Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 9:37:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Zadnje čase od spodnjega soseda prihajajo čudni glasovi: av, boli, ne, veliko je kričanja in jokanja. Tega si ne znam pojasniti drugače, kot da sosed pretepa svojo partnerko. Osebno ju ne poznam, srečala sem ju mogoče dvakrat v 5.-ih letih, nazadnje prejšni teden, ko je ona ves čas odvračala obraz stran od mene, čez eno oko je imela potegnjene lase, tako da nisem videla morebitnih modrice. Vse skupaj mi je čudno in se mi obrača želodec, ko pomislim, kakšen tip živi pod mano. Kako naj ukrepam? Nesprejemljivo mi je že, da moški ženski primaže eno samo klofuto, kaj šele, da jo pretepa vsak teden. Premišljevala sem, da bi naslednjič poklicala policijo, vendar ne vem, ali ne bo to sprožilo še večjega nasilja. Nekaj pa moram narediti! Kakšni nasveti, izkušnje?
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 10:30:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Torej nekaj stori, ce moras.. Lahko pa prej tudi kaj vprasas sosedo... to bi bilo se najboljs..
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 10:36:30
|
|
|
|
Seven*
|
Jaz bi poklicala policijo. Definitivno. Naj ga malo prestrasijo.
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 10:45:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene je bivši mož tudi pretepal. Upala sem, da ne bo nihče poklical policije.V dno duše me je bilo sram, da to prenašam. Edina lažna uteha mi je bila, da drugi ne vejo. Pa čeprav so vsi vedeli. Če pokličeš policijo boš samo še bolj ponižala ženo, mož pa jo bo verjetno še bolj pretepal. Dokler ona sama ne poišče pomoči ne moreš nič.
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 10:56:27
|
|
|
|
mojcadamijan
|
Se strinjam s SEVEN
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 11:16:12
|
|
|
|
nejcko
|
Tudi jaz ood spodnjih sosedov slišim marsikaj, ko se ga stari napije. Zmerjanje, kričanje, ropot, kot da bi pohištvo frčalo po stanovanju, loputanje ... Soseda velikokrat nosi velika črna sončna očala (taka iz 70-ih let, ki zakrijejo pol obraza). Mi je grozno to poslušati in sem tudi že razmišljala, da bi poklicala policijo, potem pa ... Saj me je sram, ker tako mižanje in zatiskanje ušes pred nasiljem pri sosedih je pravzaprav DA nasilju, a po drugi strani nisem nikoli neposredno videla modric na sosedi, tako da pravzaprav ne morem zagotovo trditi, da jo res pretepa. Težko je, saj vtikanje v tuje življenje ni prijetna stvar, pa tudi, kako naj vem, da ne bi morebitno moje vmešavanje celotne situacije še poslabšalo.
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 11:22:02
|
|
|
|
tipka
|
Če imata otroke, jaz ne bi pomišljala, bi poklicala policijo! Vsak dan? Pokliči na policijo in vprašaj za nasvet, kaj lahko ti storiš. Ali pa pokliči med pretepom, po moje ji bodo oni povedali, da lahko gre v varno hišo in vse ostalo. Jaz vem, da ne bi mogla tega poslušati.
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 11:26:16
|
|
|
|
Špacka
|
V bloku, kjer sem prej stanovala, smo imeli oz. jo še imajo enako situacijo.Mož pretepa ženo prebližno enkrat na teden, dogaja se ponoči oz. proti jutru, ko pride domov.Situacija je enaka že nekaj let, s tem da sosedje kličejo policijo, pridejo, popišejo, malo umirijo situacijo in to je to. Zdaj je prišlo že tako daleč, da se nobenem več ne ljubi klicat, žal, ker žena ne naredi nič, ubogi je otrok, ki mora to kar naprej poslušat.
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 11:32:51
|
|
|
|
Sulfinija
|
Pozdravljena! Tak primer smo mi imeli v bloku,žal na našem nadtropju.Tale tiš je z zenkso delala marsikaj.Na motor jo je dal visoko nosečo jo odpeljal na eno njivo v koruzo,če ne bi kmet ravno takrat prišel svoj pridelek gledat bi jo tip tam ubil,ni je pustil rodit v porodnišnico tkole da se je naskrivaj odpeljala proti drugemu koncu Slovenije in tam rodila.Doma v stanovanju zjutraj ji je vse ven iz obraza kožo zgrizel in nato smo mnogokrat klicali policijo in so nam vedno rekli,da ne morejo nič dokler se kaj ne bo zgodilo.Enkrat smo spet poklicali in,ko je policija prišla sta se onadva na stopnicah začela pred policaji poljubljati in policaji so nas sosede le gledali in nam rekli ma kdo je nor mi ali vi,ali pa totadva se sedaj imata najbolj rada vi pa kličete,da jo tepe,...Prosim vas za take nas več več ne kličite nam je rekel jasno in glasno in tudi nikoli več nismo. Jaz na tvojem mestu ne bi nič klicarila naj sama rešita ker boš na koncu spadla ven kot ti prave budale smo bile. LP Mojca
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 11:55:39
|
|
|
|
CIPRESA
|
Ker nevem kaj je res in kaj ne bi jaz najprej šla nenapovedano k njej (se pač naredi francoza) nevem se sposodit karkoli sol, jajca,.....najbolje da naslednje jutro po kakem prepiru in najbolje ko je sama doma da najprej vidiš če so kake posledice na obrazu vidne. In če opaziš modrice bi pri naslednjem vreščanju zagotovo klicala. Take ženske včasih tudi ne vedo oz. si zatiskajo oči da bi lahko živele bolje in jim hodi po glavi samo to kje bodo pa pol živele in kdo jih bo živel. Če pa bo sama dopustila kljub posredovanju policije da se tip še naprej nad njo izživlja potem si pa nemočna in ti in policija.
|
|
[Brisano sporočilo] 4.2.2006 15:07:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 15:12:56
|
|
|
|
ronja5
|
Tako kot je rekla Cipresa!! Na list papirja napiši tel. številke varne hiše, in drugih takih institucij za pomoč ljudem v stiski in ji ga pusti na mizi.
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 15:15:31
|
|
|
|
KIRA
|
seveda ukrepati!! jaz ne bi niti za 1 moment oklevala: prijava policiji, pa svojo pomoč ji ponudi. ona se najbrž moža preveč boji, da bi kaj naredila. Lp
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 15:21:33
|
|
|
|
paris
|
Žalostna zgodba Radha. Strinjam se s tabo kar se pomoči tiče. Tudi jaz pomagam samo tistim, ki me za pomoč prosijo. Žal, ampak tako je. Se mi je že zgodilo, da sem jaz izpadla " ta usrana", ker sem hotela nekomu, ki me za to ni prosil, dobro. In to v družini. Tako, da sem se samoiniciativni pomoči v bodoče odpovedala. Kot sem rekla, žal!!!
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 4.2.2006 17:47:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer nevem kako je v tem primeru,vendar je treba ukrepati...vendar le tako da bo policija imela dokaze da jo mož res pretepa!Ker drugače bo zaprt mogoče za 48ur pa kakšno kazen bo dobil,to bo pa vse!Če pa bodo vidni dokazi o fizični zlorabi,potem lahko dobi prepoved prebliževanja ali kaj takega! Odvisno je tudi od tega kaj bo žena rekla,ko bodo policaji prišli?Njej bi bilo treba pojasniti da se lahko zaščiti le v primeru da ga prijavi! V večinih priimerih je zlorabljenega strah povedati in lažejo policiji da se zavarujejo! Poznam pa primer ko je žena tepla moža in to pred otrokom...in je potem ona poklicala policijo in rekla da jo je on tepel.On je bil ves popraskan in krvav na njej pa nič.Pa je policija njega prijavila, pa čeprav je otrok govoril da je mamica očija tepla!takrat sicer ni bilo nič,vendar je pri ločitvi on zaradi tega izgubil skrbništvo nad otrokom,ona pa zdaj jezo in vse spravlja na bogo punčko. CSD za očete čisto nič ne naredi,za otroke pa še manj.
|
|
|
|
RE: Sosed pretepa ženo - ukrepati ali ne? 6.2.2006 12:21:34
|
|
|
|
Nixxon
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja5 Tako kot je rekla Cipresa!! Na list papirja napiši tel. številke varne hiše, in drugih takih institucij za pomoč ljudem v stiski in ji ga pusti na mizi. Za začetek je to najbolje. Zelo diskretno (da naujo sosedje govoril ).
|
|
|
| Stran: [1] |
OTROŠKA OBLAČILAKAJ VAS PREPRIČA ZA NAKUP OTROŠKIH OBLAČIL?CENA (
22%)
VRSTA BLAGA (
22%)
DESIGN (
8%)
SAMO DA JE POCENI (
4%)
BRAND (
0%)
KVALITETA (
45%)
Število vseh glasov: 51Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!