Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 9:10:57
|
|
|
|
rosen
|
Dodaj sok pomaranče ali grenivke!
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 11:59:06
|
|
|
|
Mikica
|
Meni tudi ni bil všeč okus rdeče pese, piti pa sem morala zaradi pomanjkanja železa, pa sem potem poskusila s sirupom Endovital (sok rdeče pese in med), pa je bilo veliko boljše.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 13:48:06
|
|
|
|
Naja30
|
Iztisni sok pomaranče ali grenivke (jaz dam vsako po eno) in zmešaj s sokom rdeče pese. Zelo dobro!
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 15:36:57
|
|
|
|
eole
|
kateri sok pa kupujete? ali si ga same stiskate?
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 15:42:04
|
|
|
|
Markova
|
Jaz kupujem tistega od Hoferja. Stisni noter limono, pomarančo ali grenivko, skratka nekaj s c vitaminom. Zaradi okusa in učinka.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 15:43:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Itak ga moraš piti skupaj s kakšnim pomarančnim sokom, ker C vitamin pomaga pri absorbciji železa. Tak, zmešan, je pa čisto O.K.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 28.1.2008 16:04:05
|
|
|
|
Metuljček Cekinček
|
Hvala za nasvete! Bom poskusila kombinacijo s pomarančnim sokom.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 29.1.2008 18:21:27
|
|
|
|
karmar
|
Verjetno da je tudi v Hoferjevem veliko vitaminov, ampak jaz vseeno pijem Fructalovega, ker je bolj naraven. Mislim pa da če bi jedla kislo ( vloženo ) peso, bi blo isto. Meni osebno je ljubša.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 29.1.2008 18:39:24
|
|
|
|
hokejistka
|
Se pridružujem mnenju mikice. Meni je Endovital sirup zelo v redu. Pa mi je drugače rdeča pesa naravnost ogabna. Endovital sirup mi je pomagal že v nosečnosti. Sem imela hemeglobin ravno na meji in mi ga je uspelo s pomočjo tega sirupa zelo izboljšati, da ni ni bilo potrebno jesti železovih tablet. Po pordu sem ga pila 14 dni in sem zelo hitro okrevala. Sedaj sem 6 tednov po pordu in se počutim odlično. Dobi se ga v Sanolaborju in je kar precej drag. Meni je pomagal.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 30.1.2008 14:51:32
|
|
|
|
tweetek
|
Če ti rdeča pesa res ne paše, lahko ješ tudi suhe slive ali sihe marelice. Sem imela jaz tiud premalo železapa sem jedla marelice in se mi je izboljšal. Pese pa jaz tud ne ljubim preveč
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 31.1.2008 11:18:09
|
|
|
|
srček30
|
Probaj kupit svežo rdečo peso, jo skuhaj, ampak ne v vodi, na pari (najboljše če imaš tak lonec v katerem lahko kuhaš na pari (AMC ali Tefal). pol pa tisto kuhano rdečuo peso na tanko zreži in si jo okisaj. Dosti boljša je kot sok in če je kuhana na pari ostanejo vsi vitamini in železo v njej. Sem imela tud jaz slabo kri, pa sem si prisilila goveje in konjske zrezke na žaru, pa tako rdečo peso, ki je res dobra, pa se mi je full zboljšalo.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 8.10.2008 10:11:54
|
|
|
|
honey
|
Da ne bom odpirala nove teme, bom kar tukaj vprašala, če mi zna katera svetovati: piti bom morala sok rdeče pese (sicer iz drugih razlogov, ampak princip je isti ). Pa bi jo najraje zmešala v sokovniku z ostalo zelenjavo in sadjem. Zdaj samo ne vem, ali lahko dam surovo peso v sokovnik, ali mora biti kuhana? Mi zna kdo povedat?
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 8.10.2008 13:13:30
|
|
|
|
trdozimc
|
IZVIRNO SPOROČILO: rosen Dodaj sok pomaranče ali grenivke! Ja, super ideja, sploh, ker se železo veže v prisotnosti vitamina C.
|
|
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 8.10.2008 13:36:00
|
|
|
|
krfjolca
|
Honey, pesa naj bi bila za sok surova. Sicer pa, kar se tiče železa, rdeča pesa sploh nima tako veliko železa v sebi. Pravzaprav ga ima zelo malo. Veliko več ga je v raznih semenih, oreščkih, zelo veliko tudi v temni čokoladi.
|
|
RE: Sok rdeče pese - bljak! 8.10.2008 14:20:35
|
|
|
|
trdozimc
|
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca Honey, pesa naj bi bila za sok surova. Sicer pa, kar se tiče železa, rdeča pesa sploh nima tako veliko železa v sebi. Pravzaprav ga ima zelo malo. Veliko več ga je v raznih semenih, oreščkih, zelo veliko tudi v temni čokoladi. Ja, samo oreščkov ne moreš stisnit, ali pa jih pojest tri deci na dan. Koristijo pa (no, razen arašidov), pa suhe, nežveplane marelice in fige. LP!
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?