|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje
6.1.2011 8:42:43   
Diva1
Dekleta na pomoč.

Moja skoraj štirimesečnica zvečer ne zaspi pred enajsto uro zvečer. Vsak dan je ista rutina ob sedmih kopanje potem hranjenje in če nama rata potem zaspi za pol urce do pol devetih in potem je do ensajtih kot čukec. Tudi podnevi ne spi skoraj nič po eno uro dopoldne in eno popoldne. Jaz sem že čisto na koncu z močmi in energijo, ko ona zaspi se jaz stuširam in malo pospravim, ko grem spat je ura ena in mala je nato kmalu že pokonci za hranjenje. Zjutraj pa je ob sedmih pokonci polna energije jaz pa komaj še živim. Zaspi pa itak ne sama od sebe ampak v naročju pa ne smem sedet ampka moram hodit in to postaja čedalje težje. Če jo dam na pol zaspano v posteljo se čisto razbudi in tako dere, da je na koncu že modra v obraz in čisto brez zraka.  Kaj naj naredim, da bo zaspla prej?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje
6.1.2011 8:56:07   
sabi
to so pa naši nagajivčki, tisti mamici, ki ne zajoka, da je učno prvo leto, ji jaz lahko samo čestitam, ker je to že redkost.To bo treba potrpet, mi smo do petega meseca imeli tako rutino, potem je pa iz danes na jutri, meni nič, tebi nič, začela spati in to brez guganja in nošenja, pa nismo nič spremenili, zdaj je stara dve leti in jo damo spt še čist zbujeno, ampak ona se sama potrudi in zaspi.pri tako majhnih, mogoče lahko probate s kakšno pomirjajočo pesmico in jo imejte v naročju, vendar sede in ugasnite luči, to pa naredite po kopanju, ko je otrok najbolj izmučen in takrat ga je najlažje uspavat, podnevi se bo moral tudi navadit na svetlobi zaspat, da ne boste kasneje imeli problemov.Upam, da vam bi uspelo.

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje
6.1.2011 9:11:02   
Barbara_L
Par konkretnih nasvetov, ki so nam pomagali:
-kopanje
-hranjenje
-petje ene in iste pesmi (+ nošenje, tud nam spal na rokah)
-mehka odeja
Dopišem, če se še kaj spomnim. Sedaj ima naš korenjak 8 m in spi po metodi Spi dete, spi.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje
6.1.2011 9:39:34   
K_a_t_i
Najprej spremeni tole - stuširaj se, ko je budna (saj verjetno nisi ves dan sama z njo? - tudi če si - tistih 5 minut bo že zdržala; tudi kuhat boš morala, ko bo budna, saj se hmalu začne GH), pospravljaj in kuhaj, ko je budna, ob 23h pa je zadnji vlak, da zaspiš tudi ti.
Mogoče poskusiš prebrodit še tisto vmesno krizo med predspanjem in spanjem - TAKOJ, ko se začne oglašat, jo daj k sebi v posteljo, jo podoji, daj dudo (ne vem če jo ima) bodi poleg nje in ko zaspi nazaj, jo preloži v svojo posteljico.
Je pa tudi naš (zdaj 7,5 mesečnik) tak, da mora pred glavnim spanjem obvezno pol urice odderemat - to je običajno med 18 in 18:30 - potem pa steče okrog 19h večerja, malo igranja, kopanje, dojenje in spanje. Če tiste pol urce spanca prej ni, potem pa tudi za noč ne bo spal. Smešno, ampak tako je. Lažje zaspi, če je spočit.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 6.1.2011 9:41:51 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje
6.1.2011 12:11:26   
beba1912
Pri nas je bilo popolnoma isto! In to ravno okoli te starosti kot je tvoja. Do enajstih je nisem spravila spat, čez dan je parkrat zadremala. Nositi je sicer ni bilo treba, edino podnevi sem jo morala božati po glavi, da je zaspala. Tudi jaz sem lovila trenutke, ko je spala, da sem kaj naredila, pa sem kmalu videla, da to ne gre, tako da sem potem delala tako kot ti je že ena prej napisala-praktično vse sem delala, ko je bila budna. Malo se je itak že sama zamotila, veliko sem se pogovarjala z njo, ko sem recimo kuhala in je bila v ležalniku ipd.

Je pa naša potem enkrat kar čez noč obrnila ritem in je šla spat ob osmih zvečer in tako je še sedaj pri enem letu. Tudi dopoldansko in popoldansko spanje se je potem uredilo na nek ritem. Če se spomnim za nazaj si ne predstavljam, da bi sedaj hodila ob enajstih spat in te čisto razumem, da ti je naporno, meni je bilo takrat tudi. Jaz če sem bila fino utrujena, sem šla kar z njo mal odspat čez dan, pa še ona je takrat bolje in dlje spala, ker se je k meni stiskalauser posted image




(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje
7.1.2011 13:43:51   
Diva1
Da vam povem kaj je bilo to noč....Jo uspavam ob osmih in sem do desetih hodila v sobico jo crklala, dala še flašo in končno nam je ob desetih zaspala....takrat sva šla spat tudi midva z možem....se zbudim ob štirih zjutraj vsa vesela saj moj zlati otrok spi že tako dalgo...zbudim moža mu veselo povem kakko je pridna in mi on pove, da je bila pokonci ob enih, da ji je dal flašo pa ob treh se je zbudila, jo je samo malo pocrkljal in je zaspala naprej.... JAZ NISEM SLIŠALA NIČ....tako me je zdelalo vse to, ponavadi se prebudim takoj ko začne jamrat to noč je pa začela jokat pa se nisem zbudila....kakšna mama sem grozna da ne slišim otročka kako joka.... Ne vem kdaj nam bo uspelo...bila je pa popoldne pokonci od treh popoldne pa skos do osmih, pa bili smo tudi zunaj sem res mislila, da bo takoj zaspala in spala vsaj dve urice od osmih naprej...

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje
7.1.2011 21:54:12   
beba1912
Jest mislm, da zarad tega ker enkrat nisi slišala otroka jokat, nisi slaba mama. To, da si tako trdno spala je po moje samo pokazatelj tega kako zelo si utrujena in rabiš več spanca. Sicer pa ne vem, zakaj je ne bi tvoj mož kdaj pa kdaj tako porihtal ponoči kot praviš da jo je sedaj?

Mala ima očitno tak ritem, ki ji ustreza in ki se bo po vsej verjetnosti še velikokrat spremenil. Tako da mislim, da nimaš kaj naredit, najprej poskrbi zase, da boš spočita.

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje
18.1.2011 19:17:53   
Lory
Pri nas smo imeli iste težave pri prvi hčeri. Zdaj pri sineku sva se odločila da se zgodba ne ponovi. Spimo od prvega dneva naprej. Star je 4 mesece. Ponoči spi in je na 4 ure. Ob osmih ga nesem v sobico, ga položim v posteljico pobožam in se odmaknem ven iz sobe. Prvo noč doma, se spomnim je mali nekaj godel in se napenjal, pa sem že rinila pokonci, pa me je mož ustavil in rekel kaj vstajaš saj samo gode in se napenja, pusti ga, saj ne joka. Najlepša mu hvala. Pri prvi hčeri sem tako vstajala na prvi zvok ki ga je spustila in vse se je samo še stopnjevalo, tako daleč da smo jo nosili po rokah da je zaspala.
Ne hvala, ne bi še enkrat. Mislim da je zelo pomembno da se otroček zvečer umakne v svoj prostor, kjer je tema in mir.

Kopam pa ga jaz vedno dopoldan, nikoli zvečer, ker ga to preveč utrudi in je takrat malo bolj nemiren in težje zaspi. Vsak otok pa je itak drugačen.

(odgovor članu beba1912)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje
19.1.2011 10:04:51   
amii
Lory, to je lahko reči. Vse je odvisno od dojenčka. Le kako boš pustil npr. novorojenčka, ki ima 24 ur na dan krče, da joka? Jaz svojega nisem mogla, prenosla sem ga 3 mesece cele noči in dneve, brez kakršnekoli pomoči in sedaj, ko je star 4,5 mesece ima "sadistično nočno rutino". Spat ob 189h, brez problemov, potem pa ob 9h:jesti, ob 23h:jesti, ob 1h: prmetavanje, jokanje (duda, obralanje na drugi bok...), ob 3h: jesti, ob 4h: jokanje, premetavanje (duda,cartanje...), ob 5:30: vstati.
Verjemite VSE, ama VSE sem poskusila (menjava ležišča, spanje pri meni, uravnavanje temperature v prostoru, drugače oblačenje, druge plenice, hranjenje z AM - drugače je dojen, držanje zvečer, da bi šel kasneje spat, kopanje v kopališču, da bi se utrudil,..... VSE....).
Mama mi je svetovala: ma pusti ga da joče. Aha,....., pustila 5 minut, pa je takšno dretje izustil, da sem se vstrašila da se mi zaduši in to ob 1h zjutraj. Za takšne šale nimam živcev.
Lahko je reči tistim, ki imajo neproblematične dojenčke

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje
19.1.2011 11:55:24   
Anonimen
Naš je tudi jokal od porodnišnice naprej. Pa sem se spomnila, ko sem na enem forumu zasledila link za dojenčke s krči, si prebrala knjigico in že vmes delala po njegovih navodilih. Do 8.t je mali spančkal sam v posteljici, celo noč! user posted image user posted image Zdaj spi od 22h do vsaj 7h, edino podnevi mi težko kaj zaspi (tako je že stalno), ker ga še vedno daje prebava

Knjigica je od dr. Karp, the happiest baby on the block. Tud na youtube-u so posnetki.

Je veliiika razlika, ko si vsaj malo odpočit.

(odgovor članu amii)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje
19.1.2011 13:44:59   
Diva1
Dekleta nam je uspelo...mala po kopanji ob pol osmih dobi flaško in ob osmih zaspi..... Par dni sem jo od osmih do devetih prenašala po stanovanju da je zasplal in ko se je zbujala do enajstih na vsak pet minut sem jo crklajala dajala dudo in smo prišli do njene ure pol enajstih ko je dobila in flašo in seveda zaspala do dveh-teh poočo. Sedaj zaspi ob osmih in današnjo noč se je zbudila ob enajstih sej ji samo dala mal čaja in dudo in je spala do dveh takrat je dobila flaško (ne dojim več, si pumpam in dodajam) in spala do petih ko je spet jedla ob osmih pa se dokončno zbudi, tako da sem vsaj malo dobila spanca in je takoj drugače, saj sem bolj spočita in pripravljena na njene "afnarije".

Kaj sva naredila????

Kolegica ima fantka starega osem mesecev do predraktim se je zbujal na dve uri potem pa sta ga dala spat v svojo sobo in sedaj spijo celo noč....tudi medva sva naredila isto, spi v svoji sobi ob sebi ima varuško tako da slišim vsak gib, ko se zbudi, če ne pomaga duda ji dam čaj če to ne pomaga dobi flaško z mleko je pa tudi res, da ponoči zelo malo poje, zato ji ne slilim mleka vskakokrat ko se zbudi....

Sem zelo zadovolna da nam je uspelo...je pa res otroci so si različni, moja mama pravi, da jaz nisem nič spala, ker spanca nisem potrebovala...želim vsem veliko sreče in upam da vam uspe...sicer pa ko nekaj uredimo se ponavadi pojavi nekaj drugega zaradi česar ne spimo...ampak tako je ko imaš enkrat otroke se posloviš od nekaterih stvari in med njimi je tudi počite in spanec....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Ime za hčerko
Tanja555

/

Ema (35%)

Pia (16%)

Zoja (27%)

Petja (6%)

Lea (13%)

Maksi (2%)


Število vseh glasov: 565

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!