|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spalni obred
25.12.2004 15:16:00   
kiki.l
No končala sem z branjem Otroškega spanja in zdaj sem se lotila sestavljanja spalnega obreda.
Naštela sem
- kopanje:muca:
- masiranje:muca:
- branje knjig:muca:
- crkljanje:muca:
- petje pesmice:muca:
- poslušanje pravljice:muca:

in potem me počasi zmanjka.
Imate še kakšno idejo.
Zanima me kako uspavati otroka, razen da sesa, se ziblje ali pa leži in se ga počasi uspava. Čim več stvari.
Kaj naredite za dnevno spanje in kaj za nočno?:muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Spalni obred
25.12.2004 16:56:21   
Jančika_
Pri nas gre zvečer takole:

:racka: slačenje na previjalni, mami poje Hudega pesjana (ati bo popenil, mali pa se še vedno reži ko zmešan - lahko da se dela norca:)- ), malo telovadbe

:racka: kopanje

:racka: fenanje (mali kar gode zraven), mazanje pregibov z oljem (najbolj zanimiva je flaška z oljem, tako lepo zelena in oranžna je), plenica

:racka: oblačenje bodyja in pižamice (največji sovražnik - oblačenje rokavov) - tu je ponavadi treba dat že dudo, obenem zatemnimo luči

:racka: dojenje, očke že lezejo skupaj

:racka: lubčka in v posteljico, pikopoko v rokice, dudo v usta, lučko ugasnit in ga pustimo samega

:racka: malo gode, včasih je treba dat še enkrat dudo, ponavadi zaspi v petih minutah

Podnevi - ko postane zaspan, ga položim v posteljico, duda, pikapoka, ponavadi 10 minut jamranja in premetavanja pikepoke, še popravit dudo in spi. Pikopoko si najraje da na obraz.

Od začetka sva ga nosila po rokah, da bi ga uspavala, pa je samo tulil. Na srečo sva ugotovila, da hoče zaspat sam in od takrat z uspavanjem ni problema.

(odgovor članu kiki.l)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Spalni obred
25.12.2004 19:08:19   
puri
Jančika, pri nas je čist isto,samo,da nimamo pikapoke:)!

Kiki,tebi pa ne znam pomagat! Pri mojem prvem:duda:,smo imeli tudi velike probleme,ni hotel zaspat drugače,kot v naročju in še danes,ko je star že več kot 2 leti, nikakor noče zaspat sam,tako da smo obupali in sedaj zaspi kar v dnevni na kavču,takrat,ko ga zmanjka! Stuširamo ga,nato poje,popije mleko,umije zobe(včasih je tako zaspan že po mleku,da ko ga spije,kar na kavč pade in v trenutku zaspi)!

Pri meni je bila razlika ta,da je bil tavečji,že od rojstva preveč v naročju,vsi so ga crkljali,tako da je skoraj vedno zaspal pri nas v naročju,pa še potem,ko je že zaspal,ga nisem takoj odložila v posteljo- seveda,bil je prvi!
To napako sem si dobro zapomnila in pri drugem sem delala čisto drugače- ko je imel za spat,je sledilo previjanje,dojenje in nato v posteljo!

Lp,pa veliko sreče pri uspavanju
:muca::muca::muca:

(odgovor članu kiki.l)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Spalni obred
25.12.2004 20:56:27   
kiki.l
Tudi Zigi je na začetku zaspala sma, potem pa so se začeli krči in ni šlo več drugače kot z zibanjem. Zdaj poskušam rešit kar se da.
Sem na začetku in moj optimizem je na višku.
:sloncek:

(odgovor članu kiki.l)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Spalni obred
25.12.2004 21:05:04   
Jančika_
Kiki:bravo:. Sej bo, sam da je optimizem! In vztrajnost.

(odgovor članu kiki.l)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Spalni obred
25.12.2004 22:19:21   
Anonimen
S Tiborjem se umijemo v kopalnici obraz, zobe, rito, noge, damo gor pleničko in gremo v dnevno. Tam oblečemo pižamo, mu dam kakav v flaški, ga popije, se vleže, malo poleži in potelovadi, lučko imamo prižgano samo v kuhinji, malo gledava TV in ga božam, potem pa največkrat že kar sam reče gremo spat. Pa gre spat v svojo sobo v svojo posteljico, njegovo pribežališče, prižgemo lunco in po novem dve lučki, potem moram obvezno še enega lubčka poslati od vrat in še reče, da ne bo spal, takrat moram obvezno reči O.K., ne ni treba, in grem ven, on pa lepo zaspi. Z miško in dudo in živalskim vrtom v postelji seveda.

(odgovor članu kiki.l)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Spalni obred
25.12.2004 23:34:46   
frutka_
9nebesaDnevno spanje:9nebesa

-položim ga v posteljico, ko vidim da si mane očke, to je okrog 10-ih dopoldan, zaspi brez panike. Pred tem poskrbim da je sit in previt pa lepo se pocartava in povem mu, da bo po spancu boljše volje...:love:

-nočno spanje pa je igra na srečo! Običajno zaspi brez problema. Najprej malo jamranja. Takrat vem, da je čas za kopanje. :bravo:Nato sledi razvijanje plenice in veselo pobrcavanje v moj trebuh(pa ne da bo kje nogometaš?!). Nato se v hipu slaba volja sprevrže v boljšo, ko zagleda banico. V bani takooo nori...poskrbi, da je moker VSAK&VSE,ki nima oblečenega neoprena.:angel: Nato jamranje, ko ga nesem na previjalno in že skoraj jok ko ga oblačim (ta del sovraži!). Sledi dojenje in nežno prigovarjanje naj zaspi....jaz pa poleg...hehehe...torej običajno ga položim v posteljico zaspi v 5-ih minutah. Se pa je že zgodilo, da dalj časa pojokava (ne vem zakaj?) in nato utrujen zaspi. Imate kakšen možen razlog za jok brez razloga???Lahko izključim lakoto, mokroto, krčke!
Glede uspavanja ti težko svetujem, ker se pri nas to kar spreminja v določenih obdobjih. V začetku, ko je imel krče je kar hudo jokal in smo ga resnično nosili vsak dan, da je zaspal. Nekateri so rekli, da bo razvajen..ampak njega je bolelo. Naenkrat je to obdobje bilo končano in je bil mir z večernim spanjem, zdaj pred prvim zbčkom pa je bil spet malce nemiren. Še posebej zvečer, ko se je zbujal potem, ko je že zaspal in prav milo jokal...upam, da bo to minilo. Sicer pa ima tale moj mali lump jok in smeh v istem mehu. Najprej predirljiv jok (ima full moški glas!) in nato smeh...pa to je tako hecno!

LAHKO NOČ!:sloncek:

(odgovor članu kiki.l)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Spalni obred
26.12.2004 12:56:53   
kiki.l
Glede joka brez razloga sem brala, da je lahko tudi sproščanje dnevnih napetost. Vsekakor ni brez razloga je puščanje ventilov.
Zigi včasih pred spanjem joka, ker jo nekaj ustraši (ponavadi hrup). Zgleda, da so takrat bolj občutljivi.

(odgovor članu kiki.l)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?