sabinaj
|
Tudi jaz sem zagovornica tega, da dojenčka ne moreš navajati na spanje, sploh pa ne čez dan! Pomembno je, da ti spi ponoči - to se mora navadit preko obreda kopanja, umivanja in iste rutine vsak večer. Podnevi pa se jim preveč dogaja, da bi spali na ukaz. Sama sem ugotovila, da je brezveze, če se sekiram, kdaj bo zaspala in ali bo...ampak, da se sprijaznim s tem, da če bo, pač bo, če ne pa ne. Vmes pa si poskušam organizirati čas tako, da opravim, kar pač moram takrat ko spi. Sicer se pa držim tega, da pač punčko vključim v dogajanje, pa če je to lupljenje krompirja ali sesanje stanovanja. Kadar je zaspana, pa noče zaspati, imava edini problem to, da je ful tečna in takrat je vsako siljenje vanjo preveč - takrat najbolj pomaga, da jo malo ponosim, kaj nežno zapojem, pa potem ponavadi zaspi v svoji posteljici. Spi pa včasih tudi samo 15 minut. Ampak tukaj ni enotnega odgovora za vse dojenčke - vsak je edinstven in ima svojo formulo. Pa še to - kadar mi res ne rata je uspavati, jo napokam v voziček, pa greva ven, tudi za uro ali dve in spi kot ubita. Sprehod koristi njej in meni, pa še spi mi ves čas. Edino bedna je ta zima, ki se mi zdi, da je letos noče biti konec!
|