|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Solidarnostna pomoč - bolniška
23.1.2010 23:53:37   
baguSka
Za mojo sestricno sprasujem, in sicer me zanima (ce kdorkoli ve), ce je solidarnostna pomoc,ki naj bi jo dobil od delodajalca po treh mesecih bolniske zadeva, ki naj bi jo moral dobit po zakonu ali je to njihova dobra volja??

Hvala za vsak odgovor.

In ce kdo ve, na koga se obrnt da bi to vedu?

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Solidarnostna pomoč - bolniška
23.1.2010 23:57:23   
baguSka
Aja pa se to: zaposlena je po kolektivni pogodbi za obrt in podjetništvo.

Baje naj bi v negospodarski panogi (pise) kr avtomatsko ze nakazal...brez da bi zaprosil...user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2010 23:58:08   
Belika
Mislim da dobra volja. Odvisno kje dela v gospodarstvu ali negospodarstvu, se zelo razlikujejo zneski. Jaz sem v JU namreč dobila 500€, kolegica v eni firmi pa 80€ za daljše obdobje....

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2010 23:59:50   
baguSka
Aha po zakonu pa ne pripada al kuko?

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2010 0:00:04   
Belika
Si me prehitela z odgovorom.... drugače sama sem mogla en dopis napisati in priložiti mnenje komisije (v JU), pomoje najbolje, da prebere njihovo kolektivno pogodbo, samo kolikor imam jaz v spominu niso dolžni dati (sem nekje 75% prepričana...)

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2010 0:07:32   
baguSka
Ja v kolektivni baje nic o tem ne pise.. A kje ves kje bi se ona lahko to pozanimala?

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2010 0:21:52   
Gina
Jaz vem da v šolstvu to obstaja. Delodajalec dobi od ministrstva denar za te zadeve, kot je dogovorjeno, meni se zdi da kar v kolektivni pogodbi. Ne da avtomatsko, spomnit ga mora nekdo na to, pri nas ga sindikalni zaupnik, ali pa kar delavec sam. Če ne pomaga ustno, ga lahko spomni tudi pisno.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2010 13:46:50   
baguSka
Aha. Hvala obema za odgovor. Ampak kje pa se da zvedet tocno ali ti pripada ali ne?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2010 13:57:27   
itata
takole piše v tej KP za obrt in podjetništvo: 46. člen

(solidarnostna pomoč)
(1) V primeru smrti delavca pripada njegovim ožjim družinskim članom solidarnostna pomoč v višini ene povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece.
(2) V primeru smrti ožjega družinskega člana, ki ga je delavec vzdrževal, pripada delavcu solidarnostna pomoč v višini polovice povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece.
(3) Ožji družinski člani iz prejšnjih odstavkov so: zakonec, zunajzakonski partner, otroci, posvojenci, pastorki in starši, če jih je delavec dolžan preživljati.
(4) Na predlog (reprezentativnega sindikata lahko izplača delodajalec solidarnostno pomoč delavcu v višini ene povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece v primeru težje invalidnosti, ki je posledica nesreče pri delu ali poklicne bolezni in zaradi katere je delavcu priznana pravica do dela na drugem delovnem mestu ali pravica do krajšega delovnega časa od polnega.
(5) Delodajalec lahko delavcu izplača solidarnostno pomoč v višini ene povprečne mesečne plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece v naslednjih primerih:
– neprekinjene bolezni, ki traja najmanj šest mesecev,
– elementarne nesreče, ki je prizadela delavca.

(6) Solidarnostno pomoč delodajalec izplača ob nastanku primera iz prvega in drugega odstavka tega člena oziroma najkasneje v 30 dneh po nastanku primera.
(7) Solidarnostna pomoč iz četrtega odstavka je enkratna pomoč, ki se izplača ob priznanju pravice do dela na drugem delovnem mestu ali pravice do dela s krajšim delovnim časom od polnega.
(8) Solidarnostna pomoč iz prve alinee petega odstavka se lahko izplača največ enkrat v letu, v katerem se izpolni pogoj za njeno pridobitev

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2010 14:08:38   
baguSka
U hvala itata!!! No, po temle kar tuki pise, ji torej ne pripada nic... sicer kot vem je bila doma 4 mesece, zdej pa hodi delat, ampak za polovicni cas. Torej ji tole ne pripada.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2010 14:48:47   
itata
žal ne. je pa zelo odvisno od delodajalca. poznam primer podjetja z več kot 300 zaposlenimi in eni delavki, ki je pač povedala svojo socialno težavno zgodbo in je bila potem še nekaj časa na bolniški, vsako leto nakažejo še nekaj dodatnega denarja (ne vem recimo pol plače enkrat letno)... sklepam pa, da je to bolj izjema kot pravilo pri nas kar se gospodarstva tiče. državna uprava izplača, ker jim v kakšnem pravilniku piše, da morejo...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2010 14:50:45   
baguSka
aha.. no hvala za tako podrobne informacije... ji bom posredovala al pa ji bom dala kr za prebrat.

Hvala se 1x.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?