Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 23.1.2010 23:57:23
|
|
|
|
baguSka
|
Aja pa se to: zaposlena je po kolektivni pogodbi za obrt in podjetništvo. Baje naj bi v negospodarski panogi (pise) kr avtomatsko ze nakazal...brez da bi zaprosil...
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 23.1.2010 23:58:08
|
|
|
|
Belika
|
Mislim da dobra volja. Odvisno kje dela v gospodarstvu ali negospodarstvu, se zelo razlikujejo zneski. Jaz sem v JU namreč dobila 500€, kolegica v eni firmi pa 80€ za daljše obdobje....
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 23.1.2010 23:59:50
|
|
|
|
baguSka
|
Aha po zakonu pa ne pripada al kuko?
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 24.1.2010 0:00:04
|
|
|
|
Belika
|
Si me prehitela z odgovorom.... drugače sama sem mogla en dopis napisati in priložiti mnenje komisije (v JU), pomoje najbolje, da prebere njihovo kolektivno pogodbo, samo kolikor imam jaz v spominu niso dolžni dati (sem nekje 75% prepričana...)
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 24.1.2010 0:07:32
|
|
|
|
baguSka
|
Ja v kolektivni baje nic o tem ne pise.. A kje ves kje bi se ona lahko to pozanimala?
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 24.1.2010 0:21:52
|
|
|
|
Gina
|
Jaz vem da v šolstvu to obstaja. Delodajalec dobi od ministrstva denar za te zadeve, kot je dogovorjeno, meni se zdi da kar v kolektivni pogodbi. Ne da avtomatsko, spomnit ga mora nekdo na to, pri nas ga sindikalni zaupnik, ali pa kar delavec sam. Če ne pomaga ustno, ga lahko spomni tudi pisno.
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 25.1.2010 13:46:50
|
|
|
|
baguSka
|
Aha. Hvala obema za odgovor. Ampak kje pa se da zvedet tocno ali ti pripada ali ne?
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 25.1.2010 13:57:27
|
|
|
|
itata
|
takole piše v tej KP za obrt in podjetništvo: 46. člen (solidarnostna pomoč) (1) V primeru smrti delavca pripada njegovim ožjim družinskim članom solidarnostna pomoč v višini ene povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece. (2) V primeru smrti ožjega družinskega člana, ki ga je delavec vzdrževal, pripada delavcu solidarnostna pomoč v višini polovice povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece. (3) Ožji družinski člani iz prejšnjih odstavkov so: zakonec, zunajzakonski partner, otroci, posvojenci, pastorki in starši, če jih je delavec dolžan preživljati. (4) Na predlog (reprezentativnega sindikata lahko izplača delodajalec solidarnostno pomoč delavcu v višini ene povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece v primeru težje invalidnosti, ki je posledica nesreče pri delu ali poklicne bolezni in zaradi katere je delavcu priznana pravica do dela na drugem delovnem mestu ali pravica do krajšega delovnega časa od polnega. (5) Delodajalec lahko delavcu izplača solidarnostno pomoč v višini ene povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece v naslednjih primerih: – neprekinjene bolezni, ki traja najmanj šest mesecev, – elementarne nesreče, ki je prizadela delavca. (6) Solidarnostno pomoč delodajalec izplača ob nastanku primera iz prvega in drugega odstavka tega člena oziroma najkasneje v 30 dneh po nastanku primera. (7) Solidarnostna pomoč iz četrtega odstavka je enkratna pomoč, ki se izplača ob priznanju pravice do dela na drugem delovnem mestu ali pravice do dela s krajšim delovnim časom od polnega. (8) Solidarnostna pomoč iz prve alinee petega odstavka se lahko izplača največ enkrat v letu, v katerem se izpolni pogoj za njeno pridobitev
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 25.1.2010 14:08:38
|
|
|
|
baguSka
|
U hvala itata!!! No, po temle kar tuki pise, ji torej ne pripada nic... sicer kot vem je bila doma 4 mesece, zdej pa hodi delat, ampak za polovicni cas. Torej ji tole ne pripada.
|
|
|
|
RE: Solidarnostna pomoč - bolniška 25.1.2010 14:48:47
|
|
|
|
itata
|
žal ne. je pa zelo odvisno od delodajalca. poznam primer podjetja z več kot 300 zaposlenimi in eni delavki, ki je pač povedala svojo socialno težavno zgodbo in je bila potem še nekaj časa na bolniški, vsako leto nakažejo še nekaj dodatnega denarja (ne vem recimo pol plače enkrat letno)... sklepam pa, da je to bolj izjema kot pravilo pri nas kar se gospodarstva tiče. državna uprava izplača, ker jim v kakšnem pravilniku piše, da morejo...
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?