|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sodišče za "samohranilke"
30.1.2006 9:04:20   
Meggi

Naj mi ena pove, če še kateri niso verjeli? Zakaj sploh delajo ceremonjal če preprosto vsakemu nasedejo, in tako država deva iz svojega žepa tiustim ki si to preprosto zaželijo, ne da bi zares potrebovali.

Prosim vas, še en dokaz kako gni.. državo imamo.
In ljudje?

Kako imajo fris že z drugim otrokom istega fotra prit s to idejo na sodišče pred ljudi.

Narediš se mal odsotnega in kasiraš,.............

Mi res ni čist jasn,.............

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
30.1.2006 9:10:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sodišče za "samohranilke"
30.1.2006 9:11:52   
ronja5
Si pljunila na karbid.....spet.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2006 9:12:28   
Anonimen
Ja, saj res, mene tudi zanima, če je sodišče kakšno tožbo za preživnino zavrnilo. Še nisem slišala za tak pimer.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2006 12:32:42   
HuAnita
Poznam primer, ko sta šla še 2. na sodišče. Njih pa res nič ne briga, verjemi! Dokler na dokumentih vse 'štima', je njim ravno... Kdo se bo sekiral za teh nekaj 'samohranilk', ob veliko večjih gospodarskih utajah in škodah...
Sicer pa naj te popravim - vse samohranilke ne dobijo kupe denarja. verjemi. Ti pošljem na ZS, koliko dobim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2006 12:50:17   
mia-2
Nekateri sploh ne preverite kolk dobijo samohranilke.Res ni bogastvo.Sem študentka samohranilka rodila sem aprila to pomeni da sem štipendijo dobivala točno 5 mesecev.Potem sem podaljšala abs. in potem ti ne pripada več, žal.Tok da sedaj dobim 40000starš. dodatka+23000 otroš. dodatka.Z njegovim očetom sva se sicer zmenla za 15.000sit preživnine, vendar nisem taka p....., da bi mu še to vzela od socialne ker je trenutno brezposeln.Res pa je da mu na svojo željo kaj da.63.000 pa res ni ne vem kakšno bogastvo ne?Glede na to da gre še nekaj od tega za sprotne stroške.Še dobro da imam tako dobre starše da mi pa svojih močeh pomagajo.Upam pa da bom čimprej diplomirala in se zaposlila ker potem bo pa res luksuz z bodočo plačo.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2006 12:57:58   
CatJa
Naj mi ena pove, če še kateri niso verjeli?

A tebi niso hoteli, al kaj si pravzaprav sploh želela s tem povedat? Da si fauš tistim, ki jih ni sram se it take fore, al kaj?
Jaz sem jim pa fauš. Pa ne denarja, pač pa da imajo jajca. Jaz sem še vedno optimist, da v kratkem dobim službo, ker se mi ne ljubi za mesec ali dva spuščat v papirno vojno.

Naj popravim: fauš tistim, ki "si zaželijo, ne da bi potrebovali". Resničnim materam samohranilkam, po možnosti še brez zaposlitve nimam kaj bit fauš.

< Sporočilo je popravil CatJa -- 30.1.2006 13:01:26 >

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2006 13:04:15   
petraz
Ne vem zakaj toliko pripomb na samohranilke. Če država ne zna poskrbeti za to, da bi mlade družine imele neke ugodnosti, zakaj se potem pritožujeteuser posted image Meni se zdi prav, da se vsak znajde na svoj način!! Tako kot ste že napisale, kot da potem te mamice dobijo nevem koliko denarja.... Žal, se dan danes dogaja veliko več kriminala, za karege pa sploh ne vemo, tukaj pa se pritožujemo na par samohranilk... Skratka, kdo lahko, naj izkoristi vsako priložnost, saj priložnost izgubljena, ne vrne se nobena. user posted image user posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2006 13:16:41   
Anonimen
Se pravi: vsem odobrijo? A katera pozna katero, ki ji niso?

(odgovor članu petraz)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2006 14:03:36   
beba76
Jaz sem sama samohranilka in se strinjam z Meggi.

Grejo na sodišče, tam glumijo samohranilke in podpišejo preživnini 15.000 ali pa še manj. Pa me prav zanima, keri mamici, ki je sama z otrokom ali večimi, bi bilo teh 15 jurčkov dovolj čez mesec. Zdaj, ko seveda ni samohranilka, ji normalno je, ker ma otrokovega fotra doma, ob sebi in ji ne da samo tistih 15.000, kot sta tam podpisala (seveda zaradi višjega otroškega, pa manj vrtca, pa...) ampak veliko več.

Pa zakaj sem to pisala??
Zato, ker sem se za preživnino, ki jo dobivam, pošteno borila in pisala pritožbe na višje in celo na vrhovno sodišče, da so mi dali malce več. Pol pa te sodnik čudno gleda, ko rečeš, da hočeš za otroka (na pamet) 25.000, ko pa je vsem "samohranilkam", ki pridejo tja s patrnerji sporazumno, 15.000 dovolj. "Ja, gospa, čemu pa toliko denarja, ko pa je večini polovica tega, kar zahtevate, dovolj", razbereš iz sodnikovega pogleda.user posted image  
Pa probajte par mesecev preživeti le s svojimo dohodki, partner pa naj vam da samo 15.000 mesečno.Kako dolgo bo šlo?

Vem, da sem zdaj marsikatero podžgala in da bo marsikatera pljuvala po meni, pa kar naj. Vse, ki so se res borile za preživnino, pa vejo, da imam presneto prav.

V končni fazi pa je za to kriva kdo drug, kot spet državauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2006 23:39:37   
Anonimen
Mene je pa država (konkretno MDDZS) prisilila, da sem uradno samohranilka, čeprav sem jim z vsemi papirji dokazala, da nisem. Kaj naj pa jaz rečem? Nikoli si nisem želela biti samohranilka in realno tudi sedaj nisem, ampak ko moram kjerkoli urejati karkoli birokratskega, se pa moram predstaviti kot samohranilka. Zanikati moram svojega partnerja in ga predstaviti kot sostanovalca in istočasno moram svojemu otroku odvzeti očeta, ker ga uradno nima. Pa kljub temu živimo skupaj kot družina in država (MDDSZ in CSD) to ve. Kaj pa naj jaz rečem?
Po drugi strani pa ni ne Boga ne sodišča, ki bi mojega bivšega moža,očeta prvega otroka,lahko prepričal, da mi da vsaj en tolar preživnine, dokler ni razveza pravnomočna. In moj bivši mož se tega presneto dobro zaveda in ne plačuje nič. Otroka niti ne pokliče niti ne obišče.
Začarani krog? "Čudoviti" zakoni? Vse to in še marsikaj.
15.000 SIT na mesec pa je za osnovne potrebe (po mojem mnenju) dovolj, glede na to, da v omenjenem primeru mati zraven dobiva še 21.000 SIT otroškega dodatka in 14.000 SIT DSP-ja in še 14.000 SIT dodatka za samohranilstvo. Če pa katera za osnovne potrebe otroka porabi več kakor 64.000 SIT mesečno, pa ne vem, kaj so osnovne potrebe.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.1.2006 1:45:21   
tinatona
Ej Kerensa o kakem dodatku za samohranilstvo ti govoriš? A to tud obstaja? Jaz sem tud samohranilka pa nimam nič od tega. Bdw. otroškega dobivam 9800 (tm nekje) in to klub temu da sem brez službe...

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2006 5:00:11   
Anonimen
Če si brezposelna in če nimaš dohodkov, potem to nekaj ni v redu.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?