|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje-katastrofa!!!
22.2.2010 17:40:28   
Čebelca10
Pozdravljene!

Naš malček je star 9,5 meseca in že od osmega meseca ne spi tako kot je prej... Prej je lepo zaspal v kinderpetu in spal skoraj celo noč, od osmega meseca je pa živa katastrofa. Ko zvečer zaspi ga dam v kinderpet, se zbudi po kakšni uri spanja in se dere na vec glas, vstane in na vsak način hoče ven. Ga vzamem k sebi mal pocartam in ko že spet zaspi ga dam nazaj v kinderpet-tokrat otpre učke takoj ko ga not položim... In tako prakticirama skoraj pol noči, potem imam pa jst tudi dovolj in ga prestavim v najino posteljo. Ampak tam ni nič boljše, zaspi, se po kakšni uri zbudi, vstane-še čist majav, ga pobožam, da glavo dol, potem pa spet gor, dretje.... Uglavnem ne vem več kaj naj naredim... Jst sm že čist metulava, mož ni pa nič boljši... Imate kakšno idejo?????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje-katastrofa!!!
22.2.2010 17:42:24   
Čebelca10
Pa še nekaj, tudi po dnevi ne spi veliko, največ kakšno uro pa še to morem bit zraven...

(odgovor članu Čebelca10)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje-katastrofa!!!
22.2.2010 18:28:08   
Katy78
Naš je vse od rojstva dalje ponoči zelo dobro spal. Ko se je pred 2 mesecema začelo isto kot pri vas (po uri ali uri in pol se je zbudil, sledilo je guncanje v naročju, če sem ga hotela odložiti, se je drl, ko sem ga po pol ure ali celo po eni uri končno lahko odložila, se je čez kakšno uro ali dve vse skupaj ponovilo, dokler ga nisem sredi noči vzela k nama, kjer je sledilo premetavanje, enkrat sem imela njegovo rito na glavi, drugič mi je vtaknil prst v usta ali nos, tretjič me je mahnil ali brcni - skratka groza, nič od spanja), so bili pri nas krivi zobki. Tako obsedeno stanje je trajalo ca. mesec in pol, prišli so pa kar 4 zobki. Zdaj spet lepo spi. Dokler ne pride nova pošiljka zobk.

Če ti je, kot praviš, do zdaj lepo spal, tako kot naš Nik, je po moje zelo verjetno, da so krivi zobki.

(odgovor članu Čebelca10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje-katastrofa!!!
22.2.2010 19:02:04   
salcka
naša punca je začela pridno spat, ko se je selila v svojo sobo.
prej se je znala zbujati tudi na 50 minut. na srečo brez joka, samo dudo sem ji popravila. vendar kljub temu sem se prebujala.
in sem jo pri 7 mesecih selila v svojo sobo, zvečer dala spat, zaprla vrata,... in končno mir.
zna pa pri tebi biti problem mogoče tudi to, da čez dan malo spi. vem, da je pri naši noč bolj nemirna, če nima svojega spanca čez dan (vsaj 2 uri)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje-katastrofa!!!
22.2.2010 22:28:53   
čili
mogoče revček podoživlja dnevno dogajanjeuser posted image .daj ga k sebi v posteljo že takoj in ne pusti da se sploh razburi. mogoče bo mirneje nadaljeval s spanjem. samo pazi-jest sem pri mojem potem mirno spala in ga imela v postli do 5.letauser posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje-katastrofa!!!
23.2.2010 8:40:57   
Čebelca10
v svojo sobo smo ga dali pa ni nič boljše. Da ga dam kr k sebi tudi nič ne pomaga, spi kakšno uro in nato dretje, vstajanje.... Res že ne vem več kaj bi... Tudi jst sm že čisto fertik... user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje-katastrofa!!!
24.2.2010 9:17:05   
KatMat
isti problem imamo...le da kdaj pa kdaj nam pa le uspe da jo odlozim brez da se predrami...in pol spimo kaksno urico ali pa dve...

(odgovor članu Čebelca10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje-katastrofa!!!
24.2.2010 17:57:37   
elevitka
Čebelca... pr nas je čist isto... star je 7 mesecev. Skoz spi pri meni v postelji zarad dojenja. Pri 2 mesecih je prespal noč... sem mislila amerika :) od takrat naprej pa se zbuja na vsako uro tuli kot zmaj, bog vari če mu pade duda iz ust, težko ga je uspavat. Na rokah zaspi ga položim v posteljo, pa že odpre oči in joče, tudi ko zaspiima zelo nemiren spanec se samo premetava in brca.

Pa smo probali že vse možno, od tega da smo ga manj pokrili v primeru da mu je prevroče, da je dobil bolj nasiten obrok pred spanjem, da smo ga ˝uvajali˝v spanjem z zatemnjenim prostorom, nežnim cartanjem in šepetanjem... da smo ga dali v kinderpet ... pomagalo ni nič.... še sedaj se zbujamo na eno uro... včasih še bolj pogosto. Tudi čez dan spi po pol ure včasih. Potem je po pol urah zopet siten in joče in si menca očke ker je spet zaspan... tako smo v začaranem krogu celi dan s sitnim otrokom ker se ne naspi... jaz pa ne morem nič naredit.

Če jaz ležim ob njem me drži za nos, uho ali prst in večkrat preveri (odpre oči) če sem še ob njem. Če je dober dan nama uspe tako skupaj prespati maximalno 2 uri (to se zgodi 2 x na mesec mogoče).

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje-katastrofa!!!
24.2.2010 19:37:41   
tanja1980
boze mili,


pol se pa jaz bunim....
prav sočustvujem s tabo, moja je tečka sicer, vendar spi ponoči, če ze podnevi ne gre glih gladko...

kar se pa tice dudic je pa pr nas tako, da jih ima v kinderpetu vsaj 5, da jo takoj najde ce jo izgubi, da ne rabim vstajat ...user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje-katastrofa!!!
24.2.2010 19:51:05   
mateyka
Če ti je, kot praviš, do zdaj lepo spal, tako kot naš Nik, je po moje zelo verjetno, da so krivi zobki.


zelo verjetno. naša je bila dojenček iz knjige - lepo spala cele noči. ko so pa hodili ven kočniki je znala sred noči tako histerijo z jokom narest.
a si kaj bolj daje roke ali prste v usta?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje-katastrofa!!!
24.2.2010 20:19:48   
marjetica8
Naš že itak od rojstva ne spi, o tem ste verjetno že velik brale na tem forumuuser posted image . Sem pa zadnje čase začela opažat, da kadar ga v ustih nč ne matra čez dan, tudi ponoči boljše spi. Enkrat mu je celo ratalo prespat nočuser posted image . Ampak pa naše spanje zgleda tko, da dva dni spi in pol en teden ne spi (beri; se zbuja do 20krat na noč). Tko da jst ratujem vedno bolj sigurna, da jih matrajo zobki in je s tem povezano tudi spanje.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje-katastrofa!!!
24.2.2010 21:10:16   
elevitka
ja naš se slini in vse možno rine v usta že od tretjega meseca... pa je sedaj pri 7 še vedno brez zob ??? :/

_____________________________

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje-katastrofa!!!
25.2.2010 7:59:02   
mateyka
marjetica, res je to zelo individualno, ker enim ni nič, ko jim zobki ven lezejo, eni pa majo najmanj vročino.. ja, in eni se skoz slinijo, da morajo skoraj 2 prvi leti nosit slinček zaradi tega user posted image in eni pa nič - naša npr. se ni nikoli nič slinila. tako da res ni neko pravilo. skušamo pa malo pomagat čebelci in če bi bilo to očitna sprememba je čisto verjetno lahko to to (zobki - naša je grizla te prste ko zmešana takrat).

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje-katastrofa!!!
25.2.2010 14:16:49   
Nikki_Zoe
ola

spet jst
sem enkrat že pisala, kaj je pri nas pomagalo...
glasba za dojenčke od Raimonda Lapa
(pa seveda za mamico tudi - da nism živčna)
če se ponoči večkrat zbuja jo date čisto na potiho, da ima občutek da ni sam/a
dobiš jo pa na spletni strani od založbe panika, al pa v baby centrih al pa še kje


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 9:40:23   
Aniiita
A mislite, da je to zaradi zob? Naša Gea tudi pred spanjem zadnje čase ful joče (ima pa 4 mesece)..prav histerično zvečer..dopoldne pa nikoli, jo primem in zaspi, popoldne in zvečer pa kriza..bolj kot je pozno, bolj joče, zato sem jaz to povezala z utrujenostjo, ne z zobmi. Če jo dam spat joče, če jo nesem pod igralni lok joče..nič ji ni prav takrat, tako da res nevem kaj je to user posted image

Niki Zoe- a imaš prav tisti CD z uspavankami ali katerega drugega?

(odgovor članu Nikki_Zoe)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 9:47:46   
naja78
ojla.naj ti kar povem.dokler ne bodo vsi zobki uzuni bo tako.
probaj mu zvečer po večerji za foro dat žlico calpola,pa še fanj zobke namaži-calgel,dentanox.....pa boš vidla.
tipično za izraščanja zobk.pa ni rečen da če pr prvem ni imel problemov,da jih naprej ne bo.

naj te potolažim.nekje v praksi pri vsakem otroku približno traja kak mesec da zobek predere dlesen in pokuka ven.(nekje 14 dni,3 tedne,...).ZA VSAK ZOB.user posted image user posted image user posted image

nasvet; mirni živci,naj vstaja tudi očka,namaži mu zobke s katero kremico,da se zbuja vsaj na 3,4 ure ne na 1 uro,pa ko bo res hudo tudi kak calpol,paracetamol.

je pa res da v tem obdobju,otrok nekako tudi dozoreva in mu več ne zadošča tisto kar delamo z njim od rojstva pa do 6 meseca.postaja zahtevna osebnost iz dneva v dan,vedno bolj razigrana,veddno bolj nagajauser posted image user posted image ,zahteva svoje,postavlja meje,.....odvisno tudi od karakterja.

važen je red,ki je vedno enak,ni odstopanja,ni cincanja do onemoglosti,in ko je dost je dost.
kaki uspavanke,in bla bla,........ja eni že,....ampak redki.user posted image

se strinjam z mateko.!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 10:40:16   
Čebelca10
Hvala vsem za odgovore.... Aja tudi mažemo z calgelom... Upajmo da so res samo zobki...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 11:36:56   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: naja78
ojla.naj ti kar povem.dokler ne bodo vsi zobki uzuni bo tako.
probaj mu zvečer po večerji za foro dat žlico calpola,pa še fanj zobke namaži-calgel,dentanox.....pa boš vidla.
tipično za izraščanja zobk.pa ni rečen da če pr prvem ni imel problemov,da jih naprej ne bo.


naja78, calpola pa ne bi tako dajala, razen če je res kriza. ker to je le paracetomol in jaz ga dam samo, ko je nuja. naša npr. niti ni mogla nikoli tega sirupa jemat, ker je mela krče po njem - in to tako da je jokala user posted image smo bili vedno na svečkah. na švedksem sploh ni sirupa za dobit - itak, tako da..
torej, imho calpol samo ko je kriza. je le droga in ledvice tako malih dojenčkov jaz ne bi matrala, če res ni potrebno..

ja, zobki so cela znanost user posted image

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 11:46:03   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: naja78
ojla.naj ti kar povem.dokler ne bodo vsi zobki uzuni bo tako.
probaj mu zvečer po večerji za foro dat žlico calpola,pa še fanj zobke namaži-calgel,dentanox.....pa boš vidla.
tipično za izraščanja zobk.pa ni rečen da če pr prvem ni imel problemov,da jih naprej ne bo.


naja78, calpola pa ne bi tako dajala, razen če je res kriza. ker to je le paracetomol in jaz ga dam samo, ko je nuja. naša npr. niti ni mogla nikoli tega sirupa jemat, ker je mela krče po njem - in to tako da je jokala user posted image smo bili vedno na svečkah. na švedksem sploh ni sirupa za dobit - itak, tako da..
torej, imho calpol samo ko je kriza. je le droga in ledvice tako malih dojenčkov jaz ne bi matrala, če res ni potrebno..

ja, zobki so cela znanost user posted image




se strinjam. Kaj vam pa je, kar tako zdravila dnevno dajat otrokom? Mislim....ko bo pa res treba, pa prijelo ne bo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 11:49:39   
ronja
Podpis. kadar rastejo zobki, pač ne spiš - to je moja znanostuser posted image .

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 12:41:53   
Aniiita
naja78- ma kaj je bilo pri vas tudi tako in smao zvečer?  meni še vedno ne gre skupaj zakaj samo zvečer user posted image

Pa hvala za tolažbo user posted image

user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 12:49:00   
poli*
Pri nas je tudi začela po 8 mesecih katastrofalno (ne)spati. To je trajalo do 14. meseca. Niso bili krivi zobki oz. karkoli drugega.
Obdobje pač user posted image . Upam, da se čim prej naspite.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 13:38:35   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Podpis. kadar rastejo zobki, pač ne spiš - to je moja znanostuser posted image .

Mi tud spet ne spimo user posted image . Stari smo 1 leto. Ven lezejo kočniki.
Pa sem se po novem letu tlele na forumu tko hvalila, kako smo začeli cele noči spat. Ne bom več!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 14:13:43   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: naja78
ojla.naj ti kar povem.dokler ne bodo vsi zobki uzuni bo tako.
probaj mu zvečer po večerji za foro dat žlico calpola,pa še fanj zobke namaži-calgel,dentanox.....pa boš vidla.
tipično za izraščanja zobk.pa ni rečen da če pr prvem ni imel problemov,da jih naprej ne bo.


naja78, calpola pa ne bi tako dajala, razen če je res kriza. ker to je le paracetomol in jaz ga dam samo, ko je nuja. naša npr. niti ni mogla nikoli tega sirupa jemat, ker je mela krče po njem - in to tako da je jokala user posted image smo bili vedno na svečkah. na švedksem sploh ni sirupa za dobit - itak, tako da..
torej, imho calpol samo ko je kriza. je le droga in ledvice tako malih dojenčkov jaz ne bi matrala, če res ni potrebno..

ja, zobki so cela znanost user posted image



Takrat, ko smo imeli skoraj 2 meseca cele noči žurko zaradi 4 zobkov, ki so prišli v roku enega meseca, mi je sodelavka rekla, da naj mu dam pred spanjem Calpol. Sem mu ga dala, pa se je čez 2 uri spet zbudil, potem sem mu ga po naslednjih 2 urah, ko se je spet zbudil, spet dala, pa se mi je spet po manj kot 2 urah zbudil. Očitno nam tudi Calpol ne pomaga, ko grejo zobki ven. S Calgelom pa mulc ne pusti namazat, sem probala v spanju, pa me je v spanju tako šavsnil, da mu nisem več mazala. Če pusti, namažem, drugače pa ne.

Sicer pa se strinjam, ne moreš Calpol dajati kar preventivno noč za nočjo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Spanje-katastrofa!!!
26.2.2010 15:15:20   
naja78
ojla.
ja calpol pr nas ne dajemo kar tako,oz ga nismo.
sedaj pa sploh imamo daleron junior.user posted image zakon.

jaz si samo tole prevedem: če mene močno začne boleti glava,vzamem lekadol.tudi nosečnosti.ne jem tablete kot za stavo,ampak ne čakam da bi bilo še 1000x hujše in bi mogla na koncu kaj še močnejšega vzeti.
nam je odleglo.sploh pa je res calpol paracetamol,ampak popolnoma varen.in če ga 2x  na mesec vzame otrok ledvice ne bojo fuč.to smo se še mi na pediatrji učili.user posted image

pač eni se striktno izogibajo zdravil in jih bojo pojedli ko bo že zelooooooo hudo.pač.
tako je mnenje.pri nas če je bilo hudo,sem mu tudi svečko že dala.
pa nimam slabe vesti.vsaka pač ve zase.da pa ne bo pomote,pitam pa ga z zdravili NE.
sedaj prvič po 9 mesecih,od 2,5 leta,je dobil daleronček,ker je imel virozo(kake 3x na dan).

nevem,meni se otrok smili,če vidim da bi mu kaj proti bolečinam pomagalo.in največkrat je kar prav.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




zanositev
Lelly28 RR

kako hitro vam je uspelo zanostiti?

v prvem mesecu (52%)

v pol leta (24%)

v enem letu (10%)

po več letih (14%)


Število vseh glasov: 21

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!