obrnil, malo zastokal in zaspal nazaj.  Spal je vso noč  v primeru, da je bil zdrav. Spi v svoji postelji, v svoji sobici, vsa vrata od stanovanja so priprta ali odprta, tako da lahko vse sliši, od zunaj z ulične svetlike imamo ravno pravšnjo svetlobo, tako da ni čista tema v stanovanju.

Povedati moram, da smo zvečer imeli naslednji obred - eden od naju je šel z njim v postejico, smo pregledali ali prebrali kakšno knjigico in ugasnili lučko, ko še ni zaspal. Vrata od sobice smo pustili priprta, tako da nas je slišal in je lepo zaspal. Zdaj to ni mogoče. Bog ne daj, da gremo iz sobice. Jok, stokanje, itd...

In zadnji mesec imamo  pravo nočno moro - zbuja se 5x do 6x na noč, pridem do njega, ga potolažim, in ponovno zaspi nazaj. To se dogaja vso noč (imamo občutek, da se samo še sprehajam sredi noči po stanovanju), nakar se seveda en od naju odloči, da bo spal pri njemu v postelji (hvala bogu je malo večja). Nakar se stisne in trdno zaspi nazaj. Se mogoče zgodi, da se zbudi, ampak samo toliko da se obrne ali pa stisne.

Zdaj pa ne vem - ne bi ga rada navadila na to, da nekdo neprestano spi z njim v postelji, ker se seveda ne naspimo tako kot bi se mogli. Poleg tega imamo še enoletnico, katera spi pri nama v spalnici in ji lezejo zobki ven, tako da se večkrat prebudi na noč. Z mojim izgledava kot dva zombija. user posted image

Zanima me, če so vaši otroci tudi imeli kakšno takšno obdobje? Ne vem, ali je to strah? Pred čim, ker se ni ničesar drastičnega spremenilo? Ni mi jasno. Danes sem šla kupit vse možne nočne lučke, ampak kot sem vam že povedala, v stanovanju ni čista tema - svetloba prihaja z ulične svetilke.

Prosim za nasvet, ker nimam več ideje kaj narediti.

Lp A

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje - prava nočna mora
25.2.2008 11:20:30   
Lunc_a
Poskusite s kakšno igračo.Mi imamo mojstra miha,na hodniku pustimo luč prižgano in njegova vrata odprta,tako da  je kar svetlo,ker se boji teme

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2008 11:24:33   
Aja32
V posteljici ima telebajska in pikapolonico... user posted image

Ne vem, bomo poskusili danes pustiti nočno lučko prižgano, pa bomo videli.

A

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2008 12:17:47   
Metuljček Cekinček
Ne vem, če je pri vas kaj podobnega, ampak mojemu metuljčku (27 mesecev) trenutno izraščajo zobki (petke). To traja zdaj že kakšna 2 tedna, ne zbuja pa se vsako noč, ampak samo takrat, ko je tudi čez dan precej slabe volje.

Jaz ga ponoči prinesem kar v skupno posteljo in potem spimo celo noč. Mislim, da se na ta način ne bo navadil na spanje v skupni postelji, saj drugače rad spi v svoji.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2008 12:32:00   
Aja32
Na petke sem tudi jaz pomislila, ker jih še nima. Samo ne vem zakaj potem zaspi, ko je nekdo pri njem. Jaz bolj povezujem s strahom. In mi je ful bad, ker ne vem kako naj vse to skupaj prebrodimo. Saj se cartamo 100 na uro, pa mu govorim, da je vse OK, ampak izgleda, da ga daje še nekaj.

Problem je pa še v tem, da je komaj zdaj začel govoriti besede, tako da nama na žalost še ne more povedati kaj ga teži. user posted image

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2008 13:04:48   
MAŠKA
Tudi naša se je v določenih obdobjih zbujala in po vsakem takšnem obdobju je dobila kakšen nov zobek. Predvsem petke so ji povzročale težave.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.2.2008 14:41:24   
urskas
naša je bila do 2,5 leta najbolj priden otrok kar se spanja tiče.
Potem pa se je začelo in traja še danes.... Zbujanje, jok, noče več spati v svoji sobi, sama..
Ko jo vprašam kaj je narobe mi pove, da je pod mizo zelen strah, pod posteljo rdeč, enkrat pravi da jo zebe, enkrat sploh ne more govorit... in potem zavzame sredino tavelike postelje...

Ne vem. pomoje je to obdobje, ko malčki začnejo na veliko sanjati, in imajo bujno domšljijo...

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.2.2008 16:24:18   
Majabo
tudi naš "skoraj 3 letni" korenjak ima enake probleme
sicer je nespeč že od dojenčka ampak tako kritično pa še ne....
sedaj noče sam zaspati, jok se začne že ko se oblačimo v pižamo
potem pa solze in dretje....res gre ogromni zivcev

ima plišasto živalico, avte v postelji, kar želi pač, ob postelji pa mu gori solna lučka

pa nič ne pomaga

user posted image

upam na boljše čase

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.2.2008 19:42:54   
žanai
Ojla!

Pri nas je bučka pri 2h letih sama rekla, da bi rada imela lučko, pa smo nabavili tako, ki jo daš v vtičnico in medlo sveti, toliko da ni v sobici popolna tema. Od takrat nam bolje spi, je pa res da ima občano kako krizo, ko se ji kaj čudnega sanja in se nekaj noči zapored zbuja, potem pa to premine. Sem pa vedno, ko se je zbudila prišla k njej in jo potolažila, potem pa sem jo nekako zamotila, da je zaspala nazaj. Mi je že skoraj zmanjkalo idej. Včasih sem ji dala v roko kakšno mojo stvar in jo prosila naj jo čuva, da mi jo bo jutri dala in je vžgalo. 

Saj bo, odraščajo pač in se vedno bolj zavedajo sveta okrog sebe, ponoči pa se jim "dogaja".

Lahko pa ga vprašaš, kaj je narobe... včasih ti lahko pove in hitro najdeš rešitev. Če ga je strah, naj si izbere kakšno najljubšo oigračko, da ga bo čuvala... ali pa si izmisliš kakšno zgodbico...

Naša bučka se je bala strahca, pa sem ji rekla, da če pride, ga mora samo požgečkati in bo zbežal stran... potem je nekaj dni vadila žgečkanje na meni. user posted image

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.2.2008 20:42:14   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: žanai

Ojla!

Lahko pa ga vprašaš, kaj je narobe... včasih ti lahko pove in hitro najdeš rešitev. Če ga je strah, naj si izbere kakšno najljubšo oigračko, da ga bo čuvala... ali pa si izmisliš kakšno zgodbico...

Naša bučka se je bala strahca, pa sem ji rekla, da če pride, ga mora samo požgečkati in bo zbežal stran... potem je nekaj dni vadila žgečkanje na meni. user posted image

Pri nas je velik problem, ker še ne govori - vsak dan je kakšna nova beseda, ampak da bi pa povedal, kaj je narobe, pa še ne zna. user posted image Joj, jaz bi bila presrečna, da bi mi povedal, da se boji strahca - bi potem vsaj vedela kako reagirati in mu pomagati.

Lp A

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.2.2008 20:43:22   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: Majabo

tudi naš "skoraj 3 letni" korenjak ima enake probleme
sicer je nespeč že od dojenčka ampak tako kritično pa še ne....
sedaj noče sam zaspati, jok se začne že ko se oblačimo v pižamo
potem pa solze in dretje....res gre ogromni zivcev

ima plišasto živalico, avte v postelji, kar želi pač, ob postelji pa mu gori solna lučka

pa nič ne pomaga

user posted image

upam na boljše čase

No, potem ste na istem - welcome to the zombi club... user posted image

Jaz imam podočnajke do tal.

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

se vam zdi?
cupacups

kaksno je vase misljenje o nasih politikih?

se jim neda ubadat z nami smrtniki (29%)

radi nastopajo na tv oddajah in obljubljajo vse , naredijo nic (65%)

se trudijo (4%)

veliko so ze naredili (2%)

Število vseh glasov: 256

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!