beba76
|
Jaz sem sama samohranilka in se strinjam z Meggi. Grejo na sodišče, tam glumijo samohranilke in podpišejo preživnini 15.000 ali pa še manj. Pa me prav zanima, keri mamici, ki je sama z otrokom ali večimi, bi bilo teh 15 jurčkov dovolj čez mesec. Zdaj, ko seveda ni samohranilka, ji normalno je, ker ma otrokovega fotra doma, ob sebi in ji ne da samo tistih 15.000, kot sta tam podpisala (seveda zaradi višjega otroškega, pa manj vrtca, pa...) ampak veliko več. Pa zakaj sem to pisala?? Zato, ker sem se za preživnino, ki jo dobivam, pošteno borila in pisala pritožbe na višje in celo na vrhovno sodišče, da so mi dali malce več. Pol pa te sodnik čudno gleda, ko rečeš, da hočeš za otroka (na pamet) 25.000, ko pa je vsem "samohranilkam", ki pridejo tja s patrnerji sporazumno, 15.000 dovolj. "Ja, gospa, čemu pa toliko denarja, ko pa je večini polovica tega, kar zahtevate, dovolj", razbereš iz sodnikovega pogleda. Pa probajte par mesecev preživeti le s svojimo dohodki, partner pa naj vam da samo 15.000 mesečno.Kako dolgo bo šlo? Vem, da sem zdaj marsikatero podžgala in da bo marsikatera pljuvala po meni, pa kar naj. Vse, ki so se res borile za preživnino, pa vejo, da imam presneto prav. V končni fazi pa je za to kriva kdo drug, kot spet država .
|